Winds of March, we welcome you,

there is work for you to do
Work and play and blow all day,

Blow the Winter wind away.

Ja, inderdaad, het moet nu echt eens afgelopen zijn met de kou, het snot en de striemende regen. De lente is vandaag officieel begonnen maar het leven valt me nog immer zwaar… dat wilde ik schrijven maar op hetzelfde moment, lieve lezers, hetzelfde exacte moment (echt waar, ongelogen) hoor ik in mijn tuin een vogeltje fluiten.

Och lief vogeltje, fluit nog een keer. Laat je piepkleine stembandjes vibreren zo vaak je kunt, doe het om mij te plezieren, verlicht me, help me met het schrijven van deze statistieken. Fluit dan toch lief vogeltje, fluit!

Die statistieken zien er trouwens heel redelijk uit. Zeker als je bedenkt dat februari een ultrakort maandje is geweest. Het aantal likes is zelfs vertienvoudigd. Dat is dan vooral te danken aan medeblogger Rob Alberts. Zo gauw ik tijd heb, zal ik Rob zijn blog ook eens met een bezoek vereren.

Afijn, hier dan de februari-statistieken. Helemaal niet slecht (al zeg ik het zelf):stats-feb2017

Oh ja, mocht ik ooit lepeltjes gaan uitloven voor de zoveelste reactie op mijn blog dan graag alarm slaan. Dan ben ik geestelijk niet in orde. Gaarne zo snel mogelijk de bevoegde instanties inschakelen.

We hebben er een nieuwe rubriek “Kop van het jaar 2017” bij gekregen, geïnstigeerd door hertje. DSR nomineerde meteen al zijn koppen maar zo zijn we uiteraard niet getrouwd. Kom op zeg, ouwe dibbes van me, wel een beetje serieus blijven hoor :-).

Laat ik eindigen met hoe ik begonnen ben, met woorden van een heftig emotioneel verlangen:

Through all the frozen winter
My nose has grown most lonely
For lovely, lovely, colored smells
That come in springtime only.

De bevroren winter heeft mijn neus vreselijk eenzaam gemaakt, mijn reukzintuig voelt zich in de steek gelaten door al die lieflijke kleurige geurtjes die we alleen in de lente gaan ruiken.

Ik hou me aanbevolen voor een betere vertaling. Als het even kan rijmend.

38 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  In de kille wintertijd
  Ligt mijn gokkerd gans verlaten
  Want het kleurend geurenonderscheid
  Zal pas in het voorjaar weer genaken

  Geliked door 1 persoon

 2. Trijntjejohanna

  Voorjaarsgedicht

  Deze lente gaat het toch weer
  over jou hoewel ik er langzaamaan
  wel moe van ben

  moe van regen, wind, flarden
  bedrieglijk blauw in de lucht,
  vage beloften van het einde
  van de kou.

  Ik weet wel dat ik toch weer
  van je hou, maar moeizaam soms,
  met dat doelloze

  van vogels die er van lijken
  te houden in regen en wind
  te blijven rondhangen
  boven het land.

  Geliked door 1 persoon

  1. hertje

   O ja.
   Jij was zelf wel zo aardig om die Blauwbilgorgelachtige regels bij nader inzien te vergezellen van de volledige tekst, En van de auteur/vertaler. Nu neemt DSR het stokje over. Hij kent zijn klassieken, waar of niet?

   Like

 3. hertje

  Die hele vrieskoude winter lang:
  Vereenzaamd ziet Mijn Neus hem aan
  Hij smacht naar een geur- en een kleurenzang
  Maar die zou pas weer in de lente bestaan

  Van rokjesdag heeft hij nooit gehoord
  Dat is hem helaas door de neus geboord

  Geliked door 1 persoon

 4. Luchtig flonsig niemendalletje,
  Kittig pluizig lieve malletje,
  Als ik vraag houdt zij van mij,
  Dan gaan die beide handjes blij blij blij,
  Ze lacht en doet heel stout:
  Maar zegt niet of ze van me houdt,
  Laag gemeen gevalletje.

  Als je me zo blijft kwellen,
  Listig rottig delletje,
  Kun je je grafkist gaan bestellen,
  De liefde is geen spelletje.

  Geliked door 1 persoon

   1. hertje

    Als ik dacht dat hier iemand doof was, had ik de CapsLock wel aan gezet.
    De uitroeptekens zijn nodig om mijn verbazing en tegelijk mijn bewondering te benadrukken.

    Geliked door 1 persoon

 5. De Schrijvende Rechter

  Lieve Lilian
  Mijn fee, mijn feeks
  Voor haten en voor houden van
  Haar lachjes zo wreed, omdat ze weet
  Dat ik het niet helpen kan
  ….
  Ik bid je, speel niet met mijn ziel
  Lieve Lilian
  Omdat ik je anders onverhoopt verniel
  Er komen ongelukken van

  Geliked door 2 people

  1. hertje

   Hier is over nagedacht, erg mooi. Niet eentje die je al op de plank had liggen. En als wel dan nog. Mooi.

   Like

 6. De Schrijvende Rechter

  De beesten een huis
  De mensen een thuis
  Dank u, oh Heer
  Gij zijt – met eerbied gesproken
  De AllerTofste Peer

  Like

  1. Henk

   Nu nog een keer dsr, maar dan met eerbied ——– anders word je er later op afgerekend bij de Hemelpoort (nee, da’s niet een ander woord voor vagina – wacht, het is wel een synoniem voor kut, maar daar doelde ik nu niet op.)

   Like

 7. De Schrijvende Rechter

  @HR
  De kunst van het ver/hertalen zit ‘m in het vatten van de essentie van het origineel, niet in het vervullen van de propaganadoeleinden van de aangever.

  Like

 8. De Schrijvende Rechter

  Merkwaardig – ‘roettoeter’ hierboven is blijkens de afbeelding in het overzicht van de laatste reacties niemand minder dan APD. Maar in de reacties verschijnt die afbeelding dan weer niet.

  Allemaal smoke & mirrors. Hopelijk houden de onruststokers en verwarringstichters het voortaan weer gewoon bij een overzichtelijk ‘Anoniem’.

  Like

 9. Ze vallen dood van de daken, verdomme
  Jagers schieten waar ze ze kunnen raken, verdomme
  Ze vliegen van noord naar zuid en van zuid naar noord
  Overal worden ze BEESTachtig vermoord
  Was U dat die zemelde over de Schepselen des veld?
  Ik stem Partij voor de Dieren en heb een sessie met de kinderen van Buma besteld

  Like

 10. De Schrijvende Rechter

  Ik hoop maar dat die laatste regel, waarin heel onaangenaam wordt gezinspeeld op de kinderen van een lijsttrekker. De vaagheid maakt het nog dreigender. Alertheid van de blogbaas is geraden, en ook van de boven ons gestelde overheden -rilicoontje-

  Like

Reacties zijn gesloten.