54 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Vorige week plantte HR onder ironisch commentaar de discussie over van de ene Ik-jesweek naar de andere, en nu schijnt dat op een aparte draad te moeten omdat DSR ‘gromt en bijt naar andere bezoekers’?

  Laten we wel de juiste volgorde voor ogen houden: DSR discussieerde zonder enige stemverheffing of grof taalgebruik toen ene ‘Hannah’ Begon te capgillen, voordat DSR ook maar de minste sneer in haar of iemands anders richting had gemaakt.

  HR zal het zonder DSR op die draad moeten stellen. Misschien een idee om Hannah uit te nodigen? -milde glimlachicoon-

  Like

 2. Knorrende beesten

  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je plezier hebt in een bekvechtpartij, die zich al jaaaaaaren voortsleept en die zeer sfeerbepalend is voor je blog en dodelijk vervelend. Hoop voor jou dat Hannah terugkomt…

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Lees op desbetreffende Herriedraad ook dat HR zijn Holocausthumor ziet als iets grappigs waar DSR dan lekker in bijt. Het geeft wel aan hoe HHH erin staat. Maar natuurlijk is het allemaal DSR’s schuld

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  En zojuist horen we dat er censuur in de lucht hangt als DSR is niet meldt op het hatelijk Herriedraadje… Jongens, dat zou toch ironisch wezen, nietwaar. HHH, de grote niet-censureerder die z’n grote principes even laat varen omdat hij DSR niet door het hoepeltje gesprongen krijgt.

  ‘Go ahead, make my day’ -grinikicoon-

  En dan te bedenken dat dit allemaal nergens voor nodig was. Voor mij was discussie was afgesloten toen HR DSR een paar famous lasts words gunde, maar HHH had er kennelijk teveel pret&lol mee om het te laten rusten.

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  De post hierboven stond onder het Ik-je en is zonder DSR’s instemming verplaatst.

  Hij was niet bedoeld voor dit draadje. Dan moet HHH hem maar verwijderen. Als je censureert, moet je het goed doen.

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  HeerHolocaustHumor verwijdert kennelijk DSR’s verdere bijdragen van deze draad. Deplatforming schijnt dat tegenwoordig te heten. De grote anti-censuurprincipes zijn kennelijk even overboord gezet.

  We weten waar we aantoe zijn: men kan hier op klaarlichte dag voor nazi worden uitgemaakt, wie daarover klaagt is een autist, en wie er wat van zegt wordt gecensureerd.

  Dank voor de duidelijkheid

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Verwijderen van alke niet-Ikjesrelateerd commentaren, dat gelooft HeerHolocaustHumor toch zeker zelf niet.

  Hij meet met twee maten, dat is nu tenminste duidelijk.

  Ondertussen meent L, die ook een duit in het zakje meende te moeten doen, dat alles wat HHH doet is welgedaan.

  Over Holocausthumor houdt ze zich op de vlakte. Dan kan kennelijk allemaal.

  Like

 8. De Schrijvende Rechter

  Met Indra is wel de onrust weer terug. Jammer.

  Al gauw er een jammerklacht of verzuchting, gemopper op bepaalde personen en voor je het weet heeft zich een bibberig koortje verzameld.

  Like

 9. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Als jij niks uitlokt, dan begin ik ook nergens over. Dit was het gevolg van het feit dat je ‘het niet kon laten’.

  De reactie hieronder heeft trouwens niks te maken met onze discussie. Als Indra, zij het verdekt, richting DSR sneert, dan mag deze dat best benoemen en dat ‘jammer’ noemen:

  “Met Indra is wel de onrust weer terug. Jammer.

  Al gauw er een jammerklacht of verzuchting, gemopper op bepaalde personen en voor je het weet heeft zich een bibberig koortje verzameld.”

  Laat het gaan HR, stel je boven de partijen en maak voortaan geen slapende honden meer wakker -milde glimlachicoon-

  Like

 10. De Schrijvende Rechter

  HHH laat zich weer kennen als een allesbehalve onpartijdige blogbaas.

  Op de zgn. ‘Herrie-pagina’ geeft hij met zoveel woorden toe dat hij DSR’s reacties heeft uitgelokt, om deze vervolgens te censureren. Wat graaft HHH zich toch weer diep in. Hij heeft zich weer eens vergallopeerd, moest zonodig het laatste woord hebben, met natrap, terwijl DSR er juist een punt achter had gezet…..

  Voordat DSR ook maar overweegt de Zgn. Herrie-pagina te gebruiken, zal deze eerst moeten worden hernoemd, met verwijdering van de ant-DSR domper-leus. DSR stelt pertinente vragen op beschaafde toon. Voorbeelden van het tegendeel moet men maar melden, dan zal DSR zich graag verantwoorden.

