33 Responses

  1. Vooralsnog bezie ik het als, de aanhouder wint….maar dan nog is het imho een vorm van onderwerping…
   D.F. Attenborough heeft daar, meen ik, eens een mooie documentaire over gemaakt toen hij op bezoek was bij een groepje primaten, heel interessant vond ik…

   Like

   1. Oh, imho is another very typical word/abbreviation for a former reactor we know under a slightly different name *little lol icon* 😀

    Like

 1. Ja, de vergelijking met primaten die kennen we van een voorheen reageerder onder een andere naam 😀 De aanhouder zal echter niet winnen. Wie mij kent, weet dat ik niet voor chantage zwicht, maar dan juist met verdubbelde kracht voor de goede zaak en het morele gelijk opkom. Heer Rozenwater zal geen redakteursrechten op apiedapie.com krijgen, of hij nu hoog of laag springt. Reden: er is geen reden voor, en onnodige dingetjes die alleen terwille van het machtsspelletje gevraagd worden, die zijn aan mij niet besteed. Zou er echter wel ooit een reden, een goede reden, voor zijn, dan krijgt hij ze wel, want ik ben niet dogmatisch noch halsstarrig. Niet gelijk om het gelijk, maar elke dag weer proberen de juiste keuzen te maken op grond van de bekende feiten. Als Brexit gaat gebeuren, ja, dan is er wellicht weer een andere situatie. We’ll see. Dag Touwtje, fijne dag nog.

  Like

 2. De aanhouder zal echter niet winnen
  Dat betekent dus dat er alleen maar verliezers zullen zijn…

  Wie mij kent
  Alles begint met…primaat ken uzelve*, als ik u een advies mag geven, begin daar eens mee 😉

  o.a. niet voor chantage zwicht, goede zaak, het morele gelijk
  Dit zegt mi. veel meer over u dan over Heer Rozenwater…

  Als u in staat zou zijn om de juiste keuzes te maken dan was dit hele gedoe overbodig is mijn bescheiden mening…
  Ook u wens ik nogmaals een fijne dag met veel wijsheid…

  * Vrij vertaald naar het oud Griekse aforisme

  Like

 3. En hopla, om het verhaal rond te maken komt Touwtje met een oud Grieks aforisme. Grinnik.
  1. de aanhouder zal echter niet winnen staat niet gelijk met dat er alleen maar verliezers zullen zijn. De aanhouder wint niet, maar de anderen kunnen dat dus wel.
  2. niemand kent zichzelf, maar we doen ons hele leven ons best, hoop ik dan toch. Jezelf kennen is de sleutel tot rijpheid. Adviezen dienaangaande heb ik van Touwtje niet nodig.
  3. Zeker, dat ik niet voor chantage zwicht en voor de goede zaak en het morele gelijk opkom zegt natuurlijk alles over mij, ik had het niet over Heer Rozenwater maar over mijzellve. Moeilijk? Tip: kijk eens naar de persoonsvorm en werkwoorden. Of nog simpeler, zoek in het woordenboek de betekenis op van het woordje “ik”.
  4. Ik ben van mening, en ik dacht dat dit toch wel keiduidelijk is, dat ik de juiste keuzes maak. Het gedoe is naar mijn oordeel dan ook geheel aan de kant van Heer Rozenwater en zijn gelegenheidsfans, die vanuit een wrokje of een verloren dingetje in het verleden nu op zoek zijn naar stokken om de primaat te slaan. Failt aan alle kanten. Als je het nog niet ziet, dan ga je dat nog zien.
  5. Wijsheid inderdaad, die wens ik ook de reageerder die zichzelf hier “Touwtje” noemt, Had hij die wijsheid in pacht, dan had hij een ietwat andere reactie geschreven of hem zelfs in het geheel achterwege gelaten.

