19 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Heel aardig, maar ik kan me voorstellen dat dit ook een standaardgrapje is binnen de gereformeerde gezindte. Onze blogbaas kan allicht opheldering verschaffen. In ieder geval een aangename onderbreking van de gebruikelijke nonsense die ons als Ik-jes woren verkocht.
  Eindoordeel: 8 (zegge: acht)

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  @L
  Dat juist gereformeerden een groot gevoel voor humor hebben over hun geloof, is algemeen bekend. E.e.a. zegt dus meer iets over je eigen vooroordelen.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  ‘NRC-lezer ontmoet eenvoudige’, DSR kan er helaas niet meer van maken. Walgelijk hautain, van dat nerbuigende ‘nijver’ tot de flauwe pointe. Ongemakkelijk geschreven ook.
  Eindoordeel: 3- (zegge: driemin)

  Liked by 1 persoon

 4. De Schrijvende Rechter

  DSR genoot gisteren van een vrije dag op Allerheiligen. Is er nog iets bijzonders gebeurd?

  L. merkte het al op op een buursite waar soms ook aandacht wordt gegeven aan Ik-jes: die vriendin is een onnodige laag. Durf het naar jezelf toe te trekken, raadt DSR de schrijvers altijd aan. Enfin, het is een aardige pointe.
  Eindoordeel: 7+ (zegge: zevenplus)

  Mieke-NRC-Correspondent: allemaal handen die elkaar wassen. DSR vreest voor een optreden in DWDD. En in plaats van op de dodenherdenkingsdag bloemen te leggen of een kaars aan te steken, moet er een boekje worden geplugd met tweedehands materiaal. Jammer.

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Volle kar

  De Jumbo bij mij om de hoek verbouwt, 2 weken. Dus op zaterdag met de auto naar de Albert Heijn. Onwennig zoekend rijd ik m’n blauwe karretje rond. Zie dat er best veel artikelen zijn met een blauwe bonussticker. Ik denk aan een gesprek met mijn zoon Max die in Groningen studeert: „Wat voor eten koop je dan?” „Wat in de bonus is”, antwoordt hij. Dat ga ik dan ook doen, waarom niet? Ik ga blij mijn hele volle karretje met veel blauwe stickers afrekenen. Dan vraagt de caissière om mijn bonuskaart.

  Kees Verheyen

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Aardige pointe, al is het maar omdat het zich in een supermarkt afspeelt maar niet ten koste gaan van het personeel. De inzender weet eveneens wannee hij moet stoppen; menigeen had voor de zekerheid even uitgelegd dat men zonder bonuskaart enz enz.

  Jammer dat de schrijver met horten en stoten op gang komt, als een kettingroker bij het ontwaken.
  Eindoordeel: 7 (zegge: zeven)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.