25 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Morgen weer een kinder-Ik-je alstublieft, in plaats van zo’n gedrocht in ‘komp een vrouwtje bij de dokter’-stijl.

  Hilarisch dat ‘een Ik-je sturen” bij verondersteld chauvinistisch onrecht waar in andere landen burgeroorlogen over uitbreken kennelijk de eerste reflex is. Allemaal onzin natuurlijk, maar wat wonen we toch op een onschuldig plekje.
  Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

  Liked by 1 persoon

 2. …..Mijn schema van de dag overziende, stel ik vast, dat ik iets niet zo op orde heb als ’n ander.
  Er zijn er, die dezer dagen hun vreugde dansjes, opleuken met allerhande tegeltjes wijsheden. ’n Half naakt roept de fraaiste, in-te-lijsten kreetjes op.
  Ik stel vast , dat er daarnaast tegelijkertijd luitjes zijn, die “ikjes”
  maken & insturen. Waar halen ze de tijd vandaan?

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Alle informatie die nodig is om het incident terug te leiden naar de conducteur in kwestie is aanwezig. Hopelijk krijgt ie er geen gedonder mee.
  En voor de rest zou ik er m’n schoenen nog niet aan vegen.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Jij

  Eens in de twee jaar heb ik contact met KPN over het verlengen van mijn mobiele abonnement. Afgelopen week was het weer zover. Een enthousiaste dame stond me te woord: „Hoi, met Cynthia van KPN, waarmee kan ik je helpen?”

  Ik stelde mijn vraag en Cynthia zei me dat ze mijn gegevens erbij zou halen. Ze had goed nieuws voor mij: „Ik heb jouw abonnement gecheckt en je bent compleet!” Toch goed om te horen als je de 55 bent gepasseerd. En wat betekent dat dan voor mij, vroeg ik: „Dat ik jou korting mag geven!”

  Afsluitend vroeg Cynthia of ik nog een tip voor haar had. Iets minder tutoyeren, stelde ik haar voor. Het was even stil en toen reageerde Cynthia: „Hoe bedoel je?”

  Tom Koelemeijer

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  En………floep! De teletijsmachine spuugt ons uit in het jaar 2007. Internettelefoontjes rukken langzaam op in het straatbeeld en iedereen zit op Hyves. In de krant zien we weinig kinder-Ik-jes, maar het is ‘NRC-lezer ontmoet eenvoudige’ van de klok slaat. Winkelpersoneel, bedienende jongen en meisjes en vooral callcenteragents, ze worden allemaal zorgvuldig gescreend op Ik-baar materiaal om ze te kakken te zetten, een trend die niet lang daarna zal overslaan naar de spreekkamer van de dokter.

  Graag weer terug naar het heden!
  Eindoordeel: 3.5 (zegge: drieeneenhalf)

  Liked by 1 persoon

 6. De Schrijvende Rechter

  En alweer geen kinder-Ik-je…. Wee degene wiens gebeden worden verhoord -zucht-

  Vreemd genoeg nog nooit ‘hellen’ of ‘verniksen’ als tegenhanger van ‘hemelen’ tegengekomen, ondanks de secularisatie. De hemel blijft toch een blij vooruitzicht dat ons streelt.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 7. Henk Verhoeven

  Dit ikje leest even langzaam weg als een tramrit die twintig minuten te lang duurt. Het voornemen van de inzender is sympathiek, maar wordt onfortuinlijk ondergraven door de toevallige treffer van de jonge vrouw dat de NRC inderdaad troep is. Het ikje eindigt voor de verandering met een cliffhanger: liet de inzender de krant nu alsnog achter in de tram?

  Like

 8. De Schrijvende Rechter

  Als je het slim aanpakt, kun je minstens twee maal per dag, indien gewenst vaker in alle rust van je krantje genieten. Waartoe moet een mens anders poepen?

  Verder complimenten voor het combineren van een ontmoeting met eenvoudige en het openbaar vervoer! Overigens en nobel sentiment, dat krant delen, vooral als je ‘m eventjes netjes opvouwt. Als gelukkige vinder voelde ik me altijd even verbonden met de rest van intellectueel Nederland.
  Eindoordeel:

  Like

 9. Luvienna

  Ik laat in het kader van opruimen boeken achter in de trein en andere openbare plaatsen, inclusief stickertje Weggeefboek. En als ik in Utrecht moet zijn, leg ik een stapeltje in Boekspot, in Hoog Catharijne, net buiten het station, een openbare boekkast waar je gratis boeken kunt halen. En brengen, dus.

  Like

 10. De Schrijvende Rechter

  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

  (PS Mensen met kinderen en een baan die klagen dat ze niet aan lezen toekomen, moeten hun prioriteiten anders stellen. Minder Netflixen, eerder naar bed etc)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.