106 Responses

  1. De Schrijvende Rechter

   DSR ‘negeert’ niks, want AH’s vraag was hem niet bekend. Het Ik-je over Geert Mak met In Europa/ In continent was nog slechter, vandaar.

   Op zijn beurt wordt DSR genegeerd door HR die weigert terug te komen op zijn aantijgingen dat DSR een hele lijst mensen zou hebben gekwetst, hoeveel diverse directbetrokkenen dat hebben weersproken.

   Wat betreft HR staan die beschuldigingen dus nog.

   Dat komt de betrokkenheid als reageerder hier niet ten goede, laat DSR u dat verzekeren.

   Like

   1. Arno Niempjes

    @DSR
    HR houdt zich wel meer doofstom. Zo gaf hij (net als zijn acoliet Week1) geen antwoord op de vraag wat hij had willen bereiken met het opdissen van allerlei drasties-gerelateerde zaken nu (terwijl je DSR-personage geëvolueerd is) in relatie tot jouw principieel punt. Dat het niet anders was dan een kwestie-jijbakken had iedereen wel door.

    Like

 1. De Schrijvende Rechter

  Ik merk dat er met HR niet goed over te praten valt. Hij verschuift de doelpalen: eerst zou DSR zelf verschrikkelijke, kwetsende dingen over Ikjeskindertjes hebben gezegd, toen over Mario’s kleinkinderen, toen over andere reageerders, vervolgens had hij HR wel eens het bloed onder de nagels vandaag gehaald….

  What’s next? DSR heeft weleens valsgespeeld met knikkeren?

  Like

 2. De Schrijvende Rechter

  Terug naar de hoofdzaak: losgeslagen reageerder RSB spreekt in schuttingtermen over DSR’s huisgenootje, de blogbaas spreekt hem daar zogenaamd op aan, maar veegt in feite DSR de mantel uit, komt vervolgens met allerlei beschuldigingen richting DSR op de proppen, kan die niet hard maken, maar weigert ze sportief terug te trekken, laat staan dat ie zou toegeven dat ie zoiets eigenlijk niet had moeten doen.

  Op zo’n manier gaat de lol er wel vanaf om hier te reageren. Alsof je met het suffere tweelingbroertje van APD in de clinch ligt.

  DSR staat er echter voor open om eea de wereld uit te helpen en hoort graag hoe HR dat voor zich ziet. Of juist niet.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Je beschrijving is DSR bekend.

  Helaas worden de parallellen tussen APD en HR in de manier waarop DSR wordt benaderd voor laatstgenoemde steeds duidelijker.

  En uit vergelijkende ondervinding maakt DSR dat APD een moeilijker tegenstander is dan HR.

  Mocht je je inderdaad ongelofelijk diep gekwetst voelen door DSR’s vergelijking, het zou me gezien je staat van dienst verbazen maar je wordt natuurlijk ook een dagje ouder, dan bij deze uiteraard een innig en superwelgemeend excuses en verzoek om vergeving.

  Kijk, zo is DSR, die dumpt ouwe koeien in sloot plaats van ze op te dreggen. Eens zien of HR ook in staat is toch zo’n invoelend gebaar door zijn ongefundeerde beschuldigingen in te trekken.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    @HR
    Pol Pot heeft DSR slechts als verdediging aangeroepen. Binnen deze discussie deed DSR dat niet. Je kunt je daar dus niet over misnoegd voelen.

    Liever geen aanleiding meer geven tot het vermelden van APD. Zou je me een groot plezier mee doen.

    Ik vindt dat je beschuldigingen niet terzake deden en qua gekwetstheid kun je alleen voor jezelf spreken. En je hebt me laten vallen tov een zich misdragende RSB.

    Laat maar. Het hoeft al niet meer. Ik heb geprobeerd om tot een vergelijk te komen, maar HR zit er kennelijk niet op te wachten.

    Veel plezier met je blog.

    Like

   2. Week 1

    Misschien kan het verongelijkte, boze menneke uit Bruxelles weer asiel aanvragen bij hem, die heer Rozenwater hier liever niet genoemd ziet…Zal Lummel ook leuk vinden, haha!

    Geliked door 1 persoon

   3. De Schrijvende Rechter

    In de huidige discussie heb ik niet voor moderatie gepleit, alleen maar voor een aanspreking.

    Van die stammenstrijd waar je over spreekt, heeft DSR geen weet. Een deletist is hij in ieder geval niet.

    Niet dat ik je verantwoording schuldig ben, maar ik reageer sinds jaar en dag niet meer op APD’s blog. Begin dit jaar heb ik er enige tijd op aangedrongen dat mijn verhalen volgens afspraak daar niet meer gepubliceerd zouden worden. Heeft me een ban opgeleverd.

