36 Responses

   1. De Schrijvende Rechter

    Aardige kop! Beetje houterig geformuleerd, de handen van de inzender staat allicht meer naar de turfschop dan naar de schrijfpen, maar vlijt en geest moeten beloond worden.

    Een gegarandeerde winnaar! -voorzichtig-feliciterend glimlachje-icoon-

    Like

 1. Knorrende Beesten

  “In stilte doortastend modereren” klinkt naar dat dictatortje, wiens naam genoeg was om je bloeddruk naar ongekende hoogte te doen stijgen, althans als je met hem vergeleken werd.
  Hoe heette hij ook al weer? Iets met een P en dan nog een keer een P.

  Geliked door 1 persoon

 2. De Schrijvende Rechter

  @KB
  Ah, je doet aan zelf-moderatie! -milde glimlachicoon-

  @HR
  Zo zie je maar weer dat een consequente aanpak loont. Het is natuurlijk niet leuk om te doen, maar zachte heelmeester etc -bemoedigend knipoogje-icoon-

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Het is vast Indra niet. Die is, net als DSR groot voorstander van het open vizier. En dan d’r bij, we kennen haar hier niet als een groot literatuurkenner -milde glimlachicoon-

  Like

 4. Knorrende Beesten

  “Ah, je doet aan zelf-moderatie! -milde glimlachicoon-”

  Wat een teleurstellende jij-bak-reactie, dsr, ik had je ondanks alles iets hoger ingeschat.
  En verzin, na 11 jaar, eens iets anders dan die suffe glimlach-icoontjes van je.

  Wat Indra betreft: het zou me niet verbazen als ze spontaan asiel aanvraagt bij APD na de ontdekking dat jij , voor de zoveelste maal, hier weer in de crisisopvang beland bent.

  Geliked door 2 people

  1. De Schrijvende Rechter

   @KB
   Gossie, meen je dat nou? DSR vond z’n reactie eigenlijk wel ad rem, zonder spoor van kwaadaardigheid -beteuterde glimlachicoontje-

   Jij gaat er daarentegen met gestrekt been in, zinspelingen op psychiatrische problemen… het is dat ik je niet ken, anders zou DSR nog denken dat ’t persoonlijk is! -vervreemd glimlachje-icoon-

   Zoals Pim Fortuyn al tot Ad Melkert sprak: ik hoop dat KB wat vrolijker wordt, dat ie nog een beetje gaat ontdooien! Aan zo’n Izegrim die alleen maar kan mopperen, hebben we ja ummes niks -mild-warm glimlachje-icoon-. Als je origineel wilt zijn, ga dat als DSR-hekelaar eens het gesprek ipv de confrontatie aan, want dat trucje kennen we nu ook al wel sinds 13 jaar. -mild-verveeld&vermanend glimlachje-icoon-

   Grappig dat je dat zegt van die icoontjes. Emojis werden pas echt populair na 2010 nadat DSR er in geschreven vorm de aanzet toe had gegeven. De mogelijkheid tot nuancering in gevoelens die de internettelefoongebruiker ten dienste staat is fenomenaal!

   Toch is er ook nog wel iets te zeggen voor het originele, geschreven icoontjes, als tegenwicht tegen de toch wat oppervlakkiger beeldcultuur. Neem de moeite je gevoelens te vatten in een bondig woord in plaats van een olijker geel gezichtje. De contacten met je evennaasten worden er net iets diepgaander van. 😉

   Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Ah, HR heeft voor de veilige optie gekozen, nadat ie aanvankelijk het door KB voorgestelde kreupelhout in hoogte in had geduimd. -milde grinikicoon-

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    @HR
    Dat zou wel een enorme rotstreek zijn, maar waarom zou ze het doen? APD haalt haar daar regelmatig over de hekel, net als ons allemaal.

    Begrijp ik trouwens goed dat je instemt met opmerkingen waarin je blog een crisisopvang voor een psychisch verwarde DSR wordt genoemd?

    Like

 6. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Crisisopvang is een voorziening voor mensen die veelal acute psycho-sociale hulp nodig hebben. Kennelijk vindt een haathetsende reageerder dat op DSR slaan, daarmee in tamelijk serieuze termen suggererend dat DSR niet helemaal goed bij zijn hoofd is.

  Het is een stijlfiguur die we in autoritaire regimes aantreffen, van China tot apd.com

  En dat geeft jij dan een duimpje omhoog.

  Als DSR je zodanig irriteert en je bovenstaande mening deelt, dan moet je het maar zeggen. Dan heffen we het draadje op, verprutsen we geen zomerdag aan een reunie en laat ik het hier weer rustig voortkabbelen zoals voorheen.

  Wat mag het zijn?

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    DSR eist van niemand een loyaliteitsverklaring. Vreemde woordkeuze – een loyaliteitsverklaring was een door de nazi’s vereiste verklaring van Nederlandse ambtenaren. Vergelijk je DSR daar nu moedwillig mee?

    De zeggenschap, door jou aangeboden, is in dank aanvaard met met wellevendheid beloond. Waarom suggereer je dan elders dat DSR in de crisisopvang thuishoort?

