26 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Nee kind, dan heten jullie geen haringen. -zucht-. De opbouw is te dik aangezet met dat gepeins en overvrags uithoudingsvermogen, alsof het kind midden op de Peripherique een plasje moest doen.
  Lijkt me trouwens best lastig, een herindeling van een dorpje waar alle Groningse professoren naar grote tevredenheid wonen. Je zult het inspraakavondje maar moeten voorzitten.
  Eindoordeel: 4+ (zegge: vierplus)

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  DSR rilt nog na van de aanval van het schompetanus, zo op de vroege morgen.

  Afgezien van het gebruikelijke, algemene euvel dat kinder-Ik-je heet, is dit een buitengewoon flauw&laf stukje. Klasgenootje->genieten, soit, maar de manier waarop opa en oma de bal voor het open doel leggen, maakt dat dit nooit geplaatst had mogen worden.
  Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

  Liked by 1 persoon

 3. De Schrijvende Rechter

  Soulcycle

  Tijdens een tripje naar New York probeer ik Soulcycle, een fietshype die inmiddels ook Amsterdam bereikt heeft. Een spinklasje met aandacht voor de ziel. In een donkere zaal met brandende kaarsen stappen hippe en fitte meisjes met een fortuin aan catwalk-yogakleding binnen. Op een spinfiets danst, gilt en zweet men alsof het een disco is; de 200 decibel helpt daarbij. Ik kan het peloton amper bijbenen en mijn oren hebben het bij Lowlands minder zwaar gehad. Het einde van de les: ik krijg mijn schoenen niet uit de trappers geklikt en het geluid staat te hard om de aandacht van de instructrice te trekken. Het volgende lesje begint en ik zit nog vast op de fiets. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

  Sanne Kanis

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  DSR’s tussenschotje was nog rauw van de aanval van gisteren, maar NRC kent geen genade en dus miste het maagsap vanochtend opnieuw rakelings de koffie.

  Op zich een kluchtig voorval, vastzitten en meegesleept worden in zo’n dolle tocht etc etc, maar de opmaat,….oh die opmaat…. Om verdrietig van de worden, al dat gedoe omtrent een poosje hengsten op een fiets met vliegwiel, om kwaad van te worden, die beloofde spirituele vrijmaking, het lijkt wel een advertentie… En het ‘heeft inmiddels ook Amsterdam bereikt’? Verrek, zie ik daar m’n maat lopen? De Maat der Dingen? Joehoe!
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Liked by 2 people

   1. De Schrijvende Rechter

    Het neusschotje, HR, dat dreigt dor te branden door al dat geschompetanis op de vroege morgen. Kreeg ’t maar de kans om te herstellen, al was het maar voor een dag.

    Like

 5. Luvienna

  Wat ik me afvraag: als Sanne vanwege het lawaai de aandacht van de instructeur niet kan trekken, hoe maakt die instructeur haar instructies dan verstaanbaar? Met een misthoorn?

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Altijd mooi als mensen met naam en toenaam uit de school klappen over bedrijfsperikelen. Dat de inzender ondanks alles met een lied op de lippen naar het werk gaat, zal hem allicht te stade komen wanneer de gesprekslijstjes worden opgesteld.

  De hele aanleiding van het gesprek had ingedikt kunnen worden. Lang weekend? Een extra dagje vakantie, een kater? ’t zal wel.

  Waarom wordt het vermeld dat de chef ‘zonder ironie’ antwoord gaf? Het zou pas kras zijn als hij over dit soort gevoelige zaken in gevoelige tijden op de humoristische toer ging, a la David Brent.
  Eindoordeel: 6 (zegge: zes)

  Like

   1. Luvienna

    Nee, dat kan niet, Roosje, deze bordjes zitten nog vast. Zo snel is de gemeente Amsterdam niet in actie gekomen. :-p (Tenzij heel oude gebeurtenis.)

    Like

 7. De Schrijvende Rechter

  De 8 (zegge: acht) gaat naar HR voor zijn research. Het toont maar weer eens de toegevoegde waarde van een echt Ik-jesbesprekingsblog.

  Het verhaal zelf is goed geschreven, met passend gebruik van witregels, maar het thema ‘Ambtelijk onvermogen’ is bijna even uitgekauwd als ‘Bellen met de helpdesk’. De anecdotische warde is dan ook nihil en het is wel heel gemakkelijk e.e.a. een beetje bij te poetsen,
  Eindoordeel: 7 (zegge: zeven)

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.