    Een vergelijk zou inhouden dat je je bechuldigingen over DSR’s veronderstelde gekwets terugtrekt. Het doet niets terzake in de discussie over RSB, en je kunt niet voor anderen spreken. Iets van jou te verwachten als het gaat om RSB aan te spreken, was een naieve gedachte van mij. Je bent immers inclusionist -proest- , oftwel een wegkijker. Plaats hier geen aardigheden uit de huiselijke kring, is mijn waarschuwing aan ieder. De blogbaas laat je in voorkomend geval gewoon in je sop gaarkoken.

    Enfin, aldus mijn contouren van een vergelijk. Heb je DSR’s excuses al aanvaardt en hem vergeven voor alle dat verschrikkelijke gekwets? Of is het toch maar beter om afscheid van elkaar te nemen?

    Like

 4. Arno Niempjes

  Een innig en superwelgemeend excuses en verzoek om vergeving? Mijn hemel, wat een akelige, ongevoelige en vervelende DSR!

  @HR: plaagstootje, dat begrijp je toch wel? (Voor HR kun je niet duidelijk genoeg zijn.)

  Geliked door 1 persoon

 5. De Schrijvende Rechter

  En opnieuw verlegt HR de bakens: iets met Geenstijl en insinuaties over een lezer/reageerderschap bij de buren, alsof dat terzake doet.

  DSR merkt aan niets dat HR tot polderen is genegen. Hij is DSR liever kwijt dan rijk, al zegt ie dat zelf niet direct maar voert ie daar anonieme zegslieden voor op. Hypocriet, een ander kenmerk dat hij tegen wil en dank met zijn slimmere evenknie APD deelt.

  Dan trekt DSR zelf maar de pleister van de wonde en beeindigd bij deze zijn reageerderschap, met dank voor de pleziere jaren en de beste wensen voor de toekomst.

  Like

  1. Arno Niempjes

   Beste DSR,
   Jouw beslissing is begrijpelijk. Het gevolg daarvan is een verlies voor reageerders die je een warm hart toedragen. Het beste, het ga je goed!

   Like

 6. Week 1

  Zelden heb ik twee mannen zoveel energie in elkaar zien steken. Ongetwijfeld goed voor veel klikjes door “meelevende” visitors (want ramptoerisen zijn we allemaal wel een beetje), maar stomvervelend voor de vaste reageerders, lijkt me. De verzuchting van Luvienna, een poosje geleden: here we go again, slaakte ze niet voor niets.

  In je statistiekenoverzicht van januari, HR, verbaas je je, over het verschil tussen het aantal visitors en het aantal reageerders. De verklaring lijkt me duidelijk.

  Like

   1. Week 1

    Ja, die bedoel ik, maar ik vrees dat dsr denkt dat ik hém bedoel. Ach, heremetijd, wat een misverstanden. Wat een Babylonische spraakverwarringen!

    Geliked door 1 persoon

   1. De Schrijvende Rechter

    M’n oog valt nu op HR’s bewering dat hij alles in het werk heeft gesteld om de boel te sussen. Niets is minder waar. Het is HR’s hetzerige en onzuivere redeneertrant die DSR met pijn in het hart heeft doen inzien dat er met HR niet meer fatsoen te praten valt.

    Niets is vermoeiender dan verkeerd begrepen te worden, een signaal te krijgen dat de tegenpartij open staan voor een gedachtenwisseling, daar herhaaldelijk in de trappen om vervolgens het lid op de neus te krijgen door schijnbaar opzettelijke vertroebelingen van de discussie, waaruit geen werkelijke wil tot vergelijk blijkt, i.t.t. hetgeen HR beweert.

    Daarom dus.

    Dank voor de vriendelijke woorden, dat de natrappers melaats mogen worden aan hun schopvoet en de groetenisse.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Opnieuw spreekt DSR HR’s lezing tegen als feitelijk onjuist.

    Dit heeft geen zin. Laten we er over ophouden.

    Like

  1. Week 1

   Al in de NRC tijd stond DSR bekend als de eeuwig afscheid nemende en terugkerende Heintje Davids, dus de duizenden fans all over the world moeten de moed er maar in houden. He ‘ll be back, mark my words!

   Geliked door 2 people

   1. Week 1

    😆 En dan te bedenken dat deze sneue vete ontstaan is door de warrige woorden van onze pruttelende saxofonist op de Filipijnen, die zijn teksten lardeert met duizenden puntjes (die we naar believen mogen invullen…)

    Lieve mensen, waar hebben we het over! Zijn naam is haas en morgen koeterwaalt ie hier weer vrolijk verder, zich van geen kwaad bewust, 😉 En mocht ie dat wél zijn, ach…laat ‘m

    Over relativeren gesproken…

    HR, je bent veel te gevoelig!

