67 Responses

  1. Gravatarmysterywoman

   Heel hartelijk dank, HR, voor deze overzichtelijkheid, want het bespaart me in ieder geval de ergernis van niet relevante lappen tekst die op het draadje van de leuke en simpele AVV-het enige waarvoor ik hier kom- geplaatst worden.

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    @Gravatarvrouwtje
    Bedankt voor je lapje irrelevante tekst. Zeg liever iets over het Ik-je.

    Like

   1. Concurrentie niet. Maar aan overzichtelijkheid qua ikjesbespreking is mij veel gelegen. Doe jij nou de kopjes en de kunst & kitsch, en laat het serieuzere werk aan mij over.

    Nieuw! Naast lepeltjes, pluimpjes en eervolle vermeldingen voor de leukste commentaren nu ook echte knuffels van echte mensen.

    Like

 1. De Schrijvende Rechter

  Al dat gehakketak leidt maar tot forumvervuiling en zit de Ik-jesbeoordeling in de weg. Doe dat dan liever op een aparte thread, of op je eigen blog als je d’r eentje hebt!

  DSR neemt akte van het bestaan van andere plekken waar men Ik-jes kan bespreken. Het bevalt hem hier echter uitstekend en door tegenvallende ervaringen in het verleden lijkt de zevendaagse schijterij te verkiezen boven het aangeboden onderdak. Maar evengoed bedankt, hoor.

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Oog-Prikken grinikicoonicoon…slikken en hopelijk niet stikken in dit goedbedoelde maar matig afgebakken schrijfseltje.

  De anecdote is het wel waard om in een paar regels om de achterpagina van onze v/h kwaliteitskrant te worden gedrukt. De uitwerking is echter stijf en droog – ‘geconfronteerd met de uitroep’, ‘zeer betrokken en empathisch’… de bedoeling is duidelijk, maar het komt niet uit de verf.

  Tipje: probeer meer te schrijven zoals je spreekt, zoals je het aan een vriend zou vertellen.
  Eindoordeel: 5.5- (zegge: vijfeneenhalfmin)

  Like

 3. Luvienna

  Idee: wat als beide blogbazen op elke Ikjethread een link naar de overeenkomstige thread bij al dan niet vermeende concurrent plaatst?

  (Ik zoek een ironie-icoontje maar kan hem niet vinden. U zult het hiermee moeten doen.)

  Like

 4. Oh, zie daar, de actualiteit – lang wachten daar, dezer dagen? Aangever van het ikje. Zou je denken, dat de site over wachten in allerlei variaties, met & zonder knuffel, invalshoek kunnen zijn.

  De enkele keer dat ik…….ooops, daar was destijds helemaal geen aandacht voor. Produktie, opletten. Geen fouten maken,

  Als gezegd, Schiphol, …kan S, de drukte aan? Zal de setting geweest zijn het ikje te plaatsen. Oh dat ikje is van dagen her. Excuus.

  Ja, dat oog.

  Kan daar niets mee. Ik wil naast dat oog het hebben over…..heeft niets met dat oog te maken.

  Oh, mag ik even? Twee tellen, kijken, niets zeggen, recept scgrijven. Over 2 dagen : Zie je er geen barst meer van. Zoiets.

  Dag, dag, tot volgende keer.

  Like

 5. ziet & lees
  Speeltuin  12 juli 2017

  Op een verjaardagsfeest van mijn zus kwam haar kleinzoon Jurre (7 jaar) kwaad binnen omdat hij volgens hem was weggejaagd uit de plaatselijke speeltuin.
  Ik besloot samen met hem te gaan kijken wat er aan de hand was. Een aantal buurtbewoners was bezig met het maken van een filmpje met hun kleinkinderen. Toen ik Jurre voorstelde even te wachten, zei hij kordaat: „Nu moeten we plan B in werking stellen.” Toen ik hem vroeg wat dat inhield, antwoordde hij resoluut: „Aanvallen.”
  Anton Retel Helmrich

  Like

 6. Wat ’n maximaal verkokerde geest. Plan Zus of Zo. Ik kan alleen herinneren, dat , ik volop met wip & schommel bezig was. En nog als ik nu ter speeltuin geraak trekt mijn geest mijn corpus naar het speeltuig. Plan a & b…..eens ’n kind altijd ’n kind……Warempel….

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Uit de ‘plaatselijke’ speeltuin dus? Goed dat we weten dat de zevenjarige niet helemaal met bus en trein vanuit de Elfteling is teruggekomen om zijn beklag te doen. Aan de andere kant heeft deze ouwelijke sprekend vroegrijpe wijsneus (DSR zegt ’t vol liefde hoor, feest der herkenning) misschien ook allang z’n rijbewijs.

