58 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  De klassieke trend die gisteren is ingezet, wordt vervolgd dit Ik-je over leeftijd-en-verval. Dat belooft doorgaans weinig goeds, maar we worden vandaag aangenaam verrast!

  Kort, tijdloos en to the point met een aardige clou waarin bespiegeling en zelfspot samenkomen. De wat ongebruikelijke uitdrukking ‘make-up mikken’ is dan ook volledig op z’n plaats.

  Hopelijk zien we snel meer van deze inzender met een scherp pennetje!
  Eindoordeel: 8 (zegge: acht)

  Liked by 1 persoon

 2. De Schrijvende Rechter

  Bel

  Terwijl ik een dag aan het thuiswerken ben, gaat de bel. Ik ren op een drafje van mijn werkkamer boven naar de voordeur beneden. Als ik opendoe zie ik de postbode voor mijn neus staan. Hij zit op zijn scooter, heeft de motor aan en een helm op. Een pakketje voor de buren. Hij zegt iets tegen mij, maar door al het lawaai kan ik hem niet verstaan.

  „Wat zeg je?” vraag ik.

  Hij schreeuwt me toe: „Doet uw bel het wel?”

  Willemijn van Dijk-Hei

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Beetje houterig verteld, maar toch aangenaam. Een anecdote uit het dagelijks leven, maar in herkenbaar-eigentijdse setting met een pointe die weliswaar mikt op de gemakkelijke lach, maar we hoeven ook niet elke dag stil te staan bij het verstrijken van de tijd.

  Voor de tweede dag op rij een alleszins pruimbaar Ik-je dat aantoont dat we het gemakkelijk kunnen stellen zonder verzinsels bij het nieuws, medici die uit de school klappen of krom taalgebruik opgetekend uit de volksmond.
  Eindoordeel: 7+ (zegge: zevenplus)

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Was je ook nog van plan om er zelf iets aan te doen?
   Dat plaatje is fraai, maar bevat te weinig instructies voor een eenvoudig alfa-mannetje als DSR.

   Like

 4. De Lachende Eend

  Jammer dan. Ik schrijf wel ‘like’ als ik ‘like’ bedoel. En ‘unlike’ indien nodig. Kijk, das een mooi onbedoeld voordeel. Niet iedereen kan overdag overal maar blogaccounts bedienen en zo. Dat is veel werk en laat misschien sporen na.

  Like

   1. Luvienna

    🙂 Die ook, maar die verkeerslichten op afstand aan- en uitschakelen, komen in mijn huidige project voor. En die herrezene die het leven zo leuk niet meer vond deed me denken aan een Black Mirror-aflevering.

    Tjongejonge, wat een hoop aanhaakjes.

    Liked by 1 persoon

 5. De Schrijvende Rechter

  Connexxion

  Stap in de bus voor bezoek aan de stadsschouwburg. Maar enkele meters verder stopt de bus weer, de chauffeur stapt uit. Aan de andere kant stopt de tram, de conductrice stapt eveneens uit. Ze lopen naar elkaar en er volgt midden op de rails een innige omhelzing, waarbij ik hem hoor zeggen: „Waar gaan we samen naar toe, ha,ha!”

  Dan lopen ze terug en trekken weer op, met op afstand een intense handkus. De chauffeur zit vanaf dat moment alleen nog maar te fluiten.

  Eduard de Vries

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Rare openingszin, het klinkt als een instructie, het begin van een speurtocht ofzo. Doe dat toch niet, beste schrijvers – het persoonlijk voornaamwoord is immers onze vijand niet. En NRC-lezers zijn bovenmatig vaak op weg naar, op de terugweg van of aanwezig in de schouwburg. ’t is en blijft een elitekrantje.

  De kop is al met al nog het aardigst en geeft aan wat er niet deugt aan de bedrijfsnaam. Telkens als DSR op zoek is naar de dienstregeling verwacht hij uit te komen bij een datingsite voor mensen die het kopje koffie liever overslaan en dat sinds de komst van Tinder een kwijnend bestaan leidt.

  De anecdote zelf stemt vrolijk maar is nou ook weer niet zo opmerkelijk. Dergelijke flirterijen vinden gelukkig elke dag plaats op de meeste Nederlandse werkplekken.
  Eindoordeel: 5.5 (zegge: vijfeneenhalf)

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Theoretisch gezien maakt het inderdaad je dag goed, indien nodig, maar je zul maar haast hebben en je aansluiting missen vanwege dat railgeknuffel.

  Voor dingen die zich voor je neus afspelen heb je geen oog nodig, ze open hebben is al genoeg.

  Like

 8. De Lachende Eend

  Nee hoor? Willem ken ik wel, wie niet. Ik had ooit een broer die heette Willem tot we hem terugbrachten.
  Maar…maar.

  Goed, dat tot tien tellen kan en dan zaten we aan deze kant van het vissen op zaterdag die stomme Duitse voetbal competitie te bekijken, langs een boek, dat hield enorm van het boek af, en je plaats en verwachtingsrij gekoppeld laten we wel wezen aan de groeiende buste die je als jong meisje en later als dame maar met moeite kon negeren.

  Ik zal hier nog wel op terugkomen. Rachel mit Rache und spiegeleieren negeren we bei Uncle Tom. The Man from Uncle TomTom.

  Like

 9. De Lachende Eend

  Vrijdag ben ik vrij. Heb ik niets over te zeggen. Ik zou liever maandag vrij zijn. Of af en toe zus en af en toe je hebt het maar te denken, eerder op de dag of later op de avond. Maar nee, avonduren tellen niet mee want je hoeft niet te koken, dat doet de chef. Bah.
  Moet stoppen voor ik het weet word ik vergeleken met een ander. Dat gaat hier nogal snel.
  Kees? Vriend? Benzine? Nee. Waarom ik? Omdat ik geen kinderen heb? Dat is en niet zeker, en wat gaat dit een god aan en also huilen ik breek ervan. Was zo hoopvol begonnen maar vrijdag is geen goede dag voor mij en mijn soort.
  Kwak kwak, voor je het weet weg met je onderdak.

  Like

 10. De Schrijvende Rechter

  Geen mens die het in Groningen over het Quartier Latin heeft, maar HR praat ’t gewoon na.

  Wat is trouwens de pointe? E.e.a. is even interessant als een boodschappenbriefje.

  Like

 11. De Schrijvende Rechter

  @HR
  De meeste studenten formuleren gebrekkig. Een van de doelen van de studie is om daar verandering in te brengen.

  Je baseert je verder op anecdotes en vage websites. Je zou er beter aan doen te luisteren naar iemand Stad kent.

  De Pijp was en is toch gewoon een schorriemorriebuurtje waar de lakens over de straat hangen te drogen en de volksvrouwen leunend op hun hammen van armen de hele dag zitten te beppen?

  Like

   1. Bertje

    Hmm, er is wel degelijk een verschil tussen een Brusselse mijnheer die beweert de stad te kennen en een Brusselse mijnheer die beweert Stad te kennen

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.