    Wat heeft Indra hier uberhaupt mee te maken? Heeft ze van zich laten horen? Het lijkt me eerder dat jij de zaak op de spits driijft door een vals dilemma te creeeren.

    Verklaar je nader aub.

    Like

 7. De Schrijvende Rechter

  @H
  Nogmaals, waar laat Indra hier weten er niet vanwege DSR te zijn? En wat zou DSR, afgezien van zijn aanwezigheid alleen, die sommigen een doorn in het oog is, dan hebben gedaan?

  Je sprrekt van vredelievendheid, maar hitst ondertussen de gemoederen op. Hypocriet.

  Like

  1. Knorrende Beesten

   Hannah hitst helemaal niemand op, maar geeft gelukkig haar oprechte mening over ons zelfbenoemde recensentje, wiens Nederlands soms erbarmelijk slecht is (behept van!) en die op een onverklaarbare wijze altijd ruzie en rotzooi met zich meebrengt. En Hannah is zeker niet hypocriet!

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    @KB
    Goed gebruld, leeuw! Als jij zegt dat iets niet zo is, dan nemen we dat natuurlijk voor Evangelie aan. Toelichten, laat staan bewijzen, is voor sufferds, nietwaar? -milde glimlachicoon-

    Ruzie op ‘onverklaarbare wijze’? Aangezien jij degene bent, die het hardst aanslaat, kun jij ons bij uitstek een verklaring geven. Eigenlijk ben je die ons, gezien alle gerucht, gewoon schuldig.

    ‘Onverklaarbaar’, DSR’s ass. Niet zo lui, hoor! -milde glimlachicoon-

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    En dan d’r bij – laat H. liever voor zichzelf spreken. Of is er soms sprake van een zekere overlap? -mild-sceptische glimlachicoon-

    Like

 8. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Overigens was het Hannah, die een hekel heeft aan DSR, en niet Luv, die de desbetreffende reactie een duimpje op gaf!

  Had je eigenlijk wel gekeken wie er had geduimd? Pas maar liever op voordat je misleidende onzin beweert!

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Een keffertje of iemand die niet goed bij z’n hoofd is – het maakt nogal verschil! Enfin, ruiterlijk toegeven dat je er naast zat, laat staan een sorrietje, is er dus niet bij.

    Da’s zwakjes, vaderman….

    En waarom Indra, die we hier niet hebben gezien en die het kennelijk niet gemakkelijk heeft, er aan de haren bijgesleept?

    Ik begrijpt trouwens uit je like van Hannah’s reactie dat je DSR’ draad liever kwijt dan rijk bent? Wees dan ook zo eerlijk om me dat rechtstreeks te zeggen, desnoods via de mail.

    Het gaat niet aan allerlei grote woorden te gebruiken en er dan stilletjes tussenuit te knijpen. Ik zie je antwoord dan ook met belangstelling tegemoet.

    Like

 9. De Schrijvende Rechter

  He, doe effe normaal man, met je schreeuwige bold— -milde glimlachicoon-. Als je niet wilt reageren, dan reageer je toch lekker niet? En als je niet op reacties gesteld bent, dan moet je maar geen controversiele dingen beweren, die je niet wenst te verduidelijken. En je kunt dan ook beter beladen termen als ‘loyaliteitsverklaring’ buiten de boeken houden.

  Easy-peasy.

  De enige onzin die hier is verkocht, is dat Luv op een bepaalde reactie zo hebben gereageerd terwijl dat niet zo was – en de wijze waarom HR daar een draai aan poogde te geven. En die loyaliteitsverklaring natuurlijk. Komt toch een beetje over als een overspannen leraar ener School met den Bijbel die er in het heetst van de strijd een knallende vloek uitgooit, om vervolgens zijn lineaal stuk te slaan op z’n lessenaar uit woede over de geschokte reacties.

  HR zal wel eens simpelweg een draadje verwijderen! En gij geleuft ‘t? -homerisch schaterlachicoon-

  Natuurlijk kun je het, en misschien doe je het zelfs wel in een vlaag van drift – maar dat zou toch de ultieme censuur zijn endus een ongekend gezichtsverlies, zeker omdat DSR zich netjes aan de regels heeft gehouden en behoudens een enkele verdediging na scherpe reacties en enkele voordehandliggende vragen niets heeft gedaan waar een fatsoenlijk mens aanstoot aan zou kunnen nemen.

  Dus HR: als je inmiddels spijt hebt van de ruimte die je aan DSR hebt geboden, dan zit er maar een ding op: je woord breken en DSR verzoeken op te hoepelen via een rechtstreeks, ondubbelzinnig verzoek, waar DSR dan teleurgesteld maar welwillend gehoor aan zal geven. Omslachtig gedoe via steun aan proxy’s en vazallen doet me te veel aan het Midden-Oosten denken. -milde glimlachicoon-

  Ondertussen verblijft DSR, met dank voor het warme nestje -mild-vriendelijke glimlachicoon-

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.