Blogbaas houdt zich manmoedig en onversaagd aan zijn belofte!

week37

Bovenstaande kop is een typisch voorbeeld van clickbait (letterlijk: “klikaas”, een vage sensationele kop in een poging om de lezer tot een “klik” te verleiden). U denkt, over welke belofte en welke blogbaas gaat het in vredesnaam en hup, u heeft het aangeklikt en een kostbaar klikje is binnen. Lees nu maar door tot het einde, het maakt toch niets meer uit.

Eerst even een korte recapitulatie: Apie ging begin augustus twee weken onthechten, de honneurs werden toen hier waargenomen. Apie komt terug, gaat door het lint, sluit woedend de kunstrubriek en dat noodzaakte mij dit backup-blog definitief in gebruik te nemen.

Die hele akelige geschiedenis kunt u haarfijn grafisch terugzien in de blauwe weekbalken hierboven. Eerste weken van augustus komt het op gang, dan een verdubbeling en de hele zaak stabiliseert zich rond de 3000 views per week. Daar mogen jullie allemaal heel heel trots op zijn. Het is in elk geval niet mijn verdienste, dat wil ik even heel duidelijk stellen.

Die massieve blauwe weekbalk bestaat voor het grootste deel uit de veruit meest populaire rubriek: de Afbeelding voor Vandaag (ook daar heb ik statistieken van maar daar ga ik u niet mee vermoeien). Wonderlijk  gedoe eigenlijk, zo’n kop verzinnen maar jullie beleven er duidelijk veel plezier aan en er aan meewerken is voor mij een kleine moeite.

Een andere niet onbelangrijk onderdeel van die blauwe weekbalk is de Herfstgast. Deze maand de onvolprezen Schrijvende Rechter. Hij heeft het naar eigen zeggen erg druk, snel gaat het dus niet met de fragmenten maar we hebben tot 8 oktober, alle tijd nog. Hoe is de ontvangst? Nogal wisselend. Touwtje bijvoorbeeld is duidelijk zeer teleurgesteld en, mag je wel stellen, zelfs in opperste verwarring:

Sorry hoor maar ik zit even lamgeslagen en met een kater door een vergrootglas op mijn mini Ipad te staren en vraag me af of dit nog voor uw erudiete outcoming plaatsvond of is dit nog steeds uw favoriete vrije tijdsbesteding DSR?

Houd moed, Touwtje. De volgende Herfstgast, Luvienna, zal je zeker meer aanspreken. Dat kan ik je nu al verzekeren.

Tot slot, spectaculair nieuws voor alle liefhebbers van DSR zijn diepzinnig (en soms onheilspellend) proza: de verhalen van DSR  (en een vervolg) zullen op dit blog worden gepubliceerd. Eerst moet hij ze nog wel even opvragen bij Apie. Die heeft hem uitdrukkelijk beloofd de verhalen onmiddellijk beschikbaar te stellen zodra DSR daar om vraagt. Dat komt dus zeker goed, heb ik alle vertrouwen in.

Grappig, ooit heb ik DSR aangeboden een blog voor hem op te zetten, daar is hij toen wantrouwig niet op ingegaan maar met de Ikjes-Wijkplaats (vrijwel exclusief voor DSR), Herfstgasten en zijn toekomstige verhalen heeft DSR de facto een eigen blog gekregen.

Wat kan het toch raar lopen in het leven!

Over welke blogbaas en belofte gaat het nu eigenlijk in bovenstaande kop? Heel simpel, míjn belofte om hier elke week de bezoekersstatistieken te publiceren.

Pingback

https://heerrozenwater.com/2016/09/12/een-rustig-deinend-zeetje-kabbelt-voort/

11 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Het woord ‘onmiddellijk’ kwam niet in DSR’s verzoek voor maar het werd desondanks vrij snel ingewilligd.
  DSR zal e.e.a. aan HR overdragen, zodra we een akkoordje hebben over hoe te handelen in geval van onplezierige eventualiteiten.

  Like

  1. Henk

   Citaatje van Appiedapie: Zelf overweeg ik om te gaan treitervloggen, de kachel moet per slot van rekening ook wat steviger gaan roken…. Tsja, zit je met daar met zo’n mannetje dat met de waan van de dag meebeweegt. Bovendien: treiterbloggen, dat deed het treiteraapje toch al lang?

   Liked by 1 persoon

   1. De Schrijvende Rechter

    @HR
    ‘Alsjeblieft’ en ‘Veel plezier ermee’. Keurig natuurlijk, DSR heeft hem ervan verzekerd dat dat wel zal lukken. Maar miischien was het ook wel ironisch bedoeld.

    Like

 2. De Schrijvende Rechter

  @HR
  Een prima voorstel voor een beheersovereenkomst. Respect en vertrouwen, daar draait het toch om met dat soort dingen.

  Maar krijgt DSR ook inspraak in de moderatie? Als er haatverstierders zijn, dan moeten die er het liefst gewoon uit worden geknikkerd.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Prima – niet dat DSR er ook maar over piekert om dat al te gretig te doen. De algemene filosofie van dit blog is natuurlijk ook in de DSR-zone onverminderd van kracht.

  Like

 4. Touwtje

  Ach Heer Rozenwater, ik bracht het een beetje gechargeerd maar bedoelde het niet rot, mijn verwachting was erg hoog van onze (bijna) huisrechter en die heeft hij niet echt waargemaakt tot nu toe. Ligt dat aan hem…?, nee natuurlijk niet, dat ligt gewoon aan mij. Fijn dat u zijn verhalen hier een plekje geeft zodat er voor mij toch iets interessants van zijn hand valt te bewonderen…!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.