Statistieken augustus 2019

Ziet u het roze balkje daar helemaal rechts? Dat balkje staat voor het aantal views voor de maand augustus: namelijk 5263. Dat is helemaal niet slecht voor een vakantiemaand, dat is in feite hartstikke goed. In de details van de statistieken zie ik overigens dat één bericht al maanden in de top twee staat van meest bezochte berichten: Kunstrubriek – backup. Geen idee waarom. Misschien heeft het te maken met een specifieke zoekterm die mensen op dat bericht doen belanden?

Weinig uniek gebeuren, HR schrijft deze maand het statistiekpraatje

Ilona moest zich jammer genoeg verexcuseren. Hannah deed toen nog een oproep aan het adres van Rob Alberts maar Rob heeft, zoals te verwachten, niet gereageerd. Rob heeft zijn handen vol aan zijn eigen mooie blog en daarbij een welgevulde boekenkast (waar zijn jongere ik met gepast ontzag naar zou opkijken).

Gelukkig is Hannah niet verder gaan shoppen want uiteindelijk moet het een eer zijn dát je hier het statistiekpraatje mag schrijven.

Indra reageerde: “Ik vind dat Roos zich er weer veel te makkelijk vanaf maakt! Komop, HR!”

Ach lieve Indra, je moest eens weten hoe ontzaglijk veel moeite en inspanning het schrijven van dit maandelijkse statistiekpraatje mij kost. Ik was jullie dan ook diep dankbaar toen die zware taak van mij werd overgenomen. En hoe fantastisch, lichtvoetig en naar het lijkt zonder enige inspanning werd die in mijn ogen zware taak uitgevoerd!

Daarom stel ik het volgende voor. We gaan het praatje voortaan rouleren.

1 oktober 2019: Luvienna
1 november 2019: Indra
1 december 2019: Hannah
1 januari 2020: HR
1 februari 2020: Luvienna
1 april 2020: etc.
1 mei 2020: etc.

Mocht een reageerder een gastredacteurschapje ambiëren (ik denk daarbij vooral aan Bertje en aan Ad Hok in het geval hij de orkaan heeft doorstaan) dan kan dat natuurlijk. Niets is hier gehouwen in steen, alles kan, alles mag, vrijheid, blijheid en als de hemel naar beneden valt heft iedereen een blauw hoedje. Toch?

Valt er verder nog iets over de afgelopen maand te zeggen? Steunpilaar Luvienna deed uiteraard elke dag haar trouwe plicht, feliciteerde de kopwinnaar en reageerde geregeld op het Ikje. We hadden de incidentele politiek getinte hit en run van Letterzetter en de vrijwel immer scabreus getinte inzendingen van Lorelei en Oom Piet. Die laatste bewees met zijn “Likkebaardend thuis tekortkomend gnuifmannetje” een oudgediende te zijn. Zo oudgediend dat er zelfs even gesuggereerd werd dat Oom Piet dsr zelve was maar dat gaan we verder niet uitzoeken. Iedereen mag hier in alle anonimiteit reageren.

Het zou wel leuk zijn als zo’n oudgediende zomaar voor de gein eens openheid van zaken geeft en verklapt onder welke namen hij al die jaren heeft gereageerd. Je hebt toch niets te verliezen, beste oudgediende?

Uitgelichte koppen augustus 2019

Deze maand lichten we, voor de verandering, vooral animated gifs uit:

23 Responses

 1. Indra

  Ach Roos toch! Is het echt zo’n inspanning voor je? Dan wordt het helemaal extra gewaardeerd. Weet je, ik zou het in principe wel vaker willen doen, maar ik heb lang niet altijd de gelegenheid om vaak mee te kijken, zodat ik ook niet kan weten wat er allemaal gespeeld heeft: welke ooms, tantes uit het verleden ineens weer opduiken onder een andere naam. Ja inderdaad, wat hebben ze te verliezen als ze hun oude nrc-naam weer zouden gebruiken! Ze blijven net zo anoniem…

  En ja, dan heb je het over Bertje: kijkt die überhaupt nog wel mee? En hoe zou Bertje in de nrc-tijd geheten hebben. Hij reageert in ieder geval wel heel erg weinig.

