44 Responses

 1. Iemand, maar niet de DSR

  Bij deze genomineerd:

  ‘Een gehaktstaaf, een voordeelverpakking vieze boekjes en een fles ruitenwisservloeistof….fijne Vaderdag iedereen! -zucht-‘

  Like

 2. hert

  de DSR? De De Schrijvende Rechter? Gravatarmysterywoman struikelt over zijn eigen woorden..Maar ik ben het wel eens met de nominatie. Al weet ik niet wat een gehaktstaaf is, in mijn zedige onnozelheid.

  Like

  1. Gravatarmysterywoman

   Hert toch! Waar beschuldig je me nu weer van? Ik ben zeker een aantal malen gestruikeld in het leven, maar dat was eerder over foute mannen dan over woorden. Neem eens een voorbeeld aan Bas des Pays-Bas. Die staat tenminste op scherp.

   Like

   1. Luvienna

    Ik heb van Twitter begrepen dat dat bloedhete spoorstaaf in je broekje moet zijn.

    Ik kan het ook niet helpen.

    Like

 3. De Schrijvende Rechter

  ‘de DSR’ klinkt eigenlijk wel gezellig en zo veracronymiseerd te worden is best een eer. Niet iedereen schopt ’t zo ver -bescheiden glimlachicoon-

  Like

  1. Gravatarmysterywoman

   Het spijt me, HR, maar ik richt me liever op de toekomst dan dat ik ouwe foute stieren uit de sloot haal. Misschien kunnen de andere dames hier in dat opzicht wat voor u betekenen.

   Like

  2. De Schrijvende Rechter

   Neem dan zelf de pen maar op, HR. Zo minachtend je doet over haar diepste gevoelens, zoals je haar hier te kakken zet… Geschreven wraakporno, dat is het.

   Like

   1. Luvienna

    Wat een fraai en verhipte handig lijstje, HeRoWa! Lijkt me een leuk idee als iedereen, of althans zij die willen, per type een persoon aangeven die huns inziens aan de kenmerken voldoet. Bij voorkeur een persoon van wie aangenomen kan worden dat iedereen hier die wel kent of zou moeten kennen. Hetzij hier in het blog of elders, hetzij in een vermeend BN’erschap en wat dies meer zij. Mogen ook foute vrouwen zijn (als onderwerp bedoel ik) (als reageerder mag ook).

    Apart draadje van maken?

    Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Het gaat niet om fout, maar om ‘foute man’. Een foute man, of vrouw, is een blijslaap die je niet aan je ouders zou voorstellen.

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Maar vaak heeft er dan al wel een zacht stemmetje aan je verharde hart gesproken. En aan iemand die z’n initialen in Gotische letters in z’n nek laat tatoeeren, moet je misschien sowieso niet je pinpas of vrouwengeschenk geven.

  Liked by 1 persoon

   1. Luvienna

    En evenmin een computernerd. Wel savvy maar niet qua gedrag. Toch?

    Of ons Roosje het ergens van internet geplukt heeft of het helegaar zelf verzonnen heeft? Ik denk een beetje van zichzelf en een beetje van Maggi zichzelf. Hebben we dat niet allemaal, dat wat je produceert een ingewikkelde mix is van dingen die je gelezen/gezien/gehoord hebt en dingen die in goddelijke inspiratie tot je gekomen zijn, al dan gejumpstart door wat je gelezen enzovoort hebt?

    Like

 6. hert

  DE SUPERVROUW
  Iedereen kent wel zo’n wonderwoman die alles voor elkaar heeft. Ze heeft het drukste schema van iedereen en nog heeft ze tijd over. Een topbaan van negen tot vijf, een huishouden op rolletjes, een uiterlijk waar je van achterover slaat, de perfecte echtgenoot die haar nog altijd verliefd aankijkt, kindertjes gekleed in de laatste mode, een uitgebreide vriendinnenclub, een aantal keren per week naar de sportschool en dan ook nog haantje de voorste als de school een helpende hand zoekt. Natuurlijk is ze ook helemaal bij met tv, bladen, internet en het uitgaansleven en vergeet ze geen enkel ver familielid die jarig is. Van nee zeggen heeft ze nog nooit gehoord, want iedereen kan bij haar aankloppen voor van alles en nog wat. Eigenlijk is ze fantastisch, toch? Toch niet. Uiterlijke schijn is nog altijd wat het is: schijn. Voor de buitenwereld doet de supervrouw alles wat in haar vermogen ligt om maar goed over te komen en het lukt verrassend goed. Is er nu niets wat mis gaat in het leven van de supervrouw? Oh jawel, maar daar heeft ze zo’n goeie bezem voor. Eentje die alle narigheid en verdriet onder het tapijt veegt. Hoe onecht kun je zijn?

  DE VERLEIDSTER
  Alle mannen zijn gek op dit type foute vrouw: De verleidster. Geen man is… lees verder

  Like

  1. hert

   De foutemannenplak of de foutevrouwenplak? Allebei doen ze verlangen naar een handoplegging, een serieuze waarzegster of een deskundig getrokken horoscoop.

   Like

 7. Luvienna

  Hertje! Stag or doe? Dat is in dit verband wel interessant te weten. Nóg een fijn hokjeslijstje, met niet toevallig hetzelfde aantal types als bij de heren, yummie!

  Net zoals Bassie bij HeRoWa’s lijst herken ik me in elk typetje van deze lijst (hoewel Bassie na wat opmerkingen mijnerzijds zich uit zijn herkenningen heeft teruggetrokken, dacht ik uit mijn ooghoek te zien). De Slons spreekt me aan, al heb ik afgezien van nageslacht; met de slonskennis van nu een verstandige beslissing.
  Het Domme Blondje is ook een favoriete rol: van niets raakt iemand zo van zijn hoede af als blond haar – verhipte handig.
  De Plastische Vrouw zie ik ook wel zitten, vooral wat plastische beschrijvingen betreft van zaken die de meeste mensen liever in wat meer verhullende taal hadden verpakt.
  Het Hormonenslachtoffer! Ach, die beschrijving is alsof je erbij was. Zijn wij niet allen slachtoffers van onze hormonen? Pardon: Hormonen-met-een-Hoofdletter?
  De Brutale Haaibaai, ook die is uit mijn dromen gegrepen. Kon ik ook maar zo gehaaid en ad rem mij onheus bejegenenden op hun plek zetten.
  Zij strijdt zij aan zij met de Nymfomane, de vrouw die doet wat zij wil, wanneer ze het wil en met wie ze het wil. Op mijn lijf geschreven ik bedoel gestreden.
  De Feministe – dat wisten jullie allang, toch? Zoniet, dan roep ik Haaibaai erbij.
  Nee, ik ben de Verleidster niet vergeten (koket wegkijkt). Maar daar ga ik nu niet over in overleg, we spreken elkaar straks wel privé. Prrrrrr.
  Het enige type waar ik niets van herken, je weet het al, is de Supervrouw. Ach, had ik maar een fractie van haar efficiëntie, haar energie, haar drive. Maar nee, ik kan slechts jaloers naar haar opkijken.

  Pfoe, dat was een zwaar zielsonderzoek. Ik moet even gaan liggen. Laters!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.