Statistieken juni 2018

stats-juni2018

Allereerst het goede nieuws. Indra doet hier weer volop mee, al blijft het spannend of ze weer aan het werk kan gaan. Indra: Luvienna, ik wil het zo verschrikkelijk graag. Of het gaat lukken is een tweede. Het blijft allemaal zo onzeker.

Meteen verder met iets uiterst oppervlakkigs, de statistieken. Die kunnen niet beter, al drie maanden lang zitten we in een stijgende lijn. Dankzij Trump? Het zou zomaar kunnen.

Was er ook een stijgende lijn te zien in de kwaliteit van de koppen?
Ik vind van wel. Hier een selectie die mij in het bijzonder bekoorde:

Mauw you see me, mauw you don’t
Luvienna
En… Flipse, hoe staat het met de kwartaalcijfers?
Ilona
De kat krabt zijn krullen voor de grap
Ad Hok

Combinatie-koppen groot succes!
Afgelopen maand deed het fenomeen combinatie-kop zijn entree:

Studentes met schurft doen stranddagje
Indra + hannah + Luvinenna
Als het Vliegende Paddo Monster voor je hoofd is verschenen
Letterzetter + DSR
Overwerkte cliniclown/striptekenaar
hannah + Luvienna + HH
Alle gekheid even op een stokje, ze beloofden me een bruin leventje maar design zit altijd k**t
Ad Hok + Luvienna + hannah

Ja, de combinatie-kop is een blijvertje, ik zou liegen als het niet waar is.

Is er verder nog iets noemenswaardigs gebeurd?
Er was gedoe met het vermelden van echte namen. Kinderachtig gedoe en na een paar waarschuwingen moest er zelfs gemodereerd en geblokkeerd worden. Het leverde nog wel een uitgebreide discussie op met DSR (wie anders). De gezamenlijke conclusie was dat koppelen van een echte naam aan een alias ten strengste verboden moet zijn maar dat het vergrijp minder ernstig is als die koppeling d.m.v. een interview door de bezitter van de betreffende alias in een landelijk dagblad al eerder gemaakt is. Een beetje ambtelijke taal en het is een mond vol maar belangrijk dat één en ander nu schriftelijk is vastgelegd.

Over interviews gesproken
Is er überhaupt enige belangstelling voor een diepte-interview met DSR (of een portret van hem)? Niemand lijkt geïnteresseerd. De commentaren laten zelfs een duidelijke weerzin zien. Rechtertjes en rechterinnetjes in den lande zwijgen in alle talen. Er is geen enkel rechterinnetje dat zegt of roept: Ja! DSR is een interessante persoonlijkheid, we willen heel graag meer over hem weten!  Tot nu toe ben ik de enige die dat zegt of roept (Luvienna steunt me daarin maar dat doet ze puur uit solidariteit) en dat is helaas te weinig.

DSR is in deze de wispelturigheid zelve. Om gek van te worden. De ene keer staat hij positief tegenover het projectIeder portret van DSR ook, in welk (gepoogd) genre dan ook, kan de lezers alleen maar tot lering strekken. Hij stelt daarbij geen enkele restrictie aangaande privacy (hoewel ik hem daar alle kans toe heb gegeven) maar kan ook elk moment omslaan als een blad aan een boom. Hij noemt het dan “wroeten in iemand z’n privé“.

Een ding is zeker, zelfs met het allerbeste portret zal DSR negatief reageren. Dat ligt nu eenmaal in zijn karakter.

In mijn herinnering was de figuur DSR in zijn beginjaren een veel aangenamer, aardiger en milder persoon. Heel toevallig heb ik dat onderzocht. Alhier vindt u de conclusie van dat onderzoek .

13 Responses

  1. Luvienna

   Volgens mij bedoelt de blogbaas dat je niet iemands echte naam mag vrijgeven, mocht je die kennen (mocht je die niet kennen dan ook niet, maar dat is sowieso al lastig). Maar als je zelf je eigen naam gebruikt, is dat geen probleem, lijkt me.

   Like

 1. Luvienna

  Leuk statistiekoverzicht, Roosje. Ik ben overigens zeker wel geïnteresseerd in een portret van ons rechtertje; dat zeg ik niet uit solidariteit. Misschien kan DSR de boel kickstarten met een levens-CV’tje,die jij dan naar beste weten kunt aanvullen. Wellicht dat reageerders dan ook gaan bijdragen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Indra

  Roos, mijn bijdrage wordt juist weer wat minder, aangezien ik toch ga proberen weer wat uren te draaien. Misschien ben ik eigenwijs, maar van thuis zitten word ik knettergek. We zien wel waar het schip strandt…

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Was het, net als bij de buurman, mogelijk om een introotje bij wijze van waardering van een of meerdere sterren te voorzien, dan had HR het deze keer met 1 (zegge: een) ster moeten doen.

  Het is HR zelf die over een portret van DSR begint. DSR, die daar dus niet om heeft gevraagd, is veronderstelbaar nou niet echt laaiend enthousiast om door een kladschilder als HR vereeuwigd te worden, vooral niet als ie dan ook nog bij het beoogde model cq slachtoffer komt zeuren over hoe ie nou precies te werkt moet gaan.

  En van ‘gezamenlijke conclusies’ over naamgebruik sowieso geen sprake.

  Wat van deze maand beklijfd is het beeld van een slome blogbaas die pas na herhaaldelijk aandringen uit z’n hangmat kukelt wanneer z’n blog onder trolvuur ligt, vervolgens veel misbaar maakt over het ongemak hem nota bene door de slachtoffers aangedaan en dat ze nog bij moeten zijn ook dat ie ze geen rekening stuurt.

  En ondertussen is het portret van HR’s verstandhouding met APD er weer bij ingeschoten. Groots aangekondigd, maar koude voeten gekregen vanwege terug in z’n hok geblafd met vage juridische dreigingen. De blogbaas is geen held…

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  ‘Tot nog toe heb je geweigerd daar een antwoord op te geven.’

  Mijn oudste huisgenootje speelt dezer dagen met overgave het grote Ja of Nee-spel, waarbij ik wordt geacht in dier voege te reageren op vragen waar hij het antwoord al op weet.

  Negeren helpt doorgaans het beste (behalve bij ‘Sleutels in de wc? Ja of nee?’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.