De sirenes loeien…

statshrblogweek39

Twaalf uur maandagmiddag, de plicht roept, ik moet de bezoekersstatistieken publiceren. Dan hoor ik plotsklaps de maandelijkse sirenes loeien. Die kop is binnen, denk ik. Hoeven we ons daar ook geen zorgen over te maken.

Hoe gaat het met de bezoekersaantallen? Heel goed, leuk dat u het vraagt. Vorige week hadden we nog een dipje maar nu een klinkend record. Ruim 70 unieke bezoekers hebben afgelopen week de moeite genomen dit blog te bezoeken. Wie zijn dat allemaal? Geen idee maar ik wens ze stuk voor stuk het allerbeste toe.

De koppenrubriek loopt gestaag. De kwaliteit van de koppen neemt toe, er zitten soms best aardige tussen. Ga zo door en gij zult spinazie eten, zou mijn lagere-school meester hebben gezegd.

Herfstgasten loopt op zijn einde. DSR heeft nog een week om interessante fragmenten aan te dragen (10 oktober neemt Luvienna het stokje over).

Op DSR zijn aanraden ben ik het Oerboek van de mens (de Bijbel) gaan lezen. In het verleden heb ik hooglopende theologische discussies met  hem gevoerd.  We kwamen er niet uit, ik verdacht DSR ervan dat hij mij via omwegen de Here Jezus (heiland, verlosser en zaligmaker) in de maag wilde splitsen maar dat Oerboek valt me 100% mee. Ik ben nu halverwege en tot nog toe is het een prettige puur wetenschappelijke analyse van de bijbel. Dank je wel, DSR!

Misschien zou DSR een fragment uit dat boek in Herfstgasten moeten plaatsen. Bijvoorbeeld de analyse van het verhaal van Juda en Tamar. Tamar verkleedt zich als een prostituee, om haar identiteit te verbergen, opdat Juda gemeenschap met haar zou hebben. Toen Juda hoorde dat Tamar zichzelf had geprostitueerd, gebood hij eerst dat zij verbrand werd, na gestenigd te zijn. Maar toen hij vernam dat hijzelf door haar listige handelwijze om een erfgenaam te krijgen, de vader was, riep hij uit: „Zij is rechtvaardiger dan ik.”

Het Oerboek wijst terecht op de dubbele moraal: Juda gaat ongestraft naar de hoeren en Tamar moet voor het hoereren gestenigd en verbrand worden.

Ik heb het druk, geen tijd om nog op zinsbouw, spelling en andere taalfouten te controleren. Nou ja, geef ik de “spellingszeloot” (term van de onzalige Apiedapie!) ook nog wat te doen 🙂

9 Responses

 1. HeerRoozewater: Wil blij zijn met loeiende sirenes etc ik gun je ’t van harte. Probeer zo veel mogelijk je eigen stijl te ontwikkelen. Gaat goed. Neem goed bedoelde raad aan. Vermijd woordjes die je op andere sites regelmatig tegenkomt. Het is nog wel eens van ’n tenen-krommende zelfingenomenheid.
  Heel veel plezier onderweg!!! Sukses. Blijf bescheiden, gastvrij.

  Liked by 1 persoon

 2. De Schrijvende Rechter

  Blij te horen dat ’t boek bevalt. Mijn enige kritiekpunt is dat het Nieuwe Testament een beetje wordt afgeraffeld.
  En eindelijk vallen HR de schellen van de ogen wat betreft DSR’s vermeende religieuze neigingen. Dat daar nou jaren en boeken voor nodig zijn.

  Het aangeraden fragment moet HR zelf maar plaatsen als het zijn beurt is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.