  Like

 4. En hopla, om het verhaal rond te maken komt Touwtje met een oud Grieks aforisme. Grinnik.
  1. de aanhouder zal echter niet winnen staat niet gelijk met dat er alleen maar verliezers zullen zijn. De aanhouder wint niet, maar de anderen kunnen dat dus wel.
  2. niemand kent zichzelf, maar we doen ons hele leven ons best, hoop ik dan toch. Jezelf kennen is de sleutel tot rijpheid. Adviezen dienaangaande heb ik van Touwtje niet nodig.
  3. Zeker, dat ik niet voor chantage zwicht en voor de goede zaak en het morele gelijk opkom zegt natuurlijk alles over mij, ik had het niet over Heer Rozenwater maar over mijzellve. Moeilijk? Tip: kijk eens naar de persoonsvorm en werkwoorden. Of nog simpeler, zoek in het woordenboek de betekenis op van het woordje “ik”.
  4. Ik ben van mening, en ik dacht dat dit toch wel keiduidelijk is, dat ik de juiste keuzes maak. Het gedoe is naar mijn oordeel dan ook geheel aan de kant van Heer Rozenwater en zijn gelegenheidsfans, die vanuit een wrokje of een verloren dingetje in het verleden nu op zoek zijn naar stokken om de primaat te slaan. Failt aan alle kanten. Als je het nog niet ziet, dan ga je dat nog zien.
  5. Wijsheid inderdaad, die wens ik ook de reageerder die zichzelf hier “Touwtje” noemt, Had hij die wijsheid in pacht, dan had hij een ietwat andere reactie geschreven of hem zelfs in het geheel achterwege gelaten.

  Een reactie laat ik dus maar achterwege want die is mi duidelijk overbodig hoofd primaatje dat je d’r bent hihi

  Like

  1. hoofd primaatje dat je d’r bent hihi
   Hoofd primaatje dat je me d’r eentje bent grinnik icoontje moet dat natuurlijk zijn…

   Overigens wel jammer voor u dat u hier de reacties niet kunt manipuleren vindt u niet…
   Misschien valt er een dealtje te maken met de Heer Rozenwater 😀

   Like

 5. @Heer Rozenwater
  De heren zijn lekker bezig!
  Een kleine correctie met uw goed vinden, “Jullie zijn lekker bezig” is in mijn optiek een betere reactie…

  Wat zijn dat voor rare opmerkingen? Een Heer Rozenwater houdt voor niemand zijn achterste omhoog. Hoort u mij?
  Ik hoor u wel, het was ook maar een figuurlijke bedoelde opmerking die u niet al te letterlijk dient op te vatten…

  Apie zal diep in zijn buidel moeten tasten wil ik hier gaan censureren.
  Nou mijn beste, in censureren kan ik me in sommige gevallen wel vinden, kwalijker is manipuleren zoals ik eerder al aangaf…
  Onder manipuleren versta ik reacties dusdanig veranderen dat een oprechte reageerder overkomt als zijnde een trol, zeloot, etc.,…. die zichzelf nooit zal kunnen verdedigen door dit gemanipuleer… Gezien de overtuiging van de eigen kwaliteiten (proest icoontje) die eerder genoemde blogbaas regelmatig laat zien is het niet zo moeilijk te raden wat daarvan de achterliggende gedachte is…

  Niettemin wens ik alle reageerders weer een heel mooi en genotvol weekend toe…!

  Like

   1. Maar even een korte reactie vanaf mijn Appeltablet daar wndws 10 bij mij geen goede verbinding maakt met WP, sorry daarvoor…

    Mag ik daar uit opmaken dat u een vrouw bent of in elk geval een transgender?

    Dit is uw blog dus u mag er alles uit opmaken mocht u dat belangrijk vinden, ik houd het op mens met uw goedvinden, dat zou voldoende moeten zijn toch…?

    Het was/is geenszins mijn bedoeling u te beledigen, mijn excuus mocht ik dat ongewild toch hebben gedaan. Wat ik wilde aangeven is dat u misschien iets harder met uw vuist op tafel zou kunnen slaan maar gezien u verdere reacties denk ik dat dat geen optie voor u is, het is denk ik beter dat ik u uw gang (en onderspit delven) maar laat gaan en vanaf de zijlijn kijken hoe e.ea. zich gaat ontwikkelen. Vanaf nu ga ik me alleen nog maar concentreren op de bingo dat lijkt me voor iedereen beter…

    Zoals altijd aan een ieder, een mooie dag gewenst…

    Like

 6. Tja, Keessie, want die is het, blijft maar volharden in zijn gezeur over het manipuleren van reacties. Welnu, dat deed ik niet en dat doe ik nog altijd niet. Onwelvoegelijke dingen worden duidelijk zichtbaar en transparant volgens openbare moderatieregels van rechte haken voorzien met een “gemodereerd”.

