Statistieken maart 2018

stats-maart2018

Stond het vorige statistiekpraatje nog in het teken van ultieme somberheid en verval, zie wat een glorieus herstel we nu mogen meemaken. Geniet er van zolang het kan. Niets is voor eeuwig.

Dit praatje staat verder in het teken van het verleden. Mijn blog begint een heuse geschiedenis op te bouwen en daarom eerst een tamelijk willekeurig AVV-tje van een jaar geleden. Gewoon omdat het mogelijk is.

Zeg, zit niet zo te wippen, een stoel heeft 78 poten hoor

Terugkijken kan vervelende gevoelens opwekken maar soms moet het gebeuren en daarbij, beloofd is beloofd, een blogmaster, een blogmaster, een woord een woord. Vandaag zal ik de goede jaren met buurmanblogger verhalen. Dat gaat een krap decennium terug in de tijd (september 2008). Het Ikje Angst had bijna 1800 reacties en er werd wat afgebabbeld op het NRC-ikjesforum. De expats haalden bijvoorbeeld herinneringen op aan Nederlandse liedjes (Spuit elf: de zuiderzeeballade en “een fotootje van ‘t autootje, van ‘t autootje”. DDL: Trea Dobbs, ploemploemjenka. APD: ik heb hele grote bloemkole. etc.)

APD was toen nog heel bescheiden en stelde vragen als: “Willem@, hoe type je die R in dat rondje?”. Maar de contouren van de latere Apie (Ik kan daar verder geen details over melden, omdat dat op opscheppen zou lijken) plus een aanzet tot wijdlopigheid zijn dan toch al zichtbaar.

HR (1794): Apiedapie, jij bent nieuw hier geloof ik?
Apiedapie (1795): Ja, ik ben nieuw hier. Sinds vorige week. Maar voel me al behoorlijk thuis. Ik zit vol vragen, maar stel ze niet, hoop alles te doorgronden in een natural way.
HR (1796): Go with the flow mijn waarde en blijf rustig ademhalen
Afzender (1812): Apiedapie, veel van ons zitten in het buitenland. DSR Brussel, JJ Canada, DLL Frankrijk, Henk uit Maleisie, Ingries Griekenland, DB weet niemand, Afzender al 20 jaar in Polen, Willem het land van ooit en ga zo maar door.
spuit elf® (1813): Groeten uit Rome
Boer’nsmurf (1816): En ekke an de Sluus, dat mu’j ok niet uutvlakk’n!

De nummers van de reacties spelen een rol want richting het jaar 1940 beginnen reageerders reacties te claimen. Spuit Elf claimt bijvoorbeeld reactie 1946 (naar we mogen aannemen zijn geboortejaar).

Apiedapie (1975): Ik zou best 1978 willen zijn. Of 1979. In 1980 ging mijn eerste verkering uit.
HR (1982): Tuurlijk Arteps! Voor jou reactie 2000. Voor wie anders? Beidewee, in Firefox zie je wel het volledige nummer en dan is de ervaring, hoe zal ik het zeggen, toch vollediger.
Apiedapie: Ik kan overigens bevestigen dat zowel op IE7 als op Firefox 3 er een raar half eentje zichtbaar is. Ik ga nu Google Chrome downloaden en zal laten weten of het daar beter is. Kan een tijdje duren, zou zelfs weleens na het weekend kunnen zijn.
HR: Toch een beetje oud en nieuw gevoel. Aftellen!
Apiedapie: In mijn Firefox dus niet @ Rozenwater. Geen volledige 1. Chrome laat ook geen volledige 1 zien.
HR: Na Crtl – zie ik de volledige 1. Kom maar op met reactie 2000.
Apiedapie: In 1989 ging het uit met mijn zoveelste verkering, was echt een treurig jaar. Maar 1990 was een top jaar! Ik kan daar verder geen details over melden, omdat dat op opscheppen zou lijken.
HR: Beste Apiedapie, een hug en alvast een happy 2000. Ik moet er helaas vandoor!
Apiedapie: Hugs Rozenwater, het ga je goed in het nieuwe jaar! Maar in mijn eentje wil ik niet naar 2000. En als nieuweling verdien ik het ook niet om mij met deze mijlpaal te tooien. Ik ga er dus ook maar vandoor, en zie later wel wie het geworden is. Doet me denken aan die keer in de Tour de France toen Ulrich op Armstrong (die was gevallen) ging staan wachten. Hij HAD kunnen winnen, de eikel, maar hij vond dat niet netjes. Toen vond ik hem een eitje, nu begrijp ik hem. Hoewel dit niet met topsport te vergelijken is en ik geen Duitser ben. En ook niet later op doping ben betrapt. Ik bedoel maar, ik zou gemakkelijk, heel gemakkelijk nu nog even kunnen doorgaan, er is niemand meer on line, en zeker niet hier op Angst, en dan de 2.000 scoren. Maar het voelt niet goed, het voelt. niet respectvol. Ik ben nog niet eens lid van TOI en zou met zo’n daad wellicht het respect en opgedane goodwill van deze lieve mensen verspelen. Nee, ik ga nu weg! t Wordt nu ook nog eens linke soep, het lijkt of ik voor 1996 schrijf, maar theoretisch zouden er op dit moment vier reacties geschreven kunnen worden, zodat ik volledig onbedoeld toch nog op 2000 land. Ik neem dat risico gewoon niet en ga er vandoor. Groetjes! Amicalement, best regards.
Apiedapie: Pfooee, dat ging gelukkig goed, het was echt voor 1996. Nu snel weg wezen, doei!
Arteps( 1999): Nou daar gaat ie
Arteps: (2000): eenmaal andermaal
Arteps: gelukt!

