Statistieken september 2018

stats-september2018

Vanmorgen werd ik met een gelukzalig gevoel wakker. Ik wist het ogenblikkelijk: vandaag mag ik het maandelijkse statistiekpraatje schrijven!

Waar heb ik het aan verdiend, zou Gerard Reve zeggen.

Het zal u verbazen maar het schrijven van zo’n statistiekpraatje is helemaal niet zo moeilijk. Laat ik u eens aan de hand van dit praatje, tenminste als het u interesseert, een kijkje geven in de keuken van het statistiekpraatje. Hoe wordt zo’n praatje nu eigenlijk precies bereid, hoe wordt het gemaakt, dat ga ik u laten zien.

Als eerste heb ik een plan, een programma, ik volg een aantal vaste punten. Eerste vaste punt is de bespreking van de maand-statistieken. Dat is ook logisch want zo heet dit artikel namelijk (Statistieken september 2018) . Daar kom je dan niet omheen. De bespreking van deze maand ziet er zo uit:

De maand september laat een record aantal unieke bezoekers zien (niet aan views).

Een korte en krachtig bespreking, je moet met zoiets niet uitweiden, daar houden de lezers niet van (tenminste als het de cijfertjes betreft). Die kennis heb ik in de loop der jaren wel opgedaan.

Vervolgens komen we bij een tweede vaste punt: het uitlichten van de bijzonder koppen. De mensen vinden het namelijk heerlijk om hun eigen naam vermeld te zien. Dat heb ik ooit nog geleerd van een narcistische blogbaas bij wie ik in dienst was. Een nare man maar hij wist verduiveld goed hoe je zo’n praatje moest opbouwen.

Voor dat uitlichten van koppen duik ik het archief in. Dat klinkt weer razend spannend en ingewikkeld “het archief induiken” maar in feite is het helemaal niet zo moeilijk. In feite is het zelfs saai en routinematig werk, een kind kan de was doen. U zou het zelf ook kunnen, kijkt u maar eens onderaan dit blog:

maand selecteren

Als eerste moet u daar, het is even een weetje, de maand selecteren en dan naar beneden scrollen. Probeert u het eens, geloof me, vertrouw me op mijn woord, het is echt dood simpel.

Dan zult u, als u mijn aanwijzingen hebt opgevolgd, als ultieme beloning helemaal onderaan deze vier aardige koppen bespeuren, respectievelijk ingediend door DSR, Recep en 2x Letterzetter.

toeristengolf

Die koppen staan dicht bij elkaar, dus geen ingewikkeld copy-paste gedoe. Dat is handig, dat is heerlijk wanneer het meezit, wanneer je de wind in de rug heb, wanneer alles naar wens verloopt. Dat geeft een extra kick aan het schrijven van een statistiekpraatje.

Er zijn natuurlijk nog meer geinige koppen ingediend, “De dokter gaat alleen even je beentjes rechtzetten!“, van hannah of “Plaatje waar een grappige tekst opstaat” van Ad Hok maar opeens, dat kan zomaar gebeuren, kan het uw gewetensvolle digitale administrateur vervelen en als het hem verveelt dan zeker de lezer. Een goeie kok laat de biefstuk ook niet aanbranden.

Op zo’n moment moet je kijken of er genoeg kopij is, of er al een streep onder gezet mag worden. Is er verder nog iets belangwekkends te melden? Huwelijken, sterfgevallen, spannende roddels? Niet zover uw blogbaas weet.

Dan sluiten we in dit geval af met de AVV-plaatsingsregels (waarvan Luvienna het bestaan niet vermoedde):

 • geen politiek
 • geen schattige poezenfilmpjes of plaatjes of anderszins schattige dierendingetjes. .
 • geen erotische of pornografische afbeeldingen
 • alles wat in het populaire domein ligt moet angstvallig vermeden worden (Rob Alberts had het robotje al eens ergens zien fietsen, dat mag niet gebeuren).
 • geen plaatjes waar al een grappige tekst opstaat

Tot 1 november, lieve mensen.

