Statistieken juli 2018

stats-jul2018Opvallend aan de juli-statistieken: het aantal unieke bezoekers is gestegen terwijl het totaal aan views in de maand juli juist teruggelopen is. De reden voor die terugloop is duidelijk, twee vaste bezoekers zijn afgehaakt. Indra:

Roos, mijn bijdrage wordt juist weer wat minder, aangezien ik toch ga proberen weer wat uren te draaien. Misschien ben ik eigenwijs, maar van thuis zitten word ik knettergek. We zien wel waar het schip strandt…

Vaste bezoeker nummer twee, DSR, hebben we ook al weken niet meer gezien. Wellicht staat die afwezigheid in verband met een aanvaring, een aanvaring die onderaan besproken zal worden. Eerst even de uitgelichte koppen van afgelopen maand.

Uitgelichte koppen

Faute couture – Parijs en/of Milaan wat doe je ons toch aan!
Daar zakt mijn pui vanaf!
Break me the bag not open
Ad hok + hannah

Hier en daar een buil vanwege een borg-cube in quantumflux
Ad Hok + DSR

Show me your shower (here and there) and I tell you who you are and show you the cute girl in the second picture, because, no matter what, the water is always coming down
Alle reageerders bij mekaar, with special thanks to Ad Hok

Hoe goed bewapend is de eenzame fietser die kromgebogen over zijn stuur tegen de wind zichzelf een weg baant
Schoenenfetisj
Luvienna

Zur Zeitdynamiek bewegte Körper
Letterzetter

En vanavond als toetje de kuit van de buurvrouw
hert

Voor de uitvinding van de badmuts
Bertje (Voor de zekerheid knijpt Bertje zich nog even in de arm om te zien of hij het inderdaad is. Dit naar aanleiding van een vraag van Luvienna )

Binnen de categorie “Uitgelichte koppen” nog een speciale categorie, DSR koppen:

Waar is DSR eigenlijk?
Ad Hok
Mam, dit wordt toch zeker niet weer een duokop met DSR of die mevrouw hieronder, he?
Ad Hok
Wij wachten op de DSR-biografie
Bertje

Dan nu verder met het psychologische portret dat alweer een half jaar geleden in een doldrieste bui door mij in het vooruitzicht is gesteld. Dat psychologische portret, lieve mensen, ik zeg het maar eerlijk, was pure bluf en, ook dat zeg ik maar eerlijk, dat had voor iedereen duidelijk moeten zijn. Kom op zeg, ik ben toch geen psycholoog? Laat je nakijken. Mijn constatering dat iemand kenmerken van een narcist vertoont is nog geen “uitgebreide psychologische analyse”. Daar komt veel meer bij kijken hoor.

De enige die dat blijkbaar niet begreep was DSR. Hij maakte luid misbaar, waar bleef dat portret nou, HR is laf, trekt zijn keutel in. Buitengewoon akelige woorden. Om er vanaf te zijn dreigde ik om eerst met een PP van DSR himself te komen… in de vaste veronderstelling dat DSR dan nog veel luider zou protesteren maar tot mijn verbazing moedigde hij me zelfs aan (“Ieder portret van DSR ook, in welk (gepoogd) genre dan ook, kan de lezers alleen maar tot lering strekken“). Mijn hemel, dat was niet de bedoeling! Begreep DSR wel dat bij zo’n PP persoonlijke gegevens openbaar gemaakt zouden worden? Tot vervelens toe wees ik hem op die consequentie maar hij negeerde mijn waarschuwingen halsstarrig, buitengewoon halsstarrig mag ik wel zeggen.

In opperste wanhoop uitte ik steeds dreigender taal en toen maakte ik een ernstige fout. Ik benoemde die persoonlijke gegevens in detail (de soort, de inhoud vanzelfsprekend niet) en dat nam DSR mij bijzonder kwalijk. Zo kwalijk dat hij afzag van de reünie (die heel toevallig vandaag gepland was). Ik bood DSR mijn oprechte excuses aan maar de toon van de interne mailwisseling bleef ondanks mijn excuses bijzonder akelig en toen brak er iets in mij, ik wilde niet meer reünieëren. Ik had er geen zin meer in. Tot groot verdriet overigens van arme Luvienna, die er alles aan heeft gedaan om de lieve vrede te bewaren, want vorig jaar was het toch wel erg gezellig in Utrecht.

Nou ja, misschien komt het er toch nog eens van, als er heel veel water door de Rijn is gestroomd. Wie weet, je weet het maar nooit.