  Like

 11. De Schrijvende Rechter

  elderse draad wordt DSR ervan beschuldigd hier hatelijkheden te debiteren.

  Kan HHH er een aanwijzen, zodat DSR weet waar ie zich aan te houden heeft? Honderd euro per hatelijkheid voor het goede doel, behalve de Cliniclowns natuurlijk.

  En zolang die pagina nog iets met Herrie heet, zal DSR er geen gebruik van maken

  Like

 12. De Schrijvende Rechter

  Geen idee waarom mijn eerdere reactie is verwijderd. Het goede doel doet er kennelijk niet toe.

  De Herriepagina is overigens niet meer toegankelijk voor DSR, alsof zijn telefoon de bezwaren begrijpt. Access denied, staat er.

  Misschien komt daar wel verandering in als de pagina een neutrale of passender naam krijgt. Bv HHH’s Donderopdraadje voor hem onwelgevallige reacties of HHH’s Off-topic draadje

  Like

 13. De Schrijvende Rechter

  Warmt is trouwens de bedoeling van die DSR-HR-draad? Ik kan er nog steeds niet vanwege een fout script ook.

  En waarom begint het met DSR? Van hem gaat het initiatief niet. Het is HHH’s censuurdraad, daar wenst DSR zijn naam niet aan te verbinden

  En nu weet ik nog steeds niet waarom sommige van mijn reacties zijn gecensureerd. Heeft DSR iets ongepast gezegd?

  Like

 14. De Schrijvende Rechter

  Nee, dank je hartelijk!

  DSR plaatst deze link alleen hier omdat er onder de lezers van dit blog mogelijk belangstellenden zijn. En het valt reuze mee hoor, qua extra werk -milde glimlachicoon-

  De mededeling van DSR is van algemeen belang voor alle Ik-jesliefhebbers, los van blogaffliatie, zo men die al heeft. De mensen kunnen daarin hun eigen keuzes maken, of zelfs van keuze veranderen – ook degenen die de buurman mijden. Maar dan moet men wel weten wat er in de wereld te koop is.

  Het lijkt wel of HHH de lezers hier ziet als kuikentjes die beschermd moeten worden tegen de vos. Alsof ie bang is dat ze een kijkje gaan nemen. Is nergens voor nodig hoor. -milde glimlachicoon-

  Inhoudelijke Ik-jesbesprekingen/commentaren van DSR zijn, net als zijn kinderanecdotes, zoals eerder gezegd, niet aan de blogbaas besteed. Die hoeft men hier dan ook niet te verwachten, ondanks HHH’s herhaaldelijk gedrein

  Like

 15. De Schrijvende Rechter

  Het is bijzonder flauw – gisteren reageerde HR op DSR, maar DSR’s repliek, waarin geen onvertogen woord valt, is zonder boeh of bah gecensureerd.

  HHH lokt dus uitm maar is inmiddels van geen weerwoord gediend. JdW in zijn nadagen, daar riekt het naar. –

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Tsja, dat werk haal je jezelf aan….als je ook alle ook maar enigszins kritische reacties verwijderd….

   Dus je geef in feite t toe reacties louter te verwijderen omdat je niet tegen kritiek kunt, of uberhaupt een kritische vraag?

   Like

 16. De Schrijvende Rechter

  DSR snapt het niet. HR staat hem hier te woord maar DSR’s antwoorden worden verwijderd. Is de computer soms kapot?

  Enfin, allesbehalve gedoe want DSR geeft HR voor de verandering eens een overschot van gelijk:

  DSR zal voortaan spreken over het Ik-jesbesprekingsblog te http://www.basvanvuren.org onder de vermelding, in opdracht van HHH, “alsdat het om een duidelijk narcistische blogbaas gaat”.

  DSR houdt zich aanbevolen indien de diagnose moet worden gespecificeerd. Laat maar weten!

  Een prima maatregel trouwens. Zo’n vermelding bij het standbeeld van Coen zou een wereld van verschil maken.

  Like

 17. De Schrijvende Rechter

  Als HHH DSR niet aan de haren erbij sleept, dan heeft DSR geen enkele reden om hier te reageren.

  Doet zo a’j like’n, dan lieg ie niet.’

  Speaking of which: APD beweert bij hoog en laag dat jullie twee weer buddies zijn. En van tweeen liegt, da’s duidelijk.

  Like

 18. DSR

  DSR ziet dat hij HR inmiddels z’n pleziertje heeft bezorgd -milde glimlachicoon-.

  Veel spannender zal het wel niet worden op vrijdagavond, ook zonder lockdown.

