Statistieken mei 2018

stats-mei2018

Het is veuls (spelling Luvienna) te mooi weer om lang stil te staan bij de bezoekersstatistieken maar het mót effen gebeuren.

Voor de afwisseling kijken we eens naar de commentaren. Met 717 comments zit mei bij de vier topmaanden. Niet slecht dus, helemaal niet slecht. De forse rode pijlen geven de drie hoogst scorende maanden aan. Mei ontloopt die maanden maar heel weinig.

Waar gingen de discussies in die drie topmaanden eigenlijk over,
wat verhitte de gemoederen, wat hield de mensen bezig, wat speelde er? Dat heeft uw trouwe blogmaster even haarfijn voor u uitgezocht. At your service. Een beetje historisch besef kweken kan ook geen kwaad.

September 2016 (843): Dat was de maand van het Herfstgasten-initiatief. Daarnaast een discussie over het publiceren van DSR zijn verhalen:

DSR zal e.e.a. aan HR overdragen, zodra we een akkoordje hebben over hoe te handelen in geval van onplezierige eventualiteiten.

DSR krijgt vervolgens van de blogbeheerder alle vrijheid (“Ik kan je verzekeren, je hoeft maar een kik te geven en je verhalen worden hier geplaatst of weer verwijderd.“). DSR mag zelfs de reacties bij zijn verhalen modereren maar desondanks blijven zijn verhalen afgesloten voor de internetcommunity. Er komt geen vervolg.

Nou ja, dan moet hij het zelf weten.

Augustus 2017 (1071)Dat was de maand van de coming out van Indra ( de virtuoos dichtende GMW) en het treurige nieuws van haar ziekenhuisopname. We zijn bijna een jaar verder en nog steeds geen goed nieuws. Hoe zou het met haar gaan? We denken aan haar en wensen haar heel veel sterkte toe.

Letterzetter en Ad Hok waren in diezelfde maand met hun onnavolgbare humor lekker bezig:

spreekbeurt

Maart 2018 (776): volstrekt onduidelijk waarom in maart de bezoekers meer comments dan gebruikelijk achterlieten. Zal het slechte weer zijn geweest

Het leukste commentaar kwam (n.a.v. het eerbetoon aan Indra) van Ilona:

Mijn kleindochtertje van net twee jaar, kreeg dit in het oog: “Kijk! Lopen! Kijken, kijken!”
Ik mocht het niet meer wegklikken.

Indra (godin van oorlog) loopt de Radetzky-mars

De beloofde spiegologische (G. Reve spelling) analyse van B van V. stellen we, tot ieders tevredenheid waarschijnlijk, een maandje uit. Veul en veuls te mooi weer daarvoor, toch?

64 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Je wordt met de maand slapper, HR. Een muil als een hooiwagen over APD dit en APD dat, maar je hebt je mooi je hok in laten blaffen door die keffende blitskikker.

  Hij is je gewoon de baas, wat je d’r verder nog over schrijft.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    DSR heeft jou slechts gewezen op jouw met veel bravour aangekondigde APD-bespiegeling. Dat had niet per se in de vorm van een psycho-analyse van APD gehoeven, liever niet zelfs – maar dat staat een andere vorm van bespiegeling niet in de weg.

    DSR blijven afgesloten – so what? Kennelijk heeft DSR andere prioriteiten. Het is in ieder geval geen laf/slapheid zoals in HR’s geval.

    Verder het vriendelijke verzoek DSR alleen maar te parafraseren en niet meer letterlijk uit onze privemail te citeren. DSR zal niet met juridische gevolgen dreigen maar acht zich bij herhaling niet langer in staat nog met je te kunnen mailen. Dat zou jammer zijn, en onpraktisch. Reunies e.d. bespreken zou dan wel erg lastig worden.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    DSR heeft zich consequent uitgesproken tegen citeren uit persoonlijke mails, behalve in noodgevallen, zoals APD’s grove, en geslaagde, poging tot intimidatie.

    Als met al is DSR een coole kikker, zo soepeltjes akkoord gaande met parafraseren.

