29 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  DSR hoopte dat de Week van het Kind er na vorige week weer voor een jaartje op zou zitten, maar ’t gaat onverdroten door! Afgezien van het thema, de volgende feedback: postief – ’t is kort; negatief – het is niet geestig, vooral omdat vraag en antwoord niet op elkaar aansluiten.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 2. KnipOog

  Ja, wat is hier nu grappig of speciaal aan? Ik heb geen kids, jij toch ook niet Rooz? Ik weet niet hoe bijdehand ze op welke leeftijd zijn. Twee jaar. Toen dronk ik wel maar rookte niet.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Het Ik-je waar je op kon wachten -zucht-. Weer een kindje, weer een zelfs in z’n genre zouteloze pointe. Het is om moedeloos van te worden.
  Eindoordeel: 3- (zegge: driemin)

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Een volwassen onderwerp, met, voor en door volwassen mensen – dat is een tijd geleden!
  ’t was niet bijzonder origineel of zelfs geestig, maar soit. Hopelijk is de weg omhoog bij deze ingezet!
  Eindoordeel: 3.5 (zegge: drieeneenhalf)

  Like

 5. ...de eerste druppels...?

  Had ook gekund: Meneer, mevrouw, denkt u er aan morgen een half uurtje eerder ter rechtbank te zijn? Ik stel voor nog even……zal voor wel wennen zijn: denk er aan de voor ingang te nemen? Haha U wilde gewoontegetrouw de achterkant? Haha.?
  Oh, u bent de eerste niet, familie, buren & bekenden gingen u voor.

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Wat u zegt een Ik-je, een trieststemmend egodocumentje over wat sommige mensen tegenwoordig kennelijk voor wat geluksgevoel en rust in de kop. Het staat ver van me af.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

 7. ...de eerste druppels...?

  Oh, het is fake…? Pardon, ja zeg, zo kan ik ook wel ’n suf verhaaltje maken.
  Ik ken in mijn omgeving , ja, je moet wel , ’n beetje de golflengte hebben, die gans & geheel voelen aangesproken. Je ziet de mensen meedeinen met Andre Rieu.
  Je moet er toch niet aandenken dat al die luitjes naar de Mathaeus komen?
  Zo, ieder zijn “niche”. Maar omdat samen te vatten tot 1 enkel zinnetje? Met ruime grijns?
  Aardig verzonnen, dus, maar het gegeven van de “niche” spreekt me wel aan.

  Like

 8. adhok01

  Vertrouwen

  In mijn wijk zijn ze weer op pad, de scholieren van groep zeven van de basisschool om de hoek. Kinderpostzegels verkopen. Het valt me op dat ze streng geïnstrueerd zijn, want ze mogen niet binnenkomen, zeggen ze. Dan staat er een schattig meisje voor de deur. We kennen elkaar, ze laat wel eens mijn hond uit. Ik nodig haar uit om de bestelling even op te nemen in mijn warme woonkamer. Ze kijkt me met grote ogen aan en vraagt „Kan ik erop rekenen dat u hier niet weer zo’n ikje over gaat schrijven?”

  Mieke Kerkhof

  Like

 9. Indra

  Ik dacht even dat Ad, vanwege zijn leeftijd, had vergeten dat Roos het ikje al geplaatst had, maar ik had natuurlijk , vanwege mijn leeftijd, als gewoonlijk weer veel te vluchtig en haastig gelezen.
  Ad, dikke lol!

  Like

  1. Luvienna

   Jeetje Indra, “vanwege jouw leeftijd” ?! Dan kan de rest van de reageerders inclusief ikzelf wel beter alvast in ons graf kruipen. :-p

   Behalve ons rechtertje natuurlijk. Die doet zich graag als een eerbiedwaardige Rechter voor, bolknak in de door jaren van sigarenroken gevormde permanente tunnel in de mondhoek, maar in werkelijkheid is het een spring-in-het-velderige jonge hond.

   Like

 10. Indra

  Permanente tunnel in de mondhoek, haha, ik zie het helemaal voor me!

  Ik heb geen idee van de leeftijden van jullie allemaal. Zeker geen grafleeftijd, dunkt me! Het enige dat ik weet is dat ik een half jaartje ouder ben dan DSR (en nee, zeker niet wijzer, ook dat weet ik!)

  Like

  1. Luvienna

   Ik bedoelde ook in verhouding met jou, hè. Ik sta nog niet met één been in het graf, althans voor zover ik weet.

   En dat niet wijzer: is dat de uitkomst van wetenschappelijk, geanonimiseerd, dubbel blind onderzoek, met voldoende proefpersonen? Da’s de enige manier om iets (redelijk zeker) te weten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.