129 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Nee HR… Je kunt zeggen wat je wilt maar als de strijdbijl eenmaal begraven is, zeurt DSR niet na.

  Je kunt DSR hooguit verwijten dat hij je excuses in tweede, in plaats van eerste instantie heeft aanvaard. Maar dan wel als directe reactie op jouw bericht dat het maar eens afgelopen moest zijn.

  Door de uitgestoken hand te weigeren gaf HR de aanzet voor de escalatie die volgde en die nu heeft geleid tot het vertrek van DSR.

  Like

  1. Saskia

   DSR: 1. Stom is niet hetzelfde als dom. 2. ‘Probeer eens geen stomme vraag …’ staat jou er niet aan in de weg om een stomme vraag te stellen. Voltaire, of beter: Evelyn Beatrice Hall, enzo. 3. Geen of/of volgens mij. 4. Een eventuele ongerijmdheid zit in dit geval niet aan mijn zijde. Wij hoeven er overigens niet uitgebreid over te redetwisten, daar is het nu hier in Toscane te zwoel voor.

   Like

 2. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Als ik jouw oprechte excuses naar aanleiding van het aanvaarden van de flutexcuses nu eens aanvaardt en jij spreekt tevens je leedwezen uitspreekt over het afzeggen van de reünie op basis van voortschrijdend inzicht, hebben we dan de loop doorbroken?

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Mooi! DSR is vanaf volgende week weer in NL. Reünietje?

  En ja, op dat andere blog heeft met heel fijne en beschaafde binnenpretjens, zonder akelige schuring enzo. Bijna elke week is het me daar een bescheiden gejuich van jewelste als de blogbaas weer een introotje heeft geschreven.

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Nou, meteen een koude douche! HR kijkt nog wel eens of hij de uitgestoken hand aan neemt…

  Je weet best dat DSR niet elke dag in in Nederland is. De komende weken zijn dan ook een buitenkansje om de vrede te tekenen.

  DSR onbezoldigde werkzaamheden uitvoeren? HR weet van doorpakken! Laten we de boel eerst maar eens laten betijen om te zien of DSR überhaupt nog toch ikken is genegen. Hij realiseert zich nu pas wat voor loodzwaar juk het was.

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Schrijf eens wat vaker dan eens eens per maand een introotje. Er is vraag naar en de kans op lof neemt evenredig toe, zeker als de kwaliteit omhoog gaat.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Als je d’r geen zin meer in hebt, moet je het gewoon zeggen, scheelt mij ook weer de nodige denkkracht.

    Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Bij HR een bakkie doen rlijkr me heerlijk!

  Maar DSR krijgt een beeld door van een wegstuivend DAF-je met wapperende scheerlijnen en een paar achtergebleven tentharingen. Of is HR meer een type voor de kip- caravan.

  Like

   1. Recep

    Kom, kom, Heer Rozenwater, je kunt er best een Maas-rallye van maken. Elke dag op dit blogje posten waar je bent, tot wanneer en waar je naar toe fietst, en we kunnen eens aanwaaien en je helpen ontstressen met een bakkie koffie of iets sterkers. Dus alsjeblieft geen smoesjes meer waarom je tot aan Sint Juttemis niet kunt.

    Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Veel plezier,HR!

  Met wie ga je, is’t een vrouwspersoon?

  Een heel waagstuk, een vakantie met een wispelturig type als HR. Pas op het laatst zal blijken of ie de reis wil voortzetten.

  Like

   1. Recep

    Heer Rozenwater, zet eens een public locator app op je smartphone, bijvoorbeeld Glympse. Het is gratis, hoor, met goede reviews. Je hoeft verder niks te doen, en je krijgt een verrassingsbezoek. Zou weleens onderweg kunnen zijn. Win-win, want reünie met DSR en verdrijving van jouw kokette verlegenheidsding!

    Like

   2. Recep

    Raak je nou hiervan in de stress? Och, arme Heer Rozenwater! Maaspoort in Grave is een mooie plek als, als, áls het ooit tot een (her)ontmoeting komt.

    Nu posten met je smartphone je geen moeite kost, kun je niet elke dag een foto (van wat je nu weer gegeten hebt, of van waar je geweest bent, of van je schoeisel, of een spiegelbeeld van jij in je kekke fietskleding, mét helm en zonnebril natuurlijk, of iets dergelijks) posten? Heb je meteen een mooie fotoreportage van je vakantie, elke dag een nieuwe featured image zoals wij kenners het noemen … En het is wat anders dan elke keer excuses moeten verzinnen, tijdens je vakantie nog wel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.