U leest het, een en al gezelligheid…

Afijn, dat was dus 2008. We gaan twee jaar verder in de tijd. NRC heeft het Ikjes-forum een paar keer afgesloten. Om een volgende keer voor te zijn hebben trouwe Ikjes-reageerders een besloten forum opgericht. APD is lid geworden. Aanvankelijk allemaal heel leuk en aardig maar dan doet zich de volgende aanvaring voor: APD geeft in een reactie verslag van zijn boeiende leven. Hij reist de halve wereld rond, moet een prinses een hand geven, rent Keulen af voor ribfluwelen jasje, vindt geen goeie broek en skipt daarom de prinses. De lezing over mode in de derde wereld geeft hij in een ouwe broek maar iedereen pikt dat alsof het er bij hoort!

Dom Blondje: Lekker belangrijk.

Oops! Dat had DB niet moeten zeggen. APD slaat keihard terug: “Heb jij nog iets meegemaakt? Nog pannenkoeken gebakken? Kinderen naar sport gebracht?”. Daarna wordt het wel zeer onaangenaam. Groenstiertje komt op voor Dom Blondje.

Groenstiertje: Drink jij wel genoeg? En zo niet, dan is dat nog geen excuus om domme blondjes op hun plaats te zetten.
Apiedapie
: Jij solliciteert ook naar iets denigrerends. Ik weet zo gauw niks…
Groenstiertje: Doe maar iets met pannekoeken
Apiedapie: Wist jij dat je een slechte adem hebt?
Groenstiertje: Ja, helaas, dat is iets genetisch bepaalds, ontstekingen die af en toe uitbreken

APD verlaat vervolgens zonder verdere aankondiging het forum.

In die tijd ben ik nog APD zijn grootste fan en doe er alles aan hem terug te halen. Ik verdedig hem door dik en dun. Daar bedankt hij me voor. Dat is ook de tijd dat APD op mijn verjaardag wil komen. Dat mislukt omdat hij de feestlocatie niet kan vinden. Het geeft wel aan hoe goed toen de verhoudingen waren.

Hier moet ik het bij laten, het is zo al wijdlopig genoeg.

In het volgende statistiekpraatje:
Hoe ik van Bas grootste fan door een paar aanvaringen een andere kant van Bas leerde kennen en toen een iets minder grote fan werd.

28 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Leuk inkijkje, maar het is alweer afgelopen voordat het interessant wordt. Zo horen we niets over het vitriool waarmee HR reageerders die zich kritisch tegen APD opgestelden, overgoot. DSR weet er van mee te praten.

  Doorgeslagen idiolaterie, dat was het.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Natuurlijk – maar we kijken in deze nu naar het verleden. Het beeld van de verhoudingen tussen APD en jou is niet compleet zonder een zelfkritisch woordje over de kef-modus, waarbij je je geheel vrijwillig een (toch voor jou zeker achteraf toch wel) genante dienstbaarheid jegens APD aan de dag legde.

    Zo’n beetje als een bloedfanatieke ouderling die denkt dat hij als Gods knuppeltje op aarde moet dienen, terwijl het object van verering zich toch zeker zelf wel kan verweren, als het beleden geloof in diens almacht c.q. voortreffelijk enigszins klopt.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    In de controverse met JdW had APD groot gelijk. We zagen een onluisterende implosie van de voorheen zo geliefde blogbaas.

    Maar goed, dan ga je maar voorbij aan je eigen rol. Al te veel zelfinzicht was ook niet te verwachten. Gelukkig is er genoeg bronnenmateriaal voorhanden voor een evenwichtiger beeld.

    Like

   3. De Schrijvende Rechter

    Kijk, dat zijn interessante verhalen! Onbegrijpelijk dat JdW geld over had voor een brainfart van APD. Dat geschreeuw over juridische stappen doet potsierlijk aan; je zou dus beter moeten weten dan je te laten intimideren.

    In het kader van hoor en wederhoor zou het natuurlijk wel netjes zijn dat je je beweringen van zoeven op APD’s blog plaatst, zodat hij erop kan reageren, of dat je hem daartoe via privemail uitnodigt.

    Like

   4. De Schrijvende Rechter

    DSR zou willen dat ie het had bedacht, maar zoiets ku je tegenwoordig niet meer straffeloos beweren.
    Maar hij had het kunnen bedenken.

    Like

 2. Indra

  Roos, wat een positieve ontwikkeling. Moge dat zo blijven. Ik zal de komende tijd nog wel blijven kijken en klikken( zo mogelijk), maar voor het verzinnen van een kop zal ik niet echt in de stemming zijn. Hopelijk tot gauw.

  Like

   1. Indra

    Dank Luvienna en Roos. Opname is op 6 april en hopelijk heeft het nou eindelijk eens het gewenste resultaat. Mijn geduld is op! 😦

    Liked by 2 people

   1. Ad Hok

    Indra, veel sterkte in de komende dagen.
    Nog even wat betreft Spuit Elf: hij is van plan zijn verjaardag zeer ingetogen en in zeer besloten kring te vieren.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.