47 Responses

 1. Touwtje

  Zojuist las ik van een gewaardeerd reageerster iets over het zomergasten gebeuren wat blijkbaar niet aan de verwachtingen voldeed…dat kan het Heer Rozenwater blog gezelschap volgens mij een stuk beter bedacht ik me… Misschien een idee voor het Heer Rozenwater blog ipv deze uitgekauwde ikjes om zelf virtueel een zomergast uit te nodigen, het hemd van de kont te vragen en natuurlijk ook van antwoorden te voorzien…? Voordelen…alleen maar, nadelen…brand maar los….

  Overigens allen weer een fijne dag gewenst!

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Dat verondersteld een scherpzinnigheid en doorzettingsvermogen waarbij men doorgaans niet aan HR denkt. Dan kun je net zo goed naar Erdbrink kijken.

   Like

   1. Touwtje

    Alles is te ontwikkelen beste DSR 😉
    Overigens had ik het over de HR community niet specifiek over de Heer Rozenwater…

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Dat soort dingen hoef je net en plein publiek te ontwikkelen. Het keldertje in, zweten, en dan op de eerste lentedag naar buiten met je spierballen. Men heeft nog een heel jaar om het voor te bereiden, tenzij je aan een herfstig ‘ Dwaalgasten’ denkt.

    Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Eens met L.

  Die man kon het nog wel eens moeilijk krijgen – als je afgaat op zijn taalgebruik rijst het beeld van een weliswaar goedhartig maar pompeus man, die een taal spreekt , of in ijeder geval schrijft, die niet aansluit bij de leerlingen.

  DSR wenst hem het beste, en denkt nog eens terug aan zijn godsdienstleraar die wanhopig vroeg om “argumenten, jongelui, argumenten! om jullie zo te gedragen”.
  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

  Like

 3. Touwtje

  @DSR 2.46 pm
  Dat is een mogelijkheid en idd dacht ik aan “Herfstgasten” , waarna winter, etc.

  Voorbeeld (trek het u dus niet persoonlijk aan) DSR (wie kent hem niet) wordt virtueel uitgenodigd als gast maar dient zich irl. afzijdig te houden. Er wordt middels een pol een plaatje bij die naam gezocht, waarna het vragen kan beginnen. b.v. Vertel iets over de 1ste 10 jaar van uw leven, nou daar kunnen we van alles bij bedenken nietwaar, hebben we de echte DSR niet bij nodig, net als b.v. hoe hij leeft, wat voor muziek, films, boeken, etc., etc.

  Aan het eind van de rit heeft u de gelegenheid om e.e.a. in het juiste perspectief te plaatsen als u daartoe de behoefte voelt…
  En zo kun je iedereen uitnodigen, bekend of onbekend…

  Overigens is dit maar een voorzetje (geraamte) maar imho nu al leuker dan het ikjes gebeuren, komt misschien ook wel omdat ik toebedeeld ben met een rijke fantasie 😉

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Het verband met de Ik-jes ontgaat DSR. De Ik-jes zijn ons gezamenlijk reispad, waarlangs we al jaren optrekken. De ene keer is het uitzicht fraaier dan de andere keer, maar met het lichtvaardig afwijzen omdat je het niet snapt cq leuk vindt, geef je je geen rekenschap van de geschiedenis.

   Die rijke fantasie, dat gelooft DSR graag, maat het waarheid is doorgaans interessanter, vermakelijker en onderhoudender. Maar enfin, het idee is niet zonder verdienste.

   Liked by 1 persoon

   1. Touwtje

    Het verband met de Ik-jes ontgaat DSR. De Ik-jes zijn ons gezamenlijk reispad

    Precies, mij ontgaat het ook want er is geen verband…

    Wanneer ik alle reacties van pak ‘m beet het laatste half jaar op de div. ikjes sites nog eens doorneem is mij i.i.g. duidelijk dat die gezamenlijke reis inmiddels een rondje om de kerk is geworden, elke keer dezelfde reacties riekt imho naar conservatisme wat al voldoende wordt bedreven op een aantal niet bij name te noemen blogs alwaar mi uiteindelijk niets van over blijft anders dan een grote ledigheid leert de geschiedenis…

    Nee een beetje vernieuwing, iets anders, nieuw elan of wat dan ook zorgt voor nieuw leven in de brouwerij, scherpt de zinnen en trekt weer enthousiaste visitors en reageerders, kortom zoals ik al zei, alleen maar voordelen, weg met de gezapigheid!!!

    Overigens zou ik mocht u virtueel uitgenodigd worden mijn keuze zou hebben laten vallen op een plaatje van een fossiel met excuses voor mijn lompheid 😉

    Like

  1. Luvienna

   We hoeven ook niet een echt gesprek proberen na te dopen. Het kan toch een vragenlijst zijn die de gast in kwestie zo goed mogelijk beantwoord? Na afloop kunnen daar dan eventueel weer reacties op gegeven worden.