32 Responses

   1. De Schrijvende Rechter

    Waarom nou meteen weer zo’n negatieve insteek – zo des Rozenwaters…. -zucht- Van open vragen leer je het meest.

    Like

 1. Luvienna

  Heldere uiteenzetting weer, HeRoWa. Wat de regels betreft: waarom geen politiek? Daar lijken me heel mooie en vileine koppen voor te maken. Of vrees je tweespalt (of zelfs meerspalt)? En tegen licht-erotische plaatjes heb ik ook geen bezwaar, mits qua onderwerp eerlijk verdeeld over de diverse geaardheden.

  Like

  1. Ferd

   basvanvuren.org … toe maar! Het duurt niet lang meer of Heer Rozenwater deze megalomanie evenaart, slaafse nabootser dat HR d’r eentje van ons is!

   Het stukkie van HR hierboven had door de boze buurman zelf kunnen zijn geschreven. Het slaat evident op de boze buurman, hoe sneuig de laatste ook probeert te framen dat HR z’n leermeester JdW was.

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Ik kan me niet voorstellen dat het je niet gaat lezen. Als iemand mij zo zeggen dat er elders kwaad van me werd gesproken, dan ging ik zeker eens kijken. Het is wel je rittepetasie… en een mens is nieuwsgierig, al is het nog zo.

    APD beweert ook altijd eea niet te lezen, maar ondertussen….

    Like

 2. Man, man, wat doe je me an? Geen politiek. Mag ik je verzoeken om, dit domijn gewoon mee te nemen, in trivia?

  Mag ik opbiechten , dat ik door verschillende landen te volgen, , ik mij zelve ……”Ik geloof dat ik het begrijp…” een satisfactie, een tevredenheid alom in mij. Hier kan het niet.

  .Kom man, heroverwegen, zou ik zeggen?!
  We zullen het zien Say tuned.!!

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  En als klap op de vuurpijl beweert de buurman dat onze HR jarenlang heeft geprobeerd om onze gegevens te stelen! Een onvoorzichtige uitlating van iemand die zo verzot is op juridisch dreigen.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Je kunt beter even lezen wat ie nou precies heeft geschreven voordat je je gaat verdedigen over zaken die niet ter sprake zijn gekomen.

    Van je gemoedsrust is nu toch weinig meer over.

    Blogbazenruzie, en de reageers zijn weer het kind van de rekening. Ik word er verdrietig van.

    Like

  1. De Schrijvende Rechter

   …maar als je dan toch reageert, lees dan eerst even waar je je precies over opwindt. Je hoeft de buurman geen bonuspunten aan te reiken.

   Gezellig, gezellig, wat is gezellig? Sommige mensen vinden de Open Crematoriadagen ook gezellig. Schelden is trouwens nooit gezellig.

   Like

   1. Luvienna

    Het is de vraag of er sprake is van een blogbazenruzie; beide blogbazen zijn niet in gesprek met elkaar. Dan is het hooguit een ruzie by proxy. :-p

    En het vuurtje van deze blogbazenruzie is ontstoken doordat ons rechtertje melding deed van de affreuze reactie op de statistieken door een personage elders op het web. Als je dan zo verdrietig wordt door de gevolgen, had je dat misschien niet moeten doen.

    Like

 4. De Schrijvende Rechter

  @L
  De boodschapper heeft het weer eens gedaan – we zijn weer thuis! Als je verdriet geeneens meer kunt bespreken…

  Je moethet wel in perspectief zien: HR maakt een nare opmerking over APD -het was hier zeker weer te rustig-, APD reageert vervolgens natuurlijk totaal overtrokken, HR klimt al Rennies klimmend in de pen, DSR raddt ‘m aan het vooral kalm aan te doen.

  Dus niks by proxy, HR moest zo nodig.

  Like

   1. Bertje

    Ondertussen heeft Apie wel bereikt dat zijn unieke bezoekers deze maand verdubbeld zijn van 5 naar 10, want ik heb ook even gekeken 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.