46 Responses

 1. Indra

  Ja, gelukkig eindelijk uit onverwachte hoek ook eens een kritische reactie!

  Overigens vind ik dit Ikje van Bas wel iets beter dan dat van vorige week, want “meer zelf ervaren en zelf beleefd”.

  Inderdaad is de “schreeuwende” buurvrouw misschien wel wel wat overdreven, maar toch…het kan.

  Toen ik tijdens mijn studententijd aan de Hogeweg in Amsterdam woonde (mooie huizen maar houten vloeren!) was mijn onderbuurvrouw ook structureel boos, omdat mijn vriendjes die zware dienstkistjes droegen. Ze vond dat ik ze moest verplichten om hun schoenen uit te trekken. Dat durfde ik niet…

  Nu snap ik haar vraag wel, maar toen zeker niet!

  Geliked door 2 people

 2. Indra

  Hoi Iloon, die straat ken ik uiteraard heel goed, maar ik ben pas, na mijn eindexamen in 1994, in Amsterdam terecht gekomen. Dus kunnen we elkaar niet gezien hebben.

  Like

   1. Indra

    Van Lummel weet ik dat hij in de rivierenbuurt heeft gewoond, in de buurt van de Uiterwaardenstraat. Zelf heb ik in alle delen gewoond, behalve in het centrum en in Noord.

    Like

   2. Ik heb inderdaad van mijn 6de tot mijn 12de in de Transvaalbuurt gewoond. Goede en minder goede herinneringen. Voetballen in de straat, bijna zonder auto’s. Op zondag naar Ajax of naar de Bio aan de Middenweg. Met een blindedarmontsteking in het toenmalige Burgerziekenhuis gelegen. Slechte herinnering aan de Kruislaan. Op weg naar een voetbalwedstrijd vonden mijn vriendjes en ik het nodig een fietswedstrijdje te houden. Ik lag voor, keek om, verloor de macht over het stuur, en belandde met mijn hoofd op het wegdek. Een chauffeur van de Nieuwe Oosterbegraafplaats die toevallig voorbij kwam, heeft me in zijn lijkwagen naar huis gebracht. Dat baarde wel opzien. Daarna een aantal dagen plat met een lichte hersenschudding.

    Geliked door 1 persoon

 3. Indra

  Even dacht ik dat de sublieme scenarioschrijfster Maria Goos afgedaald was naar het gewone volk, maar nee…toch niet.

  Dit is wel een lief ikje. ik zou zelf een dergelijke intimiteit niet gedeeld hebben, maar wie ben ik…

  Geliked door 2 people

 4. Indra

  Is het thema van de Ikjes deze week “de voor- en nadelen van het huwelijk” ?
  Gisteren een liefhebberig Ikje, vandaag de keerzijde van het verplichte samenzijn…

  Even wat betreft de inhoud: je zal zo’n klep maar achter of voor je hebben zitten in concertzaal of theater. Een heel strak mondkapje lijkt me de enige oplossing!

  Geliked door 2 people

 5. Indra

  Hoi Roos,

  Het bovenstaande blijft voor mij een onbegrijpelijk technisch, maar voor jou ongetwijfeld therapeutisch verhaal.

  Wat Bas betreft, die zit misschien nog steeds in een hoekje te wenen. Als de kindertjes van de van Vuren-poppenkast hem heeeel hard roepen, komt ie vast wel weerom. Baaaaaaasje!…

  Wat betreft het non-ikje:

  Inhoudelijk: wat is dat toch dat al die halfbakken of redelijk doorbakken Bekende Nederlanders al halverwege hun leven de opdracht geven tot het schrijven van een autobiographie. Wie zit daar op te wachten? Maak eerst je levensklus gewoon eens af en maak daarna de balans op!

  Like

 6. Indra

  Belangrijk is jong van hart te blijven, open te staan voor nieuwe ontwikkelingen. Met haar enthousiasme voor ChatGBT geeft Pawi geeft blijk van een jeugdig hart. DSR moet dat jeugdig enthousiasme uiteraard downputten: “Ik geef toch de voorkeur aan de menselijke hand.”

  Dan ben ik het deze keer helemaal met dsr eens. Noch hij noch pawi heeft een robot nodig om een originele tekst te schrijven. Ik heb een enorme hekel aan de door de robot uitgekraamde algemeenheden. En heeft een robot humor? kan het me nauwelijks voorstellen!

  Like

 7. Indra

  Ik blijf het bovenstaande “vanzelfsprekende algemeenheden” vinden, Roos. Dit hoef je toch niet door een robot te laten bedenken. Ik woon en werk heel dicht bij deze beruchte spoorlijn en heb er al in een andere vorm mee te maken gehad. Nou, de emoties die je daarbij voelt kan een robot niet uiten, hoor!

  Like

 8. Indra

  Je bent een echte techneut hè, die kickt op allerlei nieuwe snufjes. Ikzelf ben zó weinig technisch, dat ik moeite heb met iedere verandering en geduld om een gebruiksaanwijzing te lezen heb ik ook al niet!

  Het wordt tijd voor een nieuw draadje, want door al dat beantwoorden tussendoor (wat op zichzelf heel duidelijk is) raak ik toch stukjes tekst kwijt.

  Ik zie nu pas je empathische woorden richting Bas en dat is meer dan hij heeft verdiend na al het schoolpleingetreiter samen met dsr, richting jou…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.