  Roosje, dit is geen gezwabber, ik heb het al eens eerder uitgelegd, er waren op een gegeven moment twee “Touwtjes”, een authentieke (*kuchicoontje*, dat is denk ik degene die hier en bij de buren nog altijd actief is en hoewel een strontvervelend mannetje met een homocomplex is hij onschuldig) en eentje die we beter kennen als Trolley, ook strontvervelend, niet behept met een homo- maar een ambtenaren- en “managers’ complex. En vele malen gevaarlijker, omdat hij intellectueel, belezen en slim is, en strategisch kan nadenken. Deze laatste kwaliteiten ontbeert de eerstgenoemde en authentieke Touwtje, zoals we ook hierboven weer kunnen vaststellen. Op mijn vijf punten, redelijk getoonzet en uitgelegd, onthoudt hij zich ineens van enige reactie, omdat het “wel duidelijk is’. Inderdaad, het is wel duidelijk. Alsof je DSR hoort, ook al zo’n mooie debater die met de staart tussen de benen afdruipt zodra hij echt weerwerk krijgt. En de volgende dag gewoon weer keffend langskomt. Blij dat dit minne gedoe van mijn blog is verdwenen. En dank, oh Heer, dat je deze types hier nog een uitlaatklep biedt. Ze mochten het anders eens in real life gaan afreageren. *huiver icoon*

  Overigens probeert een heel leger van trollen, waaronder ook Pimm’s inderdaad nog dagelijks, sinds kort wekelijks en binnenkort hopelijk maandelijks of jaarlijks nog toegang tot mijn blog te verkrijgen, onder tal van namen en met gebruikmaking van tal van IP-adressen. Fail allemaal. We lusten dat soort niet (meer), virtueel trollen is zooo 2014, tegenwoordig mag je het in het echt doen via referenda en ludieke acties.

  Like

  1. Vandaag ben ik dus weer ene Keesie, primaatje dat je me d’r eentje bent 😉
   Laat ik u uit de droom helpen, u weet niet wie ik ben omdat ik alleen onder het pseudoniem Touwtje bij u heb gereageerd, accepteer dat nu eens dar zou het leven voor u een stuk aangenamer maken…

   Ik beweer dat u de reacties wel manipuleert en dan spreek ik uit eigen ervaring, u beweert van niet, een status quo situatie dus want ik kan het niet bewijzen en u laat geen andere redactieleden toe die dat zouden kunnen controleren, imho heeft u dus wel degelijk iets te verbergen…

   Tsja en dan gaat u weer met modder gooien, iets dat je wel vaker ziet bij primaten…
   Ik wens u maar weer sterkte op uw rotsje… 😉

   Like

   1. @Heer Rozenwater, sorry voor de typ foutjes, typen blijkt minder makkelijk op een minitabletje dan ik dacht, ook de spellingscontrole werkt niet geheel na behoren, hopellijk zijn de problemen tussen wndws en wordpress gauw opgelost want dit mini gedoe is niet prettig voor een niet al te best meer ziende mens…

    Like

   2. Aha, daar komt het aapje uit de mouw. De roep om een ander redactielid heeft dus toch met een dubbele agenda van doen, het kulargument dat het is om reacties te corrigeren, waarvan ik al meteen op mijn klompen aanvoelde dat het een schijnargument was, is bij deze in zijn beschamende nakie gezet. Die Apie-coefficient mag wat mij betreft nu definitief tot ver boven de 1.00 oplopen.

    Idd een patstelling (status quo is een onjuiste term hiervoor) t.a.v. het al dan niet manipuleren. De pruttelende trol tegen de websitebeheerder, het is een klassieker. Men weet doorgaans wel waar het gelijk zit.