    Geliked door 2 people

 7. De Schrijvende Rechter

  RSB was de aanleiding, HR’s reacties zijn de oorzaak. Van goede wil was vanaf den beginne geen sprake.

  Net als APD is ie ook begonnen om iedereen, ook anonieme passanten, die hem naar de mond praten, van duimpjes te voorzien. De mensen die het goed menen met HR, die zich nog wel eens laat opstoken & meeslepen, hebben zich daar verre van gehouden. Dankzij hen, zijn ware vrienden, zal het hier vast nog wel tot in lengte van jaren blijven doorpruttelen op dit margeblog. -milde glimlachicoon-

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Grappig dat je Drasties erbij haalt. Wil je die kant op? Eerst de uitgesproken figuren eruit werken en dan de harde kern van je vervreemden? Totdat je met een paar schimstemmen waar je geen enkele persoonlijke band mee hebt overblijft?

    Je bent lekker bezig om in de voetsporen van JdW en APD te treden. Het blogbaasschap doet een mens kennelijk vergollumen.

    Like

 8. Luvienna

  Sneue discussie Herhaling van zetten

  Foei, RSB! Met je mekkerende kinderen heb je op het tere zieltje van DSR getrapt dat heeft het fijne blog van HeRoWa (liefdevolle afkorting van Heer Rozenwater) geleid tot verleid een wekenlange zeer sneue eeuwenoude discussie opnieuw uit de mottenballen te halen.

  Nooit meer doen hoor!

  Luvienna

  Zo beter?

  Geliked door 1 persoon

   1. Luvienna

    😆 👍

    Ik ben dol op Groundhog Day (de film).

    Maar een aantal betrokkenen lijken er zo dol op te zijn dat ze die replayen en replayen, in een poging er een traditie van te maken.

    Geliked door 1 persoon

 9. Week 1

  Er was eens een mannetje die zichzelf Riverside Blues noemde, een naam die doet denken aan prachtige muziek en heldere rivieren die traag door oneindig laagland gaan.

  Maar zó helder was het mannetje niet, vond Parijzenaar Lummel, en hij gaf hem de naam “Moddersloot”. Dat was niet zo aardig van Lummel, maar wél een beetje waar!

  En tja, wat deed mannetje Moddersloot op een kwade dag: hij gooide een héél klein handje modder naar een overgevoelige papa.

  Dat was niet zo aardig van mannetje Moddersloot, maar ach..misschien even geen helder momentje….of juist wél 😉

  Geliked door 2 people

   1. pawi

    Ja dat was ik, en het was geen vete maar stalken. Het hield pas op toen ik had uitgezocht dat stalken ook op internet strafbaar is. Ik heb hem ooit ontmoet, Luvienna was er ook. Hij maakte indruk: een rijzige gestalte met een warrige geest.

    Geliked door 1 persoon

   2. Luvienna

    Ik ben wel een keer naar een samenkomst in Utrecht geweest, maar daar was RSB niet bij. Jij was er met de Chaperon, verder Lummel, Mopperkont met vriendin, en Frank hoe-heet-ie-ook-alweer, van de goeie Ikjes.

    Like

 10. Week 1

  Het was in ieder geval naar aanleiding van een uitspraak van iemand over de schrijver Hermans. Daar bleef hij lang over doormekkeren 😉 Het kan ook Luvienna geweest zijn. Die heeft hij ook lang in de tang gehad. Enfin, zand en modder erover…

  Geliked door 1 persoon

   1. pawi

    Laat maar rusten, nieuwsgierig Aagje. Had je er zelf maar bij moeten zijn.

    De vermoedens van DSR over kwalijke praktijken door RSB, deel ik. Een man die zich naar Oeganda begeeft voor een nieuwe liefde, daar wordt beroofd, en later in Manilla opduikt en zich talloze malen opnieuw laat beroven…het is een vak apart. Zijn warrigheid deed ooit charmant aan “ik laat me verrassen”. “Oh moet ik niet met mijn eigen naam tekenen?” Het charmante is er wel vanaf.

    Like

   2. pawi

    Waar bemoei je je mee? Let it go, brave man.

    Nooit meer slapen was een beginnetje van het stalken, lang na onze ontmoeting in Utrecht, die overigens vredig verliep.

    Het verslag van de platanen op het plein, het zachtjes beginnen van de regen, van het verloop van de avond, dat ligt vellig opgeslagen bij Drasties.

    Like

   3. Week 1

    Ik zou dat maar lekker laten rusten, HR, voordat het ene woord weer het ander uithaalt. Die ervaring moet je nou zo langzamerhand hier wel opgedaan hebben, toch?