    Enfin, bedankt voor het in de toekomst te betrachten fatsoen. DSR brengt de mensen graag wat digitale manieren bij -milde glimlachicoon-

    Like

   3. Henk Hofman

    Ach Heer Rozenwater,

    Ik heb een gerespecteerd beroep uitgeoefend, reeds langer dan ik ooit productief was ten dienste van de maatschappij ben ik niet geindexeerd gepensioneerd, en alvorens de aftakeling al of niet pathologisch verder toeslaat, heb ik in mijn korte verblijf op deze website welke dankzij uw inborst en handelwijze (mede geinduceerd) niveau toont, toch wel, hoewel de psychologie naar mijn mening geen echte wetenschap is en die daarvan in Nederland ook blijk van geeft omdat diverse hoogleraren reeds internationaal te schande zijn gemaakt door hun frauduleuze werkwijze, voldoende inzicht om met grote betrouwbaarheid ad hoc te kunnen vantstellen dat de persoon die zich alhier als de Schrijvende Rechter manifesteert, een sadistische inborst heeft, graag stookt en treitert, maar zich evenzo graag bewondert voelt om zijn taalkundige vondsten en kwinkslagen, die kwaliteit hebben en van een hoge mate van originaliteit getuigen.

    Ik waardeer zijn bijdragen aan dit blog hogelijk, en ik adviseer u om het spel mede te spelen, door een woordenwisseling uwerzijds te simuleren, en die niet in uw hogelijk gerespecteerde gevoel voor rechtvaardigheid, opgehitst door zoveel valsheid, serieus te nemen en uw verontwaardiging daarover te laten blijken.

    Liked by 1 persoon

   4. De Schrijvende Rechter

    Nee hoor. Ik probeer je nu al maanden, de mailwiselingen gaan terug tot februari, tegen je slechtste ideeen te beschermen, die je goede zaak veel kwaad zouden kunnen doen. Veel woede, botte maar helaas geen scherpe kantjes, met steeds minder gevoel voor humor, brullen als een leeuw, uiteindelijk piepen als een muis.

    DSR sadistisch noemen is even onjuist (drie aansprekende voorbeelden a la raison van honderd euro voor een goed doel naar keuze, behalve de Cliniclowns zullen er ook nu weer niet komen, voorspelt DSR bij deze) als onverdiend. DSR zou juist de Nobelprijs voor de Cybervrede moeten krijgen, zo heeft ie achter de schermen geschipperd met goede raad en wijze woorden om die hele toestand met APD niet uit de hand te laten laten.

    Toppunt is wel het slijmerige ‘Beste Henk’, terwijl HR DSR eerder deze maand DSR nog op het hart drukte om deze, naar zijn zeggen Trolley-achtige figuur, maar geen aandacht te geven.

    APD grossierde altijd in dergelijk gehypocritiseer, maar ijb hem kwam dat uit valsheid. HR is daarentegen, naar DSR vreest, gewoon dom. Wat is erger/tragischer vraag je je af…

    Like

   5. De Schrijvende Rechter

    Ja, jouw rol met Miep was wel bijzonder kwalijk. Schreeuwen en krijsen dat ze deed, DSR probeerde haar dan tot de orde te roepen, waarop HR haar als een horzel in oor opjoeg tot zulk een doldrieste dwaasheis dat zelfs JdW haar wel moest bannen. Lokte jij vroeger op school ook altijd vechtpartijtjes uit

    En zelfs wanneer DSR eens een keertje kort door de bocht was, dan in iede geval altijd met open vizier. HR durfte nooit iets zonder rugdekking. Die hield dan eerst een polletje met als vraag ‘Moet DSR weggepest worden’. Bijna geen mens verlaagde zich aan zoiets mee te doen, maar HR had zich dan wel weer eens laten kennen.

    Je hebt gelijk – domheid verwijten is een APD-wapen. DSR zal het voortaan alleen nog maar denken.

    En wat is er in vredesnaam cyberbully-achtig aan mijn eerste reactie in deze thread?!

    Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Natuurlijk staat dat polletje er niet bij, want die heb je hebt er vanaf gezien die te lanceren. Een verstandig besluit maar je bedoeling was er niet minder perfide op. Het speelt rond dezelfde tijd als jouw verschrikkelijke Pol Pot-opmerkingen, waarmee je naast Miep op het banbankje kwam – zover heeft DSR het nog nooit gebracht bij JdW. Over cyberpesten gesproken….

