Kunstrubriek – backup

Naar ieders tevredenheid voer ik al jaren een kwalitatief op hoog niveau staande kunstrubriek maar de laatste tijd botert het helaas niet meer tussen mij en een zeer bazige blogmeester. Die blogmeester, de heer Apiedapie, maakt er een gewoonte van de dagelijkse kunstafbeeldingen tot op het bot af te kraken. Ook andere initiatieven mijnerzijds (polls, weerrapporten etc.) kunnen steevast op zijn cynische commentaar rekenen. Het waarom van zijn handelen is onduidelijk maar het feit dat de bezoekers van zijn blog mij het afgelopen jaar tot reageerder van het jaar hebben verkozen, plus het feit dat mijn kunstafleveringen al jaren tot de meest gelezen top drie van zijn blog behoren zou kunnen wijzen op een zekere mate van jaloezie. De blogmeester ziet wellicht zijn kunstredacteur als een bedreiging. Voornoemde blogeigenaar is daarbij zeer gevoelig voor vleierij en een werknemer die er met alle loftuitingen vandoor gaat zal hij ongetwijfeld als een sta-in-de-weg ervaren.

Dit geschil culmineerde onlangs in de volgende vacature: “Gezocht: ervaren kunstredacteur“. Deze vacature, nota bene als kop van mijn eigen kunstrubriek voelde uiteraard aan als een dolksteek in de bovenste buikzone. Ongeveer zo dus:

deathofcato

Zo wil niemand zich voelen, dat begrijpt u en een normaal mens zou de samenwerking per direct opzeggen maar dat past niet bij mijn vredelievende en analytische aard. Ik bleef zoeken naar een oplossing en heb toen na lang wikken en wegen een aanpak gekozen die hopelijk zijn vruchten zal gaan afwerpen. Met behulp van een subtiel sanctiebeleid, gebaseerd op een doordacht coefficient- en kansberekeningssysteem ga ik proberen voornoemde blogeigenaar tot inkeer te brengen. Blijft hij volharden in zijn afkeurenswaardige acties dan zal de kunstrubriek geleidelijk overgeheveld worden naar dit blog.

Als redacteur eis ik daarbij de rechten op die mij toebehoren. Die rechtvaardige eis werd aanvankelijk door de heer Apiedapie schaterlachend verworpen, zonder enige motivatie. Na aandringen is die motivatie er wel gekomen maar het is een onbevredigende motivatie gebleken, een motivatie die alleen maar meer vragen oproept. De afsluiting van zijn verklaring is zelfs ronduit beledigend te noemen: “Graag van jou een redelijk antwoord, los van die diva-emoties van woeha woehoe hij vertrouwt me niet, en ik verdien het en meer van dat soort emotioneel chanteerwerk.

Dat redelijke antwoord heeft hij overigens per ommegaande gekregen (zie kunstrubriek). Vervolgens heeft de heer Apiedapie niet meer gereageerd. Hij beseft kennelijk hoe zwak hij staat en dat een verweer hem alleen maar dieper in de nesten doet belanden. Aan zijn kwalijke houding is desondanks weinig veranderd. Het onvermijdelijk en uiteindelijk resultaat zal zijn dat de VK en AVV alleen nog op dit blog gepubliceerd zal worden.

Het is niet wat ik wil, het is niet waar ik voor heb gekozen. Heel jammer dat de heer Apiedapie niet over zijn eigen schaduw weet te stappen.

19 Responses

 1. bookmarkmijnboek

  Het spijt mij maar iets zegt mij dat jullie allebij geleik hebben, kunnen hebben, zouden kunnen hebben maar het is al laat voor mij.

  Ik heb een vraag, een complotvraag. Weet iemand waarom (en dit is eerder gebeurd met andere Gasten uiteraard) dat de uitzending van Pauw met dat Turkse vrouwtje van ongeveer vijftig niet meer terug te zien is?

  Over welke lange hand hebben we het nu weer?

  Like

 2. bookmarkmijnboek

  Ben ik de enige die er geen billetjes van begrijp, dat hele gedoe van coëfficiënt (hier redt mijn spellingscontrole mij ongelofelijk)?

  Like

 3. bookmarkmijnboek

  Ik kan hier misschien spijt van krijgen. Het wordt denk ik een stuk in ongeveer zes of zeven stukken. Of Twee, waar mijn voorruit mij door heem laag kijken.
  Google zegt over gareel: braaf doen wat anderen van je verwachten; dat kun je van geen mens, van geen aap zelfs verwachten. Ik niet. Weg met het gareel. Wist je trouwens dat ik een scala aan leuke onderwerpen had die ik nu allemaal vergeten ben en ooit ’s nachts zal herinneren?
  De aap is niet altijd aardig geweest, niet naar mij toe, zeer zeker niet. Heb jij het voor mij opgenomen? Nee, en dat hoefde ook niet. Waar ging het ook al weer over? Zo’n heel klein reactie veldje is niet uitnodigend. Is dit expres. Zit hier een ‘hou ze in het gareel’ gedachte achter? Weet jij trouwens onder welke namen die rare rechter allemaal reageert? Ik vermoed bij hem zulk een eenzaamheid dat hij niet anders kan, terwijl bij Plopje een tegenovergesteldheid een tegenovergesteldheid bestaat. Hij wil ons niet alleen laten. En dan komen we weer bij jouw zwart gat, het gareel en de uitdeiing van het hele heelal. Want als het uitdeit (vergeef aub mijn slechte Engels en Nederlands) dan is ieder gareel onmogelijk. Hoe dan, ik besluit mijn betoogje, en dat zonder een biertje als steun in de rug, ook de aap is een goed mens. Gewoon wat vaker de handen wassen en toedeledokie. Ik zeg je beste mens, veel zal bewezen worden alleen weten we niet wanneer of waarom.
  De bitterballen wens ik u allen nog.

  Like

 4. Beste heer Rozenwater,

  Heb dit logje helemaal gemist daar ik meestal niet verder kijk dan mijn bingokaart, excuus daarvoor!
  Wat een alleraardigst stukje overigens dat imho volkomen recht doet aan het onrecht dat u wordt aangedaan.
  Mijn complimenten voor uw geduld, zelf had ik nl. al lang het bijltje er bij neergegooid…
  De enige reden die ik kan bedenken voor het onthouden van enige bevoegdheid op die andere site, is, dat u er misschien achter zou kunnen komen dat er middels apenstreken geknoeid wordt met de reacties zodat dhr. A voor de buitenwereld een uiterst sympathieke en integere indruk maakt terwijl het mi. gewoon een narcist is…
  Van al die personen die hem de hemel in prijzen snap ik niets, ze zien waarschijnlijk iets wat mij totaal ontgaat. Toch schijnt het in bepaalde kringen normaal te zijn als je ziet hoeveel aanhang foute mannen vaak hebben…

  Mvg

  Like

  1. Beste heer Rozenwater,

   Door die onbetrouwbaarheid zit ik nu met een volledig betegelde achtertuin, je moet toch wat nietwaar….
   Tegen beter weten in had ook ik gehoopt op wat inspiratie van dhr. A maar toen dat niet kwam en ik
   totaal het vermogen mis om zelf iets te ontwerpen heb ik het maar met een jantje van Leiden afgedaan…
   Ja zo’n bonnetjes affaire gaat je ook niet in de koude kleren zitten, ik leef van op afstand met u mee!

   Vanuit het zonnige noorden wens ik u een goed weekend toe!

   Mvg.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.