17 Responses

 1. Indra

  Als er nou iemand veel over Amsterdam kan vertellen is het volgens mij Ilona wel. Het is al heel lang geleden, maar ik herinner me wel vaag bepaalde anekdotes van haar kant.

  Wat betreft vallen op de fiets: tijdens een van mijn eerste dagen als plattelandse in de grote stad kwam ik met mijn fiets in de tramrails terecht, maakte een enorme smak en kreeg in onvervalst Amsterdams van een taxichauffeur te horen: as je dood wil, soek dan een ander op!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hannah

  Destijds in Amsterdam. Ik kwam van mijn werk op de Herengracht, liep naar mijn fiets; gestolen! Chagrijnig liep ik via Vijzelstraat, Weteringschans, rechtsaf Stadhouderskade, linksaf Frans Halsstraat, waar ik woonde, door naar het terras van Cafe Carels waar ik een afspraak had met een vriendin. We hadden net iets besteld toen een jongen op een fiets voor het terras ging staan en een prachtige fiets te koop aan bood! Ja precies, Mijn Fiets!!

  Geliked door 2 people

 3. Hannah

  Ik kon Mijn Fiets terugkopen want vlgns hem was de fiets van zijn moeder! Terraspubliek
  lachtte, stond vierkant achter mij want fietsverkopende junks herkende je gauw genoeg. Ik liep op hem af en eiste mijn fiets op, het werd hem toen te heet onder zijn voeten en hij gaf de fiets!
  Wrs heb ik hem nog wel L.L achterna geroepen maar dat weet ik niet meer

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.