  ‘Retel’…hihihi. DSR heeft net het als streekroman vermomde moppenboekje ‘Help, de dokter verzuipt!’ van Toon Kortooms weer eens gelezen, vandaar dat ‘reetketelsteen!’, dokter Angelino’s benaming voor aambeien, hem meteen in gedachten schoot.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

 8. hert

  En nog als ik nu ter speeltuin geraak trekt mijn geest mijn corpus naar het speeltuig.
  Met andere woorden: ik kan er ook niks aan doen, die kinderen spelen en ik moet erheen met mijn grote lijf en mijn octaafklep

  Liked by 1 persoon

 9. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Waarom zou je jezelf uberhaupt met de buren willen vergelijken? Is het een wedstrijdje? Een rip-off? Nee toch?

  De brandslang bedoelde DSR trouwens letterlijk. Met de blote reet tegen de muur en opfrissen totdat de ziel weer net zo blank is als het velletje. Daarna ee kopje warme chocolademelk en onder de wol tot de zuster langskomt met de grutjespap.

  Liked by 1 persoon

   1. De Schrijvende Rechter

    Ach zo…
    Van koud douchen schijn je trouwens afte vallen, net als van de kachel een graadje lager.

    Like

   2. tramlijnacht

    Jaja, eerst de Joden, dan de Moslims en voor je het weet de Dikkerds. Ik hou je in de gaten vochtigere! O, heb je dat nieuwtje over lettertypes en corruptie ergens gelezen? Heerlijk nieuws. Echt iets voor Bas zijn site maar ik heb mijn quota aan woorden voor deze week dik (Hm) overschreven. Goed, de mazzel.

    Like

 10. De Schrijvende Rechter

  Wat is de pointe, dat een vierjarige een astrologische vergissing maakt, of zit er iets achter die baksteen dat DSR ontgaat?

  Waarom uberhaupt kleine kinderen lastigvallen met pseudowetenschappelijke onzin als sterrenwichelarij? Leer ze liever fijne dingen zoals de namen van echte planten en dieren, te kijken naar de vogels in de lucht en de beestjes in de sloot. Ze moeten al zo lang naar school, en dan ook nog naar catechisatie of het koranklasje. -zucht-.

  Enfin, dalende lijn.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Liked by 1 persoon

 11. Dsr, oh voor mij zit ’n gedeelte van de grap in Pappa’a observatie dat hij Maagd (Biologisch strijdig met zijn mannelijkheid) is.
  Ik vind dat enig onderwerp in de huiskamer besproken zou moeten kunnen worden.
  Die dierenriem, is buitengewoon aardig. Al was het alleen al om onze karakteristieken , bouwsteentjes zeg maar, werken. Daarnaast maak je kennis met……het onderwerp is zo breed & diep, het komt regelmatig terug.

  Dan zou ik Bas van V. de site , voor kennisgeving willen aannemen.
  Uitgaan van eigen sterke punten, heer R!!

  Like

 12. Hm, vermoedelijk weer van onze site gejat, daar stond hij er 8:16 op. Gemakzuchtig mannetje dat het er me eentje van me is, die Rooozenwaaater. De schrijvende DSR reageert zoals bekend niet op vrijdagen, dus da’s makkelijk. Ha! Had je niet aan gedacht he, nou staat dit ikje er moederziel de hele dag op zonder enig eindoordeel. Na na na na naaanaaa icoontje

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Jij droeg toch een bril aan een koordje op je borst, meen ik me te herinneren. En voor die ene keer per jaar dat je met een (leuke) vrouw uit eten gaat, doe je je toch niet dat gedoe met lenzen aan?

    Like

 13. Luvienna

  Oordeel van de BBB BurenBlogBaas) bij ontstentenis van DSR:

  Huh icoontje? Voor als u gaat golfen … Tja, ’t Gooi he, dat zal de pointe wel zijn.

  Bizar advies overigens, kiezen tussen wazig lezen of wazig in de verte kijken. Ik mag toch hopen dat meneer Killestein niet achter het stuur van zijn auto kruipt, anders gaat hij zijn naam wellicht eer aandoen. Normaliter krijg je scherpe lenzen aangemeten, en het advies om een leesbril te nemen. Of dubbelfocus lenzen. Maar ja, het is een lokale contactlensspecialist dus

  Liked by 1 persoon

 14. Oh, heer R. , mijn compliment mbt het plaatsen van het ikje. Ik lees het ergens in mijn route: FB, CNN, hollandse media. Dan kijk ik of het hier is geplaatst. Dat laatste is vandaag het geval.
  Bij heer Van Vuren kom ik af en toe, zelden zeg maar.
  Het ikje is als het muntje de goede kant opvalt…..met glimlach etc grappig. Jammer , dat het antwoord niet gegeven wordt. Vind ik. Ik groet u. Ik zie op fb dat men zich schaamt voor het gedrag van heer Trump te Parijs.