  Like

 19. Astigler

  Beste HR, mag ik even? Mijn naam is Appel Stigler (soort van) en ik ben een bekende van T. Ark en als zijn gemachtigd vertegenwoordiger wil ik graag e.e.a. (excuus ik zit op een trein te wachten) meedelen waar Ark zich al jaren mee opgescheept zit. Ja, een Ark, I know.
  Hij heeft nooit ruzie gezocht bij uw buurman of diens harige voorloper.
  Bij Apie? Waarom, de aap heeft hem alleen maar kansen geboden, en HR? Bent u helegaar maal? Diens feuilleton over liefde deed Ark Apie vragen ook bij hem te mogen publiceren. Via verschillende mailcontacten weet hij dat HR Timmer maar niets vond (vindt) maar zoek en ge zult geen naar woord over HR vinden.
  Naast wachten op de trein ben ik Frans dus pardon mijn Nederlands.
  Wij kwamen elkaar tegen rond, nee eind 1985 in Parijs, aan de Avenue Verdun.
  En DSR? Nou, ene zoogdier anders dan wijzelf voorspelde dat deze heer Ark en zijn personage met elkaar zou verwarren en vanaf dat moment altijd zijn rechtse camouflage zou gebruiken om Ark als uitkeringsgerechtigde zwart te maken.
  Niets is minder waar. D is zo (s)links als maar kan wanneer je drie maal rechts afslaat. En Ark heeft niet heellang geleden zich in een hotel gekocht in het Oosten van uw land, rechts van mijn pov.

  Meer kan ik nu niet plaatsen.
  Dank voor nu,
  A. Stigler.

  Like

 20. Astilger

  Ook heeft Ark mij veelvuldig tijdens het jokken verteld, tot vervelings toe, dat hij als je could turn back time
  Hier zou APD het nummer van Cher hebben geplaatst, of mag dat ook niet meer? Ik ben een advocaat maar niet in lounche zaken, ik werk meer in de open lucht, of in een lift, enfin, hij had achteraf graag de reactieruimte onder BlankVuil dicht gegooid* gehad of zelf niet tot nauwelijks hebben moeten willen reageren. Iets wat APD hem had aanbevolen.
  En achteraf heeft hij zijn vinger op de zere blaas weten te leggen. Het ging slecht tussen Apie en hem vanaf het moment dat Ark over zijn katheraris, moeilijk woord vergeef een fout, katheter bleef hebben, uitvoerig en meestal in de nacht.
  Onkwaadwillig verzekerd hij mij. En Aap had maar hoeven mailen en hij was gestopt. Zijn sociale antenne is en was niet altijd op het juiste kanaal afgestemd.

  Dat dichtgooien van de reactie reden beviel hem lately want niemand reageerde nog op hem, op een dame of twee, drie na, nee, twee.
  Sporadisch dat wel. Zouden de anderen bang zijn voor de toorn van Dapie? Ik geloof, als ik de verhalen geloof, en why not, why not? dat niemand niet geen aanrijding, virueel, met hem gehad heeft en sommige zijn vrijwillig weggebleven, ik memoreert deze en gene maar niet uit den treuren want zout is slecht en slakken niet.
  Waar was ik?
  Nou, Ark en zijn vriendin destijds genoten van de lieve en grappige en discrete mails van Bas zijn voorganger (voorhuid maakt Ark zijn AC daarvan, wat zegt dit?).
  En betreuren de breuk.
  Nu wordt er door niemand niet meer gereageerd op zijn bijdrage(n) want ze worden helegaat niet geplaatst.
  Wees dan een volwassene zou ik zeggen, en niet Ark, die is niet altijd zo netjes in de mond, en verwijder zijn naam uit de lijst reageerders. Het is fout, oneerlijk, niet fatsoenlijk en dikmakend.

  Like

 21. Astilger

  Vergeef taal, stijl en waarheidsvinding foutjes want er staat de hele tijd iemand op de toiletdeur van dit logement te beuken alsof enige nood broodnood en levensbedreigend is.
  Schijt uit denk ik en adem in.

  PS
  Nogmaals dank HR, ws leest niemand dit behalve Ark en net als Fox uitzond voor een publiek van 1 advocateer ik geheel op de kosten van mijn klant.
  Lang leve het Kapitalisme!

  Like

 22. Astilger

  Mensen, apen en rechtsen, nee rechters (als deze rechter, een rechter, men noemde hem Fronz, drie keer rechts pist dan komt hij met een lege blaas aan bij de linkse bron, wee ons decente mensen, apen zelfs.
  Ik mag melden dat wij niet onblij zijn hier wel te mogen reageren zelfs proreageren, en ergens anders niet, waar men wel pronkt met ONZE veren.
  WEET wel: die veren daar zijn uit Bas zijn achterwerk gevallen en zijn dus naast behoorlijk onsmakelijk ook bacterieel gevaarlijk. Klaar voor Covid 21 bij die buren.