    Opnieuw geen poging om op de vijf (5) argumenten in te gaan, eerst was het wel duidelijk, nu is het met modder gooien. Het rotsje is opnieuw een bekend beeld, waarvan tot dusver zich maar een (schrijve 1) reageerder zich van bediend heeft. 100% bewijs? Beweer ik niet. Keiharde aanwijzing? Jazeker jochie. Ook jij nog veel sterkte op de twee blogs waar je nog niet wordt gemodereerd. Het mag allemaal, gelukkig maar, we leven in een vrij land zeggen we dan.

    Like

 7. Ach gossie een primaatje op klompen die zo overtuigd is van zichzelf maar niet in de gaten heeft dat hij constant de plank mis slaat…
  U moet wel een zwaar leven hebben…

  Overigens: status quo…toestand, bestaande toestand, stand van zaken,….

  Voor wat betreft discusiëren, kent u deze al…?
  It’s hard to win an argument with a smart person,
  but it’s damn impossible to win an argument with
  a stupid person…
  Hij is van Bill Murray…

  Ik wens u evengoed een mooie dag, probeer een beetje te genieten van het mooie weer en smijt niet zo met de deuren aub, de Heer Rozenwater staat hier nl. geheel buiten…

  Like

 8. Ik heb geen zwaar leven, integendeel. Mensen met een zwaar leven worden gekenmerkt door het steeds maar weer plaatsen van teksten zoals die van u. Me een “stupid person” noemen .. over met modder gooien gesproken. Dus steek dan die mooie dag ook maar op de spreekwoordelijke plaats waar het zonlicht niet komt. Hoewel die uitdrukking bij u ongetwijfeld weer associaties oproept … die fixatie daar komt u maar moeilijk vanaf. When in a hole stop digging …

  Kijk wat deze reageerder aan Heer Rozenwater schrijft (nog maar een paar uur geleden, het is kennelijk te moeilijk): ” … het is denk ik beter dat ik u uw gang (en onderspit delven) maar laat gaan en vanaf de zijlijn kijken hoe e.ea. zich gaat ontwikkelen. Vanaf nu ga ik me alleen nog maar concentreren op de bingo dat lijkt me voor iedereen beter…”

  Doe dat dan, man, mensen zoals jij kunnen vooral met kansspelen nog een beetje meekomen met de rest.

  En ja, ik heb tot tien geteld. Al een paar keer.

  Like

  1. Me een “stupid person” noemen
   U had de keuze tussen a smart person en een stupid person,
   tsja als u dan een verkeerde keuze maakt valt mij niet veel te verwijten…
   Was het niet…wie de schoen past…etc.?

   En ja, ik heb tot tien geteld. Al een paar keer
   Daar geloof ik dus helemaal niets van…

   Overigens laat u zich mi. wel kennen, kan me nog herinneren hoe u mij geheel onterecht zat af te zeiken en belachelijk te maken op uw blog, ik had toen al zo iets van…wat een triest mannetje, die moet wel heel ongelukkig zijn…

   Hier laat ik het wat u betreft maar bij, aan u de eer om nog wat te grof na te druppelen 😉

   Like

   1. Is goed, iemand een “triest mannetje” noemen is ook al zo geheel in stijl. Blij dat u mijn site in ieder geval niet langer bevuilt, meneer beukmans.

    Like

 9. Voor de goede orde, deze Touwtje plaatste bij mij op 19 februari 2016 de link naar een site waarop een fotootje te zien was van een banaanetende aap met daarnaast een (herkenbaar in beeld gebracht) dik meisje dat zich afvroeg of ze “daarvoor haar kutje had geschoren“. Dat zijn de reageerders, HR, die ik van mijn site weer. Jij niet en dat mag natuurlijk. Echt. Maar dit maar even voor de toeschouwer die denkt, waar maakt Apie zich druk over, die Touwtje mag dan een straatvechtertje zijn en een beetje dom zwammen, maar zo erg is het toch niet? Ja dus, zo erg is het wel. Volgens mijn normen en waarden vind ik dit een triest mannetje. Wellicht is hij in het echte leven een prettige kerel, een vriend, vader of goede schoonzoon, maar zodra hij anoniem achter een computer kruipt dan gebeuren er bedenkeljke dingen. Helaas is hij de enige niet, en helaas is hij lang de ergste niet. Bij deze sluit ik de discussie, wat hij dan ook maar zegt. Juist vanwege deze onfrisse herinneringen was ik zo blij dat ik niet meer met het heerschap hoefde te communiceren.

