52 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Goed opgelost, zo af en toe moet je zo’n kindje tegen zichzelf beschermen. Hadden DSR’s ouders dat ook maar gedaan toen DSR per se een Indianenpak wilde, terwijl cowboys in de mode waren. Gelukkig zat er ook een klein tomahawkje bij, dat kwam van pas.

  ‘Heldhaftig’ is dus vooringenomen, laat de lezer die conclusie maar trekken, of niet. Ondertussen mag de regering wel eens iets doen aan de kleurterreur. Voor kinderen is er alleen nog maar blauw of roze verkrijgbaar, dus als nummer twee van een ander soort is dan nummer een, kun je bijna de hele boel opnieuw aanschaffen. Graag genderneutrale kleuren, zoals groen, geel en rood.
  Eindoordeel: 7 (zegge: zeven)

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Vanwege de rommelkonterij op de vorige thread bij deze maar het vervolg van de discussie:
  -HR’s invulling van Utrecht voor de aanstaande Toogdag ziet er prima uit. De gracht is een uitstekend alternatief voor de brandspuit.

  Liked by 2 people

 3. De Schrijvende Rechter

  En laat Anoniem maar letter komen. Wat is het ergste dat ie kan doen, stiekem bitterballen bestellen voor L.? Desnoods gooien we ‘m met vereende krachten in de gracht.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Ach welnee, doe het maar gewoon zoals het je het beste lijkt. Jouw Fanclubdag immers.

    Waarom moeten we nog steeds ons emailadres invullen – draagt dat bij aan de veiligheid?

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Ik dacht dat het hier het blogje van vrijheid-blijheid was, maar nu blijkt dat de blogbaas de reageerder z’n spul door de strot wil drukken, net zoals die gemene directeur van de Groningse bejaardenflat!

    Mag DSR zelf weten of ie een account neemt, te ja of te nee, zonder hinderpalen?

    Like

  1. tramlijnacht

   Waarom kon ik hierboven niet reageren? Wil ik kraantje huppeldepip een keer bijvallen dat hoe meer WordPress hoe beter, en de jongeman verdient er ook nog eens iets van 0,35 cent aan, reken je maar doet rijk bitterbal.
   Al loopt hij natuurlijk misschien later binnen, wordt het wat met zo een blog maar dat zie ik hier niet gebeuren, geen talent, wel om iets te schrijven maar daarna, wanneer het werk begint gaan de meeste hier in de gaap, bier en of mastrubeer houding, en wellicht hier en daar een krom oud vingertje uit de artrose smeerolie.

   En bast en zeker weer geen foto’s enge anoniemers. Neem een voorbeeld op mijn blog, ik sta er weer even tijdelijk mooi op te zien, zo kan het ook. Geen avatars. Maar ja, niet iedereen heeft het uiterlijk van een oude Romein van adel zonder geld.

   Kan ik wel te horen krijgen waar en hoe laat het speelt? Ga ik misschien met een snor op P een terrasje kijken wat er zoals binnen stroomt en buiten strompelt. Of niet.

   Like

   1. tramlijnacht

    Je kunt tegenwoordig nergens meer ongestoord pissen en reageren. Rood is rood mensen, ga naar de vrouwen dat doe ik anders ook en zij ook trouwens. We zijn allemaal een pot nat wanneer het om gezeik gaat.

    Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Nou, het was weer fijn Grietina’s lettertjes te lezen. Misschien vertelt ze de volgende keer wel iets over haarzelg.

  Bij het vermelden van de leeftijd haakt DSR eigenlijk al af. Het gaat altijd om voorlijke kindjes, seniele oudjes, of het doet er -zoals in dit geval- helemaal niet toe.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Liked by 1 persoon

 5. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Stel je een serieuze vraag, krijg je zo’n flutantwoord! Daarmee bereik je dus het tegenovergestelde van wat je wilt. DSR, die anders best een WordPress-account had willen overwegen, ziet er bij gebrek aan een goede toelichting nu tot nader orde van af.

  En aan dat bundelen doet hij ook niet meer mee.