    Like

   4. De Schrijvende Rechter

    Er zat me nog iets dwars in m’n achterhoofd en nu zie ik het: HR neemt het p-woord in de mond en sugerreert dat DSR dat heeft ingebracht. Niet waar. Ik heb mijn onbehagen over bepaalde zinsnedes, en foto’s, geuit zonder die ernstiger te maken dan ik zou kunnen waarmaken, zodat DSR in ieder geval het p-woord, in tegenstelling tot wat HR beweert, er niet heeft bijgehaald.

    Allemaal speculatie voor rekening van HR dus.

    Enfin, DSR heeft gezegd en gaat terug met pensioen, Hopelijk laat HR het er ook bij.

    Like

 11. Luvienna

  RSB heeft eens een aantal kwalijke opmerkingen gemaakt over een foto die ik had genomen van een pleisterplaats van de Tulpenrallye, waar alle deelnemers gestald waren. Die plek was afgehuurd en toen dus niet beschikbaar voor niet-rallyerijders. Maar RSB ontwaarde op de foto een bordje dat een (bezette) parkeerplek bedoeld was voor invaliden, en heeft me daar nog lang mee achtervolgd.

  Like

 12. De Schrijvende Rechter

  Ik trekt geen p-verdenking in, want ik heb die nooit gemaakt! I.t.t. hetgeen je suggereert.

  Een mens mag natuurlijk altijd hopen, erop gerekend dat je niet verder in je vlek zo wrijven had DSR uiteraard niet.

  Enfin, al het nodige is gezegd.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Ah, deelcitaten in APD-stijl -milde glimlachicoon-

    DSR kaartte slechts het merkwaardige van RSB’s opmerking aan. Wat jij toevoegt is inlegkunde. Maar alles wat RSB doet is kennelijk welgedaan en in mul zand passen ook de dikste koppen.

    Enfin.

    Like

 13. pawi

  Pedofiel is vrij letterlijk vertaald kindliefhebber. Dat zijn we vrijwel zonder uitzondering allemaal.

  Vriendelijk verzoek aan HR om een discussie met DSR op andere gronden te voeren, niet met een wellesnietesverhaal zonder eind en met vage bedoelingen. Dat je DSR bij je blog wilt houden kan makkelijker en verkwikkelijker.

  Like

 14. De Schrijvende Rechter

  De zgn. vrije vertaling van het woord pedofiel is natuurlijk de weg van de minste weerstand. Geen mens die dat woord in die zin gebruikt vandaag de dag.

  DSR stelt niemand in een dubieus daglicht. HR haalt het p-woord erbij en verder spreken RSB’s woorden voor zich. Dat eenieder er het zijne van denke. Er is niets ‘rechtgezet’ want is er is niets kromgezet. Verder is HR tot oordelen onbekwaam want hij zegt zelf geen kennis te nemen van RSB’s schrijfsels en heeft dus geen weet van hun bij tijd en wijle merkwaardige, vervreemdende inhoud.

  Van voortzetting van de discussie door DSR is geen sprake. Slechts van een terechtwijzing van HR die het p-woord zonder kennis van zaken erbij haalde.

  Ik denk niet dat Pawi gelijk heeft wanneer ze denkt dat HR DSR met alle geweld voor zijn blog wil behouden. We zijn elkaar wel even goed zat.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Ik heb destijds dan ook rechtstreeks op RSB gereageerd en eea helemaal niet ter sprake gebracht het laatste akkefietje. Daar kwam jij mee aankachelen.

    Dat laatste zinnetje slaat alles. Zelden zo’n slappe hap meegemaakt -het is trouwens niet waar: jij, niet DSR, bent begonnen over over p-woord dus van mij heb je het niet – en dat staat aan het roer van een blog. Ik zie dit nog niet goedkomen, en daar heb ik vrede mee.

    Like

 15. Week 1

  HR, stop ermee, please! Heb je nou, na 10 jaar NRC, Drasties, Apiedapie en je eigen blog, nog niet door dat dsr nooit z’n ongelijk kan bekennen? Ik word een beetje moe van die zinloze discussie van jullie.

  Like

 16. De Schrijvende Rechter

  Ach, de eerste jammerklachten van minder scherpe reageerders dat DSR niet meer zo kwiek zou zijn als voorheen verschenen reeds drie dagen nadat het internetfenomeen zich had gemanifesteerd, nu alweer meer dan 12 jaar geleden.

  DSR is hier in feite al geruime tijd reageerder-af. Zijn enige reacties zijn replieken op aanvallen en napruttelingen van de blogbaas. Misschien niet verstandig, maar ach… DSR is ook maar een mens.

  En dan bij deze de rode loper voor HR’s laatste woord(jes), het voorrecht der blogbazen. -milde glimlachicoon-

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.