  Like

 10. Roosje, je hebt het mis. Zucht.

  Het gaat niet per definitie om iets negatiefs, het is de manier waarop. Ook niet per toeval vanwege met verkeerd been uit bed stappen, maar stelselmatig, dagenlang, gestalk. Pas dan raak ik langzamerhand geirriteerd, met name als er geen tegenargumenten worden gegeven op de argumenten die ik aandraag, of antwoorden op vragen. Dan is het kwetsen om het kwetsen.
  Hordes vuige zeloten hebben per definitie geen boodschap aan oproepen van derden om het kunstje bij hen ook te komen doen. Ik heb je overigens heel af en toe wat reacties van zeloten (die bij mij gemodereerd worden) laten toekomen. Ik wis de vuiligheid tegenwoordig wekelijks om er qua negatieve energie niet in mee te gaan. Je zou steil acherover slaan als je dat allemaal zou lezen. Op de site zelve is daar niets van te merken, de hardnekkigheid van de horde is hooguit voor de externe lezer af te leiden uit het soms grote aantal negatieve waarderingen op nieuwe artikelen van mijn hand. Soms wel 20, 30 1’tjes (een ster betekent dat het artikel bijzonder slecht is) binnen een half uur na verschijnen. Nou als je daar de energie en zin in hebt …
  Er is best wel wat mis met Keessie (ik refereer maar weer eens aan zijn haatblog dat voor mij de druppel deed overlopen), maar het is geen onmens, heb ik ook nooit beweerd. Hij is naar mij toe extreem negatief en begon er een spelletje van te maken hoever hij kon gaan met me aanvallen of afvallen, met zijn middelmatige verhalen als pressiemiddel. Fail dus. Had hij kunnen weten. Maar in het dagelijkse leven vast een aardige kwetsbare wat pedant menneke waarmee het goed door Portugal reizen is. Pimm’s heb ik geloof ik weinig aanvaringen mee gehad, ik herinner me vaag wat plagerijtjes over en weer, onder aanvoering van DSR maar da’s heel lang geleden. Pimm’s heeft echter andere nicknames (of, in theorie, huisgenoten), en sommige doen heel vervelend. Velen staken mij ooit veren in de broek, zelfs het sneue mannetje Touwtje, zoals ik gisteren ontdekte bij het terugvlooien van oude reacties. Die veren maken niets uit voor mijn oordeelsvorming. Tolerantie t.a.v. T. is een gotspe, er is niemand van wie meer reacties zijn gemodereerd dan dat mannetje. Zijn normale reacties bleven echter wel staan. Maar dat gold ook voor Keessie, Pimm’s en hoe ze ook maar heten. Toelaatbare dingen staan er op, ontoelaatbare dingen niet en dat wordt transparant met vierkante haken en het woordje “gemodereerd” aangegeven. Ban voor het leven heeft alleen dezelfde T. Reden had uiteraard niets met veren of wat dan ook te maken, maar met een actie van hem op andere sites, waar hij vermeende persoonsgegevens publiceerde van reageerders, medewerkers en/of hun familieleden op mijn site en van die van de buren. Ook het roedel rondom Henk uit Ermelo is non grata vanwege wel erg langdurig gejengel. Maar niets ontoelaatbaars zoals bij T.
  Ik heb het tegen jou. Het is me ineens duidelijk geworden wat jij met redakteurrechten zou doen. Dat is het aapje dat uit de mouw kwam. Gelukkig net op tijd. Hiervoor ben ik reageerder Touwtje dan weer erkentelijk.
  Apart dat je met geen woord ingaat op de praktijken van voormelde reageerder om links naar vunzige sites op je site achter te laten. Dat moet kennelijk kunnen volgens jou. Nou, van mij dus niet, en dat heeft hij dus ondervonden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.