32 Responses

   1. Luvienna

    Fraaie bewijsvoering. 🙂

    Maar wat is het verschil russen die twee (behalve het tekentje)?

    O, ik weet het al: 0. 😉

    Like

   2. Wilhelm

    Een blinde die een dove begeleidt in de wiskunde, zucht. HR, hou je je dan liever nog onledig.

    Like

 1. ......Plus een nul of min een nul......kan mijn x - as er door?......

  Men focust hier op mijn zwakste punt, het spelen met cijfers & getal. Ik schenk u
  uw vreugde * jolijt. Liever werpt ik mijn lichtje op de ontmoetingsplaats . Ja, als je vader ergens moet parkeren…marktplaats. Niet in een huiskamer, hobbyruimte..neen het net.

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Het klopt juist niet. De geschiedenis richt zich op de lange termijn en het niet-nabije verleden. Die paar jaar hadden niets uitgemaakt.

  Like

  1. Henk Wesseling

   Cas is 13, geboren in 2005, toch 25 jaar – één generatie – verschil met geboren zijn in 2030. Voor bestudering van de geschiedenis van bijvoorbeeld de protohistorie of prehistorie of Renaissance zou die 25 jaar niet uitmaken, daarentegen voor bestudering van eigentijdse geschiedenis wel. Denk aan de laatste 25 jaar: Balkan-oorlog, genocide in Rwanda, 9/11, oorlogen in Irak en Afghanistan, burgeroorlogen in Afrikaanse landen, … , Syrië, ontheemding, migratie. O ja, globalisering, vierde industriële revolutie, kanteling in denken over de gevolgen van klimaatverandering, … even ademhalen en dit nog maar vanuit een Westers perspectief … Nu DSR en L weer.

   Like

  1. Henk Wesseling

   Indra, er zijn in de laatste 25 jaar gelukkig ook opbeurende dingen gebeurd. Bio-medische doorbraken zoals stamceltherapie, uitroeiing van polio en malaria in sommige landen, … Groeiend besef van de waarde van democratie en mensenrechten, denk aan de Arabische Lente. Wereldwijd toenemende emancipatie van vrouwen en van minderheden inclusief LGBTI mensen. Het verstevigen van de internationale strafrechtsorde (Joegoslavië-tribunaal, Internationaal Strafhof). Overschakeling op windenergie en zonne-energie, vermindering van gebruik van fossiele brandstoffen. Energie-zuinige apparatuur zoals led-lampen en auto’s. Een ontwikkeling dat miljarden mensen allemaal een (smart)phone hebben maakt dat misstanden niet, althans niet lang, verborgen zullen blijven. De impact van deze ontwikkeling is niet te onderschatten.

   Like

  1. Henk Wesseling

   Bron: Wikipedia

   Contemporaine, eigentijdse of hedendaagse geschiedenis is de geschiedenis van de eigen tijd van de beschouwer, en eventueel een of twee generaties ervoor. Andersom gezegd, contemporaine geschiedschrijving van een gebeurtenis of periode is wat historici uit die tijd zelf erover geschreven hebben; zo was Herodotus een contemporaine geschiedschrijver van de Perzische Oorlogen.

   Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Je heb doorgaans weinig aan contemporaine historici. Dat zijn zijn de DWDD-tafelgasten van de geschiedswetenschap. Moet ook gebeuren maar geschiedschrijving heeft afstand nodig.

  Like

 4. Luvienna

  Roel vond het vanwege de uitsmijter wel nodig in de beginzin te vermelden dat hij naar zijn vriendin ging.

  Die uitsmijter snap ik niet helemaal; wordt een Fiat Spider met de genoemde kenmerken een homo-auto gevonden?

  Like

 5. Verkeer, dat zo langzaam rijdt, dat het gesprek een kans krijgt. Waar , waar is dat? Hoe laat? Rijdt je dan wel rechts? Leuk “ikje” uit dagen, kort geleden?
  De dialoog is wel herkenbaar voor de Selmer sax speler: Selmer, die de enige echte sax maakt, heeft in de eerste jaren, saxen gemaakt, die klinken als “engelen tonen” zo mooi. Mark VI en VII. Kijk, daar zit het aanspreekpunt voor……’n Selmer……Mark VI of VII. Kennersblikken volgen.

  De concurrentie zit niet stil. Dus de Chinees, precies maakt ook
  een heel bespeelbare sax. Dan natuurlijk hoe klinken de mij gekoosde accoorden.

  Ergo, wordt Selmer dus, jawel blijft heel mooi. Altijd.

  Ik neem aan dat u allen de karaoke van Paul McCartney gezien heeft. Vakwerk. Blackbird stukje is heel mooi.

  Ik zag in fb een zwart/wit tegel motief, op een gang, zeg maar, dat een schuin aflopend naar de muur patroon had. Waar: in het hotel. lopen de kinderen niet zo te denderen.

  Like

 6. Ad Hok

  Merkwaardig verhaal. Als de onvoldoendes zich opstapelen en je nog niets hebt gehaald, kun je die propedeuse wel op je buik schrijven, lijkt me. En de bandenspanning is te vinden in de handleiding van de auto, lijkt me. En toch ziet papa Riet nog hoop gloren. Optimistisch type, lijkt me.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.