15 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Een zeldzaam stukje zelfspot van NRC, meestal wordt de wijnaanbieding, de tablet of de zomerexcursie quasi-subtiel geplugd. Maar het contrast tussen de berooide scharrelaar met smaak en de NRC-lezer, met eigen papierbak, dus het zal zich wel voor een villa hebben afgespeeld. is dan wel weer als vanouds.
  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Zou die vader ook een goed Ik-je kunnen schrijven? Wat een flauwekul trouwens, zo’ n motivatiebrief.

  Verder: ontluistering – een humoristische repliek op een situatie die alle reden geeft to zorg. De schaamteloosheid om zoiets unverfroeren op te biechten, geeft nog wel het meest te denken – maar ja de jeugd van tegenwoordig -zucht-, de knarretjes tot wiebelpudding gebakken door de internettelefoontjes, nooit een boek gelezen, laat staan een pen ter hand genomen, en dat zijn dan over twintig jaar onze rechters en regeerders etc etc etc -zucht-
  Eindoordeel: 6 (zegge: zes)

  Like

  1. Annie Niem

   Wat het hele verhaaltje met de weervrouw ‘van de tv’ te maken heeft, is onduidelijk, maar nog onduidelijker wordt het daarna: ‘de jurk is groen’ en ik ben blauw! (Nen van Ramshorst is de smurfin!). Wie heet er nou Nen?
   Enfin.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.