34 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Eveneens met een luchtje:

  Gratis knuffel

  Het is druk op Schiphol en veel mensen hebben haast. Kick (3) en zijn vader staan in de lange rij voor de security scan. Het kleine mannetje is enthousiast en opgewonden, omdat hij zo mag vliegen en merkt niets van de geïrriteerde sfeer om hem heen.

  Eindelijk mag hij door de scan. Nadat hij door het apparaat is gelopen wil de beveiliger hem fouilleren en doet voor hoe hij moet gaan staan. Wanneer de man door zijn knieën gaat en zijn armen wijd spreidt, loopt Kick naar hem toe en geeft hem een knuffel. Zoon, vader en beveiliger lachen. Soms heb je gewoon een knuffel nodig!

  Jonas van ’t Hek

  Geliked door 1 persoon

 2. De Schrijvende Rechter

  Je krijgt toch sterk de indruk dat de inzender zelve de vader is van het lieve kereltje, wat het derdepersoonvertelperspectief des te krampachtiger maakt. En mocht de verteller toch een toeschouwer zijn, dan is ‘Kick’ waarschijnlijk uitstekend aan zijn verzorger gehecht, want bij wie z’n kind zo’n malle naam geeft, zal de politie toch wel binnengevallen om de gekkigheid in de kiem te smoren?

  Het voorval op zich is alleraardigst, maar ook weer zo onbeduidend dat het de moeilijk te verteren slotzinnen broodnodig heeft. Bij de bekwame schrijver (en alerte redactie) zou dan de vraag moeten opkomen of het geschrevene het papier wel waard is.
  Eindoordeel: 4.5+ (zegge: viereneenhalfplus)

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Uh, neen. Dit is op initiatief van DSR zelve. Het aardige is dat je er zo overheen kunt lezen als het je niet aanstaat, je hoeft zelfs geeneens te reageren!

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Booh… gebrek aan overzicht is niet het grootste probleem van dit matig bezochte margeblogje. Om nou voor iedere scheet of zucht een aparte thread in te richten…

    Like

  1. Dat is alleen bij deze site. Ik heb hetzelfde probleem. Heb er alleen wel een truc op bedacht. Anders moet er onderzoek worden gedaan door e.o.a. dinges naar je account. Klinkt heel geheimzinnig. Ik weet ‘t. Maar daar heb ik geen zin in.

   Like

   1. Gravatarmysterywoman

    ja, je hebt gelijk. Dat mag HR veranderen, want dat kan ik niet zonder WordPress-login. Krijgt ie toch nog gelijk. Haha.

    Like

   1. De Schrijvende Rechter

    @Gravatarvrouwtje
    Alsie dan maar niet mijn tot de verandering aanleiding gevende commentaar verwijderd, want daar heeft ie een handje van! Waarom uberhaupt veranderen, er staat toch niets onwelgevoegelijks?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.