Statistieken juli 2019

Ja, inderdaad, ik ben al een week op fietsvakantie. De dagelijkse AVV’s worden automatisch gepubliceerd. Luvienna neemt de plaatsing van het Ikje waar (daarvoor duizendmaal dank, Luv). Niemand heeft mijn afwezigheid in de gaten…

… maar dan heb je buiten Hannah gerekend.

Uniek gebeuren, Hannah schrijft deze maand het statistiekpraatje!

Vanmorgen fietste ik mijn ketting van mijn fiets! Ook dat nog. Want ook kwam ik tot de vreselijke ontdekking dat ik gisteren, 1 augustus, een zéér belangrijke taak was vergeten nl het statistiekpraatje over juli!
Nu, met de fiets aan de hand, toog ik naar het bureel van het HR-blog. Ik ga naar binnen, de deur staat zowaar open, het geeft me een welkom gevoel. Ik kijk nieuwsgierig rond en zie een prettige ruimte met moderne kunst aan de muur, een bureau met daarop een enorm beeldscherm, en een raam dat uitzicht geeft op een prachtige tuin. Wel enigszins besmuikt loop ik verder en neem een kijkje in de AVV-keuken. De wanden daar zijn, verrassend, behangen met winnende koppen van jaren! Ik zie verder laden en kasten uitpuilend met afbeeldingen, keurig gecatalogiseerd, dat wel! Hé daar een map met statistieken! Dáár ben ik nl op zoek naar want hoe kan ik in godsnaam een statistiekpraatje houden als HR die mij niet doet toekomen!!
Waar is de HR? Brutaal trek ik nog een paar deuren open, pardon de slaapkamer maar ook hier tref ik géén slapende HR. Terug naar de werkkamer valt mijn oog op een gele sticker op het beeldscherm en lees:
IK BEN FIETSEN!! hg HR

Dat dit unieke gebeuren een vervolg moge hebben! HR

Uitgelichte koppen juni 2019

Nog geen uitlichte koppen.

21 Responses

 1. Luvienna

  Ah, als je van de eerste staaf links (augustus 2018) doortelt naar rechts, is de roze staaf juli 2019. Ai snep.

  Graag gedaan, HeRoWa! De Ikjes, bedoel ik. 🙂

  Like

 2. Indra

  Ik ben duidelijk geen statistiekenmens, dus nog even een paar vraagjes aan onze fietsende Amsterdammer:

  -Het getal 4556: zijn dat alle klikken die gedurende een maand gedaan zijn?Als ik bv de pagina ververs om te kijken of er nog wat commentaren bijgekomen zijn, telt dat dan ook weer als een klik?

  -296 bezoekers: zijn dat allemaal verschillende IP-nummers of komen wij, met ons kleine groepje, in het totaal 296 keer per maand op bezoek?

  -3 waarderingen: in welke vorm en waar te vinden?

  -460 commentaren over 31 dagen is dus circa 15 per dag. Dat snap ik nog net.

  Graag, ondanks je vakantie, Roos, wat toelichting en commentaren…Groetjes aan allen in Appelscha. En excuses aan je vakantiemaatje voor de overdosis Smartphone

  Like

   1. Indra

    Bedankt, Roos, voor je uitgebreide commentaar en ook voor de link naar de blogtrommel. Grappig dat toch nog veel mensen zich druk maken om het aantal volgers, klikkers en likes. Ik ken iemand die gestopt is met facebook omdat het aantal likes te summier was….Kennelijk wordt dat als een blamage beschouwd.

    Enfin, we weten dat we hier met een klein groepje zijn, dat jij als blogmaster geen man bent met veel pretenties, dat we hier dagelijks even met onze eigen taal kunnen (woord)spelen bij het bedenken van een kop. Daar geniet ik nog steeds van.

    Het ikje is weliswaar de bron van ons samenzijn, maar zo langzamerhand beschouw ik het als een soort appendix, dus een vrij overbodig, wormvormig aanhangsel, waar praktisch alleen RSB nog op kickt en klikt.

    Like

   2. Luvienna

    Ach, ik vind het wel grappig om dagelijkse Ikje te lezen – hoewel het vaak tegenvalt – maar er is inderdaad vaak weinig commentaar op; waarschijnlijk omdat het meestal tegenvalt.

    Geliked door 1 persoon

 3. Hannah

  Ah Beste HR, LuviennA, IndrA en HannAh, eindigen allemaal op een A en gingen ons voor in het statistiekpraatje Nu hebben we dus nog 1 reageerster IlonA!
  Dus, bij deze een vriendelijk verzoek aan Ilona?

  Like

 4. Heel lief aangeboden. Moet me jammer genoeg verexcuseren. Te veel redenen om het niet te doen; dat heeft iets met mijn puf te maken, maar wil het niet op klagen doen laten lijken.
  Sorry.
  Misschien iemand van de heren?

  Like

 5. Heel lief aangeboden. Moet me jammer genoeg verexcuseren. Te veel redenen om het niet te doen; dat heeft iets met mijn puf te maken, maar wil het niet op klagen doen laten lijken.
  Sorry.
  Misschien iemand van de heren?

  Like

 6. Hannah

  Géén puf is een goede reden Ilona. Nu de vrouwen op zijn, vlgns mij, lijkt de eerste man met een achternaam die met een A begint ook een optie nl Rob Alberts!!
  Rob waar ben je?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.