  Like

 15. De Schrijvende Rechter

  Van de ‘lokale’ speeltuin schakelen we over naar het ‘lokale’ lenzenboertje. NRC meende het altijd te moeten zoeken in de wereldwijze belevenissen van flitsende types vanuit de vliegmachien, maar kennelijk kijkt men deze week dichter bij huis.

  Het Ik-je is verder even wazig als de oogkijkerij, maar gezien de referentie aan golfen zal het zich wel weer in welgesteld-kakineuze kringen afspelen. ‘Bovengemiddeld keurig’, is dat duidelijk, netjes, beleefd. Tamelijk oninteressant allemaal, het zal allemaal wel.

  Levenstipje van DSR: koop gewoon een bril, dan heb je al dat voor contactlenzen typische gedonder niet, en je kunt er gewoon mee in slaap vallen.
  Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)

  Like

  1. Gravatarmysterywoman

   HR, bij Blokker hebben ze vast nog wel een plumeau waarmee je alle oude stoffige draadjes kan verwijderen op het moment dat je weer een schoon hoekje inricht.

   En krijgt iedere gelokte reageerder een vers mariakaakje bij zijn of haar eerste reactie?

   Like

 16. tramlijnacht

  O, beste HR mijn laatste woorden herlezend vind ik het jammer dat ik via mijn dashboard reageerde want daar staat de tip over proberen tot tien te tellen niet en had ik dat wel gedaan dan waren de eerste woorden ongeschreven. Zo een zinnetje bekt best op de plee maar in het zicht van het eeuwige is het maar bar slecht en tja verder is het ook niet heel belangrijk want
  9. 10.

  Like

 17. De Schrijvende Rechter

  Enzo Knol houdt het professioneel. Fijn om te lezen. Origineel is dat dit keer een kind met een beperking als Ik-jesvoeder dient, meestal worden daar ouderen voor gebruikt.

  Dit soort anderhalvehandse belevenissen via social media kunnen wel eens, maar zijn hopelijk niet het Ik-jesgenre van de toekomst. Anders kunnen we ons binnenkort verheugen op een inzending van onze buurman als een bekende Nederlander weer eens een tweetje van ‘m heeft geliked.
  Eindoordeel: 6- (zegge: zesmin)

  Like

 18. De Schrijvende Rechter

  Telefoon

  Tijdens onze verhuizing was het meeverhuizen van het Ziggo-abonnement alles behalve soepel verlopen. Wekenlang had ik me door keuzemenu’s geworsteld om uit te komen bij vriendelijke, maar helaas onwetende klantenservicemedewerkers.

  Dus toen mij via de mail gevraagd werd hoe ik de service van Ziggo had ervaren, vulde ik de enquête direct in. Ziggo reageerde onverwacht snel: „Wat vervelend, mogen wij contact opnemen? Wij bellen u meteen.”

  Ik vulde mijn nummer in en zowaar, binnen een minuut ging mijn telefoon over: „Welkom bij de klantenservice van Ziggo. Heeft u een momentje geduld? Al onze medewerkers zijn helaas in gesprek”.

  Floor Felten

  Like

 19. De Schrijvende Rechter

  Nou, nog geen nieuwe editie van ons achterhoekje. Je zou voor een Dragende Rubriek van dit margeblog toch iets meer waardering verwachten. Op z’n manier komen HR’s pessimistische voorspellingen natuurlijk vanzelf wel uit.

  Enfin, niet getreurd – aan het werk, want werk was het deze keer. Al bij het zien van de futloze titel zonk DSR de moed in de schoenen, en daar zal ze voorlopig wel even blijven. Er waren drie mogelijkheden: oud mensje heeft gedoe met het draagbare opbelapparaat, vogeltje fluit zoals het ringtoontje of andersom (de appelvink is geloof ik aan de beurt) of toestanden met de helpdesk.

  Dat laatste is het worden, men kan het hierboven nalezen -zucht-. Het feit dat de naam van de inzender allitereerd is nog het meest opmerkelijke aan die verzameling lettertjes – onnut vulsel, next!
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.