Statistieken eerste decennium van de 21e eeuw

Om te beginnen natuurlijk iedereen een goed nieuw decennium toegewenst (dat begint officieel pas in 2021 maar een kniesoor die daar op let). Wat de statistieken van het afgelopen decennium betreft: Elk jaar neemt het aantal bezoekers nog steeds toe. Ongelooflijk toch?

Maar wie zijn toch die 3287 verschillende bezoekers die dit blog bezochten in 2019? Laat eens een berichtje achter, lieve 3267 (3287 – 20). We bijten niet hoor!

Korte geschiedenis van het HR blog

Het HR-blog begon in 2011, op drasties en heette toen: Roosjes overdenkingen & Belevenissen. Nog geen vier jaar later is toen dit WordPress blog opgestart. Er is in al die jaren heel veel gebeurd, ook vervelende dingen, maar we houden het overzicht kort en gezellig.

2011 – Drasties had grootse plannen en wel het creëren van een blogplatform, met een heus verdienmodel. Het bleek helaas luchtfietserij en het is dan ook jammerlijk mislukt. Merk in de lijst van blogs in elk geval het Luv & Bertjes onderzoekhoekje op. Ach, wat waren we toen nog lief en onschuldig!

2012 – in die beginjaren hevige discussies op het blogsem blog (Waarom doe je zo aanhoudelijk vijandig) maar daar kijken we niet op terug. We houden het, zoals gezegd, gezellig. Heel gezellig zelfs. Al snel verschenen de eerste AVV’s. Hier een willekeurig plaatje uit die tijd. Commentaar van Ilona: Ik vind het een heel griezelige foto. Pawi: Heer Rozenwater, Wat was je idee bij het plaatsen van dit fotootje? Ja, het blog werd ook toen al heel kritisch gevolgd.

2013-2015 Dit noemen we de overgangsjaren die in feite probleemloos verliepen. Drasties raakte in verval maar dat mocht de pret (voor het blog in elk geval) niet drukken. HR was solidair met de verhuizing van Luvienna en om de tijd door te komen creëerde hij geregeld polls om de stemming onder de bezoekers te peilen. 60% was bijvoorbeeld “Geweldig blij” met de terugkeer van Plopje (en dat zijn we iedere keer weer). Of neem de belangrijke vraag: Zeg je ‘Albert Heijn’ of ‘de Albert Heijn’? Commentaar: Ik vind Albert Heijn een dure supermarkt maar ik moet vanmiddag naar de Albert Heijn.

2016 ging het dan eindelijk écht van start. HR kreeg pretenties, noemde zijn hoekje een kunstblog en gaf zelfs enige weken een kunstcollege. Bezoekers moesten raden of iets kunst of kitsch was. Wat denkt u van bovenstaande plaatje?

Ook werd er getest op kennis van het kunstblog. Juiste antwoord bij het krijtende meisje: Ei zwijg toch stil, sus, sus! En krijt niet meer. Die mooie nostalgische kop is afkomstig van Ilona.

De reageerder van het jaar 2016 werd Luviennna, na een spannende nek aan nek race met DSR.

Snel verder met 2017. Kop van het jaar 2017 werd “poulet Luviennaise”, ook van Ilona. Reageerder van het jaar werd DSR. Samen met ene Bas die om de een of andere reden dreigde met juridische stappen. Daar houden we het bij. Zoals beloofd, we gaan geen vervelende herinneringen ophalen.

Dan zijn we al aangekomen bij de Kop van het jaar 2018: Treinen weer eens niet op tijd. Gewonnen door Ad Hok. Hertje werd tot ieders verrassing maar heel verdiend Reageerder van het jaar 2018.

Dit jaar zijn er geen verkiezingen gehouden maar u mag desgewenst in het commentaar nog best even een kop 2019 voorstellen. Indra (die we hier hopelijk weer heel snel terug zullen zien) heeft al Bokito ergo sum van Letterzetter genomineerd.

11 Responses

 1. Grappig om dat krijtende meisje weer tegen te komen.

  Als je een kop inzendt, is het not done om uit te leggen hoe je eraan gekomen bent. Je slaat de grap dood, zoals we in vroeger tijden al hadden geconstateerd.
  Maar nu is er behoorlijk wat tijd overheen gegaan zodat ik hem wel even wil toelichten.

  Het woord ‘krijten’ vond ik als piepklein meisje heel gek klinken in het kerstlied, omdat het kerstkind om allerlei redenen niet kon krijten. Wel schreien, of wenen, blèren misschien, etc.
  Het was midden zomer, ik paste op onze eerste kleindochtertje van net 2 jaar. Ze was driftig en niet voor rede vatbaar. Heb haar even in de box gezet om af te koelen. Negeren maar, dacht ik, voor een minuutje of 2. Bedenk een kop of zo. Erop gezet en heeft mezelf een gniffel opgeleverd. Kon er weer tegen.
  En zo is die kop geboren.
  Met dank aan mijn grote, kleine schat van een kleindochtertje, nu alweer 6,5 jaar.

  ~~~

  Rest mij nog aan allen het allerbeste te wensen. Met wat meer voorspoed dan wij het afgelopen jaar ervaren; we gaan nog een zware periode tegemoet.

  Geliked door 1 persoon

   1. Deze was in 2018. Het was mijn tweede, lieve schat van een kleindochtertje, die nu inmiddels trotse, grote zus is van haar prachtige en lieve broertje; “haar baby”.

    Geliked door 1 persoon

 2. De Schrijvende Rechter

  Ja, geschiedschrijving is een smerig zaakje, net als de politiek. HR heeft hier ooit nog eens een veronderstelde notaresse uit Dubai tot Reageerder van het Jaar verheven – totdantoe onbekend en vervolgens al snel door een drone strike oid uitgeschakeld.

  Misschien wel het interessantste dat hier ooit is gebeurd maar vakkundig buiten de boeken gehouden.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Ach ja, het kroost kletst DSR de oren van zijn hoofd, daar kun je wel een boek mee vullen. We belanden nu zelfs in theologische discussies waarbij de rollen van God, Jozef en Sinterklaas ten opzichte van het Kindeke Jezus hoognodig moeten worden uitgeklaard. Nummertje Een herschrijft het Woord op eigen gezag en duldt daarin weinig tegenspraak.

  Maar ja, zie maar eens een plekje te vinden waar je zoiets met vrucht kwijt kunt. Dat kan toch niet bij een blogbaas bij wie je en brouille bent.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.