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Nuchter

  In een Woerdens ziekenhuis meldt zich een doorleefde vrouw met dito stem bij de assistente achter de balie waar ik naast zit te wachten. Ze moet een foto laten maken. Ze leest echter net pas dat ze vier uur van tevoren niet had mogen eten, drinken of roken. Maar ze heeft vanochtend al wél gerookt en – geeft ze in de loop van het gesprek toe – ook wel gegeten en wat gedronken. Er ontstaat een gesprek tussen beiden over de opties. Een nieuwe afspraak? Toch een foto maken? De assistente twijfelt of dat laatste nu wel zin heeft maar biedt uiteindelijk aan daarover eerst nog even met de arts te overleggen. „Helemaal prima”, zegt de vrouw. „Als je dat wil doen, graag. Dan ga ik ondertussen nog effe een bakkie koffie halen.”

  Ron Tenge

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Kennelijk kan niemand meer normaal schrijven over gewone gebeurtenissen. Bij de eerste woorden van vandaag is het net alsof je de stadsomroeper hoort, het ‘boeren, burgers en buitenlui!’ ontbrak er nog maar aan.

  En dat is nog maar het begin: de lezer wordt gedwongen zich het hoofd te breken over tegelijktijdige positioneringen naast en achter een balie, waarna Bromsnor kennelijk op de koffie komt om juffrouw Saartje uit zijn proces-verbaal voor te lezen voordat hij het inlevert bij mijnheer de burgemeester: “Er ontstaat een gesprek tussen beiden over de opties”, hoe krijg je het uberhaupt gedacht, laat staan opgeschreven -zucht-…

  Kennelijk beseft de schrijver ook dat z’n verhaal zo droog is als een wittebroodje op maandagmorgen en dus moet er wat extra smaak worden toegevoegd, uiteraard ten koste van z’n lijdend voorwerp, dat wordt afgeschilderd als “doorleefd met dito stem” -tsja, de meeste mensen zijn nu eenmaal niet op hun fleurigst in het ziekenhuis- en voor de lichte toets, voor zover mogelijk bij deze saaischrijver, wordt er een volks “effe” toegevoegd, altijd goed voor een beleefd grinikje onder het NRC-publiek.
  Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)

  Like

 8. De rechter hep wel gelijk. Je kunt qua emailadres alles invullen. Is geen drempel. Allang niet meer. Paar jaar geleden nog wel. Nu niet meer. Ga toch met je tijd mee man .. laat mensen met een photoscan inloggen, een SMS met code, een fingerprint dan wel irisscan. Of (voor DSR) laat ze tegen het scherm aanpissen, in een bepaalde unieke hoek.

  Liked by 2 people

 9. De Schrijvende Rechter

  @HR
  DSR blijft binnen de desbetreffende draad, zo is het toch zeker? Of ga je moeilijk doen over sub-draadjes? Nee? Mooi – kom maar met je antwoord.

  Like

 10. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Niks – ik vind Heleen van Royen niet interessant genoeg om haar werk te volgen. Misschien is het goed, misschien niet, DSR zal er niet uit de eerste hand over kunnen oordelen, maar als ze haar kleren dit keer aanhoudt, dan gaat ’t er op vooruit.

  Like

 11. De Schrijvende Rechter

  @HR
  In het algemeen vraag ik me af wat dat heden ten dage nog zou toevoegen, het is bepaald geen origineel onderwerp. Dat neemt niet weg dat eea wel liefdevol en integer in beeld kan worden gebracht, en het beeld kan in de loop van de tijd veranderen.

  Wat vind jij ervan?

  Like

 12. De Schrijvende Rechter

  Jullie? Wie reageert er nog meer op deze thread?

  Zelf geen duidelijke mening, maar wel een grote mond ove rde mening van een ander: slappe hap, goi ook maar in m’n pet, naast het Ik-je van vandaag. Bovendien gaat de vergelijking tussen een Ik-je en een documentaire mank.

  De Ik-jes over dementie zijn zonder uitzondering clichematig, slecht geschreven en/of gaan ten koste van de dementerende. Ik-jes die dat niet zijn, zouden worden verwelkomd door DSR, maar totnutoe is daar geen aanleiding toe.