   Like

   1. Touwtje

    Precies, we gaan het niet aan de uitgenodigde vragen, we vullen het zelf in, gewoon een fictief vraag en antwoord spel waar uiteindelijk de “uitgenodigde” wmb het laarste woord mag hebben…

    bv. Wat zou DSR (als voorbeeld hoor!) nou lezen, in mijn stellige overtuiging nog steeds “De Lach”, gezien de indruk die ik van hem heb….en misschien de advertenties in de supermarkt en zo kan ik nog even doorgaan, let wel ik meen dit niet hoor DSR, u bent gewoon een makkelijk voorbeeld voor mij vandaar…

    Gewoon volgende week beginnnen met herfstgast van de week zou ik Heer Rozenwater adviseren, we doen er niemand kwaad mee want het is maar fantasie en kijken hoe het gaat lopen. Eerst een lijstje maken wie we allemaal uit gaan nodigen, dat kan van Jezus tot Willem Alexander zijn wmb…

    Denk er maar eens over na, ik heb in ieder geval al de grootste lol 😂

    Like

  1. Touwtje

   Vraag je dat aan mij of in het algemeen?
   Thomas E had je toch afgeserveerd begreep ik, die mag dus natuurlijk niet meedoen als het aan mij ligt…😉

   Je kunt natuurlijk een aantal standaard vragen maken maar wel oppassen dat het niet gezapig wordt… Het zou een vraag en antwoord spelletje moeten worden, kan dus ook eens in de 2 weken of maand of tot er niets meer uitkomt. bv.: Ja sorry maar weer even DSR voor de gemakkelijkte (no offense hoor!), we vroegen wat hij zoal leest, ik gaf aan ook de ads bij de supermarkt, vervolg antwoord zou kunnen zijn dat hij overal sticky notes bij plakt met commentaar op de advertentie zoals we gewend zijn…

   Het is natuurlijk aan de Heer Rozenwater hoe e.e.a. er uit gaat zien maar dat kunnen we toch met vereende krachten bedenken?

   Like

   1. Erdbrink moet dan de vragen beantwoorden, dat is heel wat anders;)
    Dit vraag ik in het algemeen maar jij draagt het idee aan dus mag/moet je meedenken.

    Like

 4. Touwtje

  Ik ken de goede man niet, weet ook niet hoe hij er uit ziet maar ik heb begrepen dat jij wel een aardige indruk van hem hebt dus gaan we eerst een niet zo flatteus plaatje zoeken wat bij hem past, daar kan ieder dan commentaar op geven. Ik weet niet wat de standaard eerste vraag is want ik heb er niets van gezien, die vraag je aan hem en daar kan iedereen dan antwoord op geven, je kruipt dus steeds in de huid van de ondervraagde en neemt dan in je antwoord mee hoe je over die persoon denkt of welke indruk je van hem hebt, alles wel in het betamelijke natuurlijk. Vraag over de film van de avond, nou bedenk wat jij denkt naar wat voor films hij zoal kijkt, een ander kan daar weer een reactie op geven, enz., enz. Eigenlijk is het heel simpel net als dat programma 😉

  Like

   1. Luvienna

    Neeneenee, die laatste zin is een doorzichtig smoesje om je snor te drukken. Prima om met het gewichtige rechtertje te beginnen, maar jij komt echt ook aan de beurt.

    Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Nee hoor – heb maanden prima zonder gekund.
    Maar als DSR meedoet aan iets, dan ook vol enthousiasme. En de boel raakte wel al te zeer off topic.

    Like

 5. De Schrijvende Rechter

  ‘recentelijk’ is wel heel lelijklijk. Zeg toch gewoon ‘onlangs’. En ‘ze’ slaat op de moeder, terwijl de dochter wordt bedoeld -zucht-. De redactie waakt…

  En de inzender moest zich schamen zijn (als er geen naam staat, schrijft DSR gewoon onzijdig, want anders blijf je aan de gang met ‘hij/zij’) oude moedertje zo te kakken te zetten, al lijkt mevrouw nog wel aardig bij zinnen. Ze schrijft in ieder geval meeslepender en humoristischer dat hij.
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  ‘Geapplaudiseerd’? Lulkoek, met kaneel, als je het DSR vraagt. Het klinkt even geloofwaardig als Warhoofd die na het voorlezen van een zelfgeschreven verhaaltje ‘aanmoedigende bijval’ kreeg van het grut. Volgende week: echtgenoot geeft de voorkeur aan zwerversblikbier boven hip IPA-tje?

  En verder wordt het DSR bang te moede als hij over dit soort modieuze correctheidsdrang leest, waarbij ouders van kleine kinderen op kosten, zenuwen en tijdsgebrek worden gejaagd.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  Ja, aardig. Dragelijk verteld ook. Tikkie moppig – waar zijn de lach en de traan en het schrijnend hartepijntje vandaag de dag?
  Eindoordeel: 7- (zegge: zevenmin)

  Like

 8. Luvienna

  Tjonge, wat een fantastische plot. :-p Waarom de Fresco-column hierbij relevant is ontgaat me.
  “De liften van de universiteit zijn kapot, duurt een uur. Een jongen gaat met de trap naar de 15e, een meisje neemt vrij.”

  Liked by 1 persoon

 9. Als je kiest voor ….weet je toch dat er af & toe ..Life sucks.
  Sorry for…….het is niet anders. Subtiel? Subtiel ligt voor mij in het kleine verschil.
  Volgens mij speelt dat hier niet.
  ’n 3 Tal componenten: Kop Verhaaltje laatste zin. Als je in dat frame iets weet te vertellen, ooopps…inzenden….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.