   Over cyberpesten gesproken: APD schrijft in zijn introotje een heel verhaal over jou, dwz ‘De Huilbaby’, waarbij hij raast over je vermeend afzichtelijk uiterlijk (valt wel mee) en allerlei smerigheden met lelijke vrouwen waar jij je toe zou verlagen (mijn zaken niet).

   Een verontwaardigde reactie van DSR, solidair als ie is, ook tijdens meningsverschillen, belandde zonder meer in de moderatie. Tsja.

   Like

   1. hert

    DSR? Uit op een relletje? Kijkt HR niet zelf af en toe bij de buren?

    Het is voor de meeste deelnemers- aan welk blog dan ook- onaangenaam om getuige te zijn van een vete.

    Tenzij de discussie op het wijsje van Propria Cures wordt gevoerd. Vilein kan leuk zijn, maar vereist wel enige oefening.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Niks geen hypothetisch polletje! Het speelt ten tijde van Drasties, zo ver gat je lijst niet terug. Je had de link gepubliceerd maar vanwege de terechte verontwaardiging heb je t maar afgeblazen. Je bent mooie: eerst haatpolletjes houden, dan met een incompleet lijstje aankomen en ten slotte DSR de schuld geven!

    Pas maar op met je dictatorverwijzingen. Een mens overschreeuwt zich snel. Kim de APD noemen van de wereldpolitiek lijkt me proportioneler, al lijkt Kim me uiteindelijk tien keer lijper.

    Like

 2. Luvienna

  Wat een leuk statistiekpraatje, HeRoWa! Leuk, om dat eens af te wisselen met aantallen comments. En leuk om rake koppen van AH uit te lichten.

  Indra: hopelijk kijk je zo nu en dan (en nu dan: nu) op Roos’ blog en zie je zijn sterktewens. Ik sluit me daar graag bij aan. We hopen dat het goed met je gaat!

  Liked by 1 persoon

 3. Henk Hofman

  Heer Rozenwater,

  Wat heeft het voor zin de reacties te tellen, en een ficrtieve wedstrijd aan te gaan met derden. Het gaat toch om de kwaliteit, niet om de kwantiteit.

  Laat u niet opjagen, er is niemand die daar baat bij heeft, integendeel.

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Wat zijn die subthreads toch ook verwarrend! DSR geeft er voor dit topic de brui aan.

  Wat hij dus wilde zeggen:

  DSR zou niet over dat polletje begonnen zijn als jijzelf niet zijn veronderstelde cyberbullying van jaren geleden erbij had gehaald. Actie-reactie, mon brave.

  Enfin, je weet nu hoe DSR erover denkt. Wacht maar geen hele maand met je bespiegelingen over de bettrekkingen tussen jou en APD. Kijk dan ook eens in dat zwarte hart van jou, over wat je destijds heeft bewogen enzo. Van wijzen naar de ander naar kijken naar jezelf. Keer dat perspectief maar om, da’s veel interessanter!

  Like

 5. De Schrijvende Rechter

  Geen haast, gewoon een oproep je aan je beloftes te houden (moet jou als uiterst rechtlijning mens toch aanspreken). Bovendien wil DSR vermaakt worden en is hij bang dat van uitstel afstel komt. Op dat laatste zinspeel je nu al een beetje. En dat vanwege ene ‘Hert’, een reageerder met nauwelijks standing. Misschien steekt APD er wel achter.

  Enfin, bij uitstel/astel wint APD gewonnen en dat gunt DSR hem niet en ook voor jou wenst hij een bevredigender uitkomst, want in de grond ben je een goeie jongen, al pak je de dingen wel eens wat verkeerd aan.

  Zoals al hinded keer gezegd: je hoeft niet per se een psychologisch profiel te schrijven. Devorm is niet bindend. Maar jouw vingers jeukten destijds, de kaldversie ligt bij DSR in de mailbox.

  Ten slotte, het ging niet om je beweegredenen om DSR te volgen, maar hoe jij je tegenover APD verhoudt cq hebt verhouden. Ik mis de introspectie.