  Like

 13. Over een kwetsbaar iemand mag je met liefde of respect schrijven. Je mag zo iemand niet te kijk zetten op een internetforum waar mensen komen voor de snelle lach. Met een integer gemaakte doku heeft dat niks te maken. Dat is mijn mening.

  Like

 14. Adoptie is het code woord voor sancties. Geld verdien je aan criminaliteit, chantage. Geld deponeer je, sluis je door, via wasserij naar…..Waar stabiliteit is, ontregel je het frame. Zet je folks daar neer. Neen geen ideologie, geld verdienen is het motto. Oppassen voor bevriezen van tegoeden, in beslag nemen . Onrust stoken. geld verdienen. Er zijn er , die leven er van.
  Wanneer , komt het ikje hierover?
  ’n Ikje is als ’n klingelende tram, onderweg naar. Mensen. met of zonder parapluie. Zij die beweren dat ’n ikje te vergelijken is met een Hema worst, stroopwafel noem het. Begrijpen het niet. Blijven steken in eten. Wat een armoede.
  Het volgende ikje gaat over levensvreugde. Genderneutraal.

  Like

 15. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Wat is er ‘politiek-correct’ aan het al dan niet waarderen van een Ik-je? Zo maak je er wel een hele ingewikkelde toestan van.

  De vraag gaat hier over het Ik-je van de dag: hoe is die, goed, niet goed, gaat wel etc. Door die brede discussie van je, probeer je die vraag te ontlopen. Terecht overigens: je kunt niet ontkennen dat het geen goed Ik-je was, maar dat zou je stelling ondermijnen.

  Like

 16. De Schrijvende Rechter

  Vermakelijk verhaaltje, maar wel allemaal inlegkunde en gereconstrueer. Aardig als Simon Carmiggelt het doet -die zou trouwens over de ‘lieve’ i.p.v. de ‘goede’ (sic) vrede schrijven- maar toch iets minder geslaagd als detaillisten (‘bestraat’ bospad) die mensen kreten laten slaken zich aan het genre wagen.
  Eindoordeel: 6 (zegge: zes)

  Liked by 1 persoon

 17. “Gendergans”! Haha, daar kan RSB het mee doen. Kostelijk. 😀

  Qua discussie: die kwam even op, en sloeg net zo snel weer dood, vanwege niet mee willen gaan in het gesprek, maar op definities van woordjes te gaan kauwen. Mag. Kan. Hoppa. Dan niet.

  Ikje: die bespreek ik op het blog dat daarvoor het beste platform is, al sinds jaar en dag. Maar ik wil wel kwijt dat het oordeel van DSR wel heel erg aan de hoge kant is voor zo’n niemendalletje.

  Like

 18. De Schrijvende Rechter

  Wifi

  In de Intercity naar Rotterdam zoek ik online naar oplossingen voor een lastig technisch probleem. Ik verlies al snel het overzicht in de brij aan beschikbare informatie en elkaar tegensprekende deskundigen. Bij station Leiden valt de ‘wifi in de trein’ even weg. Mijn iPad toont direct een alternatieve wifi-hotspot: ‘De Draad Kwijt’.

  Paul Schendelaar

  Like

 19. De Schrijvende Rechter

  Een Wifinaamgrap in het jaar onzes Heeren 2017….alsof je een stomp in je maag krijgt en door de tranen heen even in de peilloze diepte kan kijken die ons nog te wachten staat.

  Niets is menselijkers dan de neiging om overal kruisverbanden te leggen, als zouden we leven in betoverde wereld waarin alles met elkaar verbonden is en zin heeft. Geen wonder dat er dan exegese wordt gepleegd op electronische uitingen uit plastic kastjes.

  Citaten uit ‘Mijn gesprekken met Siri’ zijn de revue al gepasseerd, nu dit, en in de toekomst, met pratende koelkasten enzo, zal het alleen nog maar erger worden. Wanneer krijgen we het eerste demente-bejaarden-ik-je ingestuurd door een als zeehondje vermomde oppasrobot?
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.