Statistieken oktober 2018

stats-oktober2018

De vorige keer kreeg mijn maandelijkse statistiekpraatje een complimentje “Een van de betere praatjes.” Toch leuk voor dat praatje want zeg u eens heel eerlijk, statistiek interesseert toch geen hond?

Beter de statistiek achter ons laten en onbevreesd verder gaan met het uitlichten van de *oktober*-koppen. Ad Hok kwam met Voorwaarts Marx! en Duokoppenfundamentaliste . Leuke koppen maar toen diende, niet heel onverwachts, het duokoppenduiveltje zich aan:

koppenoktober

Ja, dat duokoppenduiveltje is sterker dan uw blogmaster. Hij kan er niets aan doen!

DSR begon alweer te zeuren over de Reageerder van het jaar-verkiezing. Wat heeft die man daar toch mee???

En na de Amerikaanse mid-term elections begint hier de Reageerder van het Jaar-verkiezing weer…. Hopelijk heeft HR geen vakantieplannen.

Laten we dit afspreken: alleen als elke deelnemer een contract tekent dat hij of zij zich volledig neerlegt bij de uitslag en niet achteraf gaat jeremiëren, dan overweegt uw blogmaster wellicht een Reageerder van het Jaar-verkiezing 2018 uit te schrijven. Wellicht!

Dan tenslotte toch nog een woordje over drasties. Zonder enige ruchtbaarheid is drasties offline gehaald. Veel treuriger had JdW geen afscheid kunnen nemen. Zijn site met al die tienduizenden reacties waar mensen hun ziel in zaligheid hebben gelegd is nu door het zwarte gat van de internetvergankelijkheid verzwolgen. Of klink dat al te dramatisch?

Ja, veel te dramatisch want met de Wayback Machine (https://web.archive.org/) kun je nog heel veel van drasties terugvinden.  JdW schreef zo nu en dan wel eens een leuk verhaaltje over zijn kinderen. Kan Ad Hok daar eens naar op zoek gaan? Dan publiceer ik dat verhaaltje hier. Als eerbetoon aan JdW.

Zelf ook even gezocht en kwam toen dit verhaal van JdW tegen waar zijn joviale en relaxte persoonlijkheid in het dagelijkse leven uit spreekt:  Turfsteker… nou hij was daar wel de baas

Voor de zekerheid heb ik alvast voor mezelf een in memoriam geregeld. Zo zonder enig commentaar van de internet-aardbodem te verdwijnen, dat kun je de mensheid niet aandoen.

10 Responses

 1. Luvienna

  Ach, wat jammer, Drasties is niet meer. Ik kwam er al jaren nooit meer, maar toch, een icoon uit vervlogen tijden is mede-vervlogen. Maar wel handige tip, Roosje, dat web-archief! Nou maar hopen dat dat niet ook vervliegt.

  Heel goed dat je een In Memoriam hebt geschreven. In 2015 al, zag ik, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ad Hok

  “Using the Internet Archive Wayback Machine, it is possible to search for the names of sites contained in the Archive (URLs) and to specify date ranges for your search. We hope to implement a full text search engine at some point in the future”.
  Ik heb er even naar gekeken, lijkt me nog niet zo eenvoudig iets specifieks terug te vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.