  Like

 6. De Schrijvende Rechter

  Ja, dat is de tragiek van APD: hij schrijft niet onaardig maar zelfs op zijn eigen micromargeblog wordt ie overtroffen door minstens drie reageerders (DSR, jij en Pawi). Het liefst zou ie zo gevoelig zijn dat bij iedereen spontaan de waterlanders beginnen te rollen maar daarvoor is ie te hard. De lach heeft ie ook al niet aan z’n kont hangen en ook als stylist trekt ie geen volle zalen.

  Een typisch gevalletje wal-schip-tafellaken-servet.

  Het beste komt ie nog tot z’n recht als waterdrager-facilitator die de eer heeft de briljantjes van anderen te zetten. Maar dat schenkt geen voldoening, zodat ie uiteindelijk als een sort mini Van Oorschot z’n beste schrijvers de tent uitruziet.

  Nu zit ie daar helemaal alleen met alleen met de onbegrijpelijk dociele Pawi en soms Lummel een beetje te suffen. Een slijpsteen bedekt met mos.

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  ..blik doorgelezen en kan slechts kan constateren dat een mens zoveel gelijk kan hebben dat ie het van de weeromstuit niet krijgt al is ’t nog zo.

  Like

 8. De Schrijvende Rechter

  Daar heeft DSR geen weet van.

  Hij heeft na enige tijd afstand de discussie met een open blik bekeken. Meestal denk je dan ‘nou-nou, dt had ook wel iets minder gekund’, dat zul je zelf ook wel eens hebben. Maar opmerkelijk genoeg was dat hier niet het geval, integendeel. Dus dacht DSR van nou ik zeg het even.

  Like

 9. De Schrijvende Rechter

  Allemaal beschuldigingen, maar zero voorbeelden. Zoals gewoonlijk.

  En dat polletje heb je weldegelijk uitgeschreven op Drasties.

  Qua interessantigheid voor buitenstaanders: als je daar zo veel belang aan hecht, waarom schrijf je zelf dan uberhaupt van die nikserige (zoals hierboven) of superinsiderige (zoals de aflevering daarvoor) introotjes?

  Like

 10. De Schrijvende Rechter

  In die laatste zin lijkt APD wel aan het woord. Je bent een Laban en dat ben je.

  Dat polletje was er wel degelijk. We kunnen er nog wel langer over discussieren maar ik denk er nog minstens een keer per kwartaal aan, ook zonder dit soort discussies.

  Like

 11. De Schrijvende Rechter

  Dat is niet waar. Je hebt die pollvraag opgevoerd. Je zou jezelf alleen al voor het hebben van zulke ideeen moeten aanmelden voor een taakstraf, of ontken je dat nu ook al?

  Like

 12. De Schrijvende Rechter

  Het was geen zijdelingse opmerking maar één van je eerste polls.

  Op school zul je ook wel veel mensen tot het randje hebben gebracht, of liever laten brengen, om dan vervolgens met vrome praatjes klaar te staan.

  Het blogbazen doet iets met mensen. APD en jij zijn op sommige punten inmiddels inwisselbaar. Of waren jullie dat altijd al?

  Like

 13. De Schrijvende Rechter

  Het was geen opmerking maar een poll met de vraag of DSR moest worden weggepest.

  Wat je ook van DSR kunt zeggen, hij strijdt altijd alleen en met open vizier. Tot achterbakse taktieken als jouw haatpoll verlaagt hij zich niet.

  Like

 14. De Schrijvende Rechter

  Ja, DSR was al bang dat dit voor buitenstaanders oninteressant zou zijn. Gelukkig is dit een achterafmargedraadje, zodat geen mens er last van heeft.

  Like

 15. De Schrijvende Rechter

  Maar als HR een screenshotje heeft dat de zaak zou beslechten, dan zou dat mooi zijn. Hij hield altijd heeft creepy alles bij wat er op NRC en Drasties gebeurde, met statistieken en spreadsheetjes enzo dus hij kan het van wel tevoorschijn toveren als hij wil.

  En zo niet dan moet eenieder maar zijn conclusies uit dergelijke eventuele onwil trekken….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.