  Afijn, het doel van deze post voorbij geschoten.

  Morgen weer een zondag.
  F DD DDF

  Like

 23. Astigler

  “Appel” begon jullie* vriend, eh, volger, nee, vervolgde?!?
  Nou zeg: ‘Begandigd Schrijver’ dan? zoals er nooit door de virtuele deur van het Apenhok een ander is binnen gestormt met vleugels en veren en overbodigh3d3n als zij, de mens en zijn Ark.

  Appel is natuurlijk niet mijn echte naam, bmw, maar we stonden destijds aan het begin van onze samenwerkingvriendschap te wachten op de lift van het gebouw aan de Avenue Verdun waar zijn eerste eega woonde en ik ook, niet samen uiteraard, hahaha.

  “Stigler” vroeg hij met zijn ogen dus zijn de “” wel nodig? pawi of lummel, lezers met kennis van zaken. HR misschi3n ook, weet ik niet.

  Stigler is de naam van een (mijn) familie in de lift. Liften. En op de begane grond is er maar 1 knop, kom, Appel. Of roep. PAWI? Gelukkig hoef ik de mensen die dit niet begrijpen niet seksueel te bevredigen of eten te geven.

  *EVEN een zijlijntje mensen, al die dit niet lezen en niet zullen reageren kunnen JULLIE telepathisch mede delen of jullie ook mensen (misschien ook slechte stiefvaders) kennen die zeiden, zeggen ljjkt mij niet aan de orde, “Jullie is Jodenvolk”. Heb nooit begrepen of dit bmw positief of negatief bedoeld werd.

  Later meer, nu koffie op het museumplein drinken,

  Like

 24. Timmer

  Bedankt Roos, nu Apie Bassie aan mijn verzoek heeft voldaan hoef ik noch hier noch daar ooit nog te reageren laat staan lezen.
  Het ga de meeste van jullie goed.

  Like

 25. Timmer

  Fijn, moderatie hier laat dus blijkbaar fatsoenlijke mensen door…hihi.
  Nogmaals bedankt. Ik ben bezig met een leuk verhaaltje. Zou het voor maximale exposion op een paar leuke blogs laten lezen op voorwaarde dat er geen reacties onder mogelijk zijn of indien dit tegen de schenen van de vvmu zou trappen dan waar ikzelf niet kan reageren of slechts met vertraging via de blogger. Ik ken mijzelf en had ik mij destijds niet op de kast laten jagen door Taal, Ouwe Klare, dan was ik nu een gevierd medeblogger IPV een gevierdeelde.
  Vroeger was alles beter…haha ja, ik denk dat voetbal het aflegt tegen een Romeins spektakel. Brandstapels hoeven van mij niet maar zij die zich lieten verbranden wegens hun geloof…dat waren wel bikkels vergeleken waarbij onze ijsman verschrompeld.
  Afijn hulde HR voor uw wijs beleid niet iedereen maar de sleutel tot uw kasteel te geven maar een ware kasteelheer te zijn mocht de brug dicht gaan en open zijn. Zeg maar.
  Gegroet, Timmer

  Like

 26. Timmer

  Mijn verhaal zou trouwens, zal trouwens beter zijn dan wat er op deze twee blogs, om ergens te beginnen, te lezen viel.
  Op het Babylonische stuk na, en ook na het liefdesdrama vol gebroken benen en harten en fietsen en rozen? En ook het komend op lijflied (mooie autocorrect maar moet zijn: leeftijd) en seks verhaal was wellicht even goed of beter en het huisartsen drama mag ik ook niet vergeten en ik vergeet nu ook vast veel goeds. Alles behalve de rechterlijke dwalingen, echt oprecht kan ik zeggen dat deze meneer niet kan schrijven en zich beter bij zijn ikje kan houden. Natuurlijk denkt niemand dat ik de waarheid pen hier, dat zou ik wel doen trouwens want ik ben goedgelovig.

  Kan natuurlijk ook mijn zoveelste blog beginnen, een wachtwoord bedenken welk zelfs ik kan onthouden, BrusselsBierBloedBl00t! of zo iets.
  Het gaat immers om het nageslacht niet om het hier bedacht. HR haat mij en Apie ook inmiddels, ach jongens wat jammer en zo zonde dat gullie mij niet kennen.
  Zonder m3dicijn3n ben ik goed te pruimen.

  Weet gij dat er een APP waarmee je kunt valsspelen met Wordfeud?
  Is er niets heilig?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.