  Ik zal proberen het statistiekpraatje over de maand oktober te doen, maar aangezien daar de herfstvakantie in valt kan het heel goed zijn dat ik een poosje weg ben. Zoals ze tegenwoordig zeggen: We gaan het zien (brrr)

  Like

  1. Indra

   Nououou, ik lees even je Kunstrubriek-Backup terug uit 2016 (allemaal volkomen onbekend voor me), maar daaruit blijkt dat je toch wel degelijk hele lappen zinnige tekst kunt produceren, Roos. Zo moeilijk gaat het je kennelijk toch niet af. Dus wat begeleidend commentaar bij wat statistiekgetallen moet toch ook niet al te moeilijk zijn…

   Geliked door 1 persoon

 2. Indra

  Nog even een vraag aan Hannah: ik vond laatst een gedichtje terug uit de tijd dat ik nog bij Apiedapie reageerde, waarin ik APD als kroegbaas beschrijf en verder een korte schets van alle stamgasten. Het valt me op dat ik jou hierbij niet noem. Reageerde jij niet bij Apie in die tijd of onder een andere naam?

  Like

  1. Hannah

   Ha Indra in de tijd van Apiedapie was ik géén reageerster dus ook niet onder een andere naam. Ik begon het wel een beetje te volgen maar vond Apiedapie, alleen de naam al, niet, sympathiek. Alleen het kunstblog van HR had mijn belangstelling. Dus toen hij voor zichzelf begon was ik meteen van de partij! Ik heb wel begrepen dat zodra je té pientere opmerkingen maakte of kritiek had op hem je er uit vloog! Baasje dus.

   Geliked door 1 persoon

 3. Hannah

  Ik begrijp wel dat een blogbaas, die altijd alleen op kantoor zit, af en toe wel snakt naar een paar collegae aan zijn zijde, die wat werk van hem over willen nemen.
  Nieuwtjes of herinneringen bij het koffieapparaat uitwisselen zit er niet in en zó kan hij misschien zijn reageersters en reageerders een beetje beter leren kennnen. Leer mij HR kennen….
  Ok ik doe mee!

  Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Als reageerder in ruste (hier & elders) en incidenteel meelezer laat DSR enigszins verbaasd weten dat hij zich alleen maar onder deze nick heeft gemanifesteerd. Aan rondspoken onder andere namen deed & doet hij niet.

  Dan is bij deze HR’s vraag beantwoord. DSR is eigenlijk al te vriendelijk, je zult zien dat HR met dit simpele antwoord geen genoegen neemt. Maar hij zal iets anders moeten verzinnen om wat reuring op dit inmiddels verstilde blog te krijgen.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    DSR betrekt niets op zichzelf, dat deden anderen wel toen hij, ondanks zijn afwezigheid van ruim een jaar, in de discussie werd genoemd.

    DSR kan zich voorstellen dat je zijn bijdragen mist, maar dat komt omdat we quaestie hebben. Bovendien past het DSR niet de gezapige harmonie hier te verstoren. Het eerste zure gekerm steeg alweer op.

    Like

 5. Indra

  Roos, nog even wat betreft het roulatiesysteem: ik zal proberen op tijd aan te geven of het wél of niet lukt. Ik ga weer proberen fulltime te werken, dus het is en blijft wat onzeker.

  Like

  1. De Schrijvende Rechter

   Gewoon op tijd aan beginnen, dan is er niks aan de hand. De buurman perst er iedere week een halve Odyssee uit; de lat ligt hier aanmerkelijk lager.

   Like

  2. De Schrijvende Rechter

   Als DSR hier een half jaar geleden nog zeer regelmatig reageerde, dan zou dat onder een andere naam zijn en die door HR geïnitieerde suggestie werpt hij verre van zich.

   HR kan er maar beter over ophouden ipv lieve beertjes in hun oog te prikken.

   DSR hoopt en verwacht dan ook dat bij deze het laatste woord hierover is gezegd. We zullen zien of HR de voorkeur van zijn publiek of zijn eigen ijdelheid het zwaarst laat weten.

   Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Als HR in het vervolg DSR er niet bijsleept om vervolgens een oproep tot openheid te doen aan een (zegge:1, enkelvoud dus) specifieke “oudgediende” n.a.v. onterechte suggesties, dan is er voor DSR geen enkele reden om te reageren.

    ‘Als je de duvel roept, dan komt ie’, zei grootmoeder al. ‘En geef ‘m geen stoel, want ’t is een plakker’.

    Ozo. Eigen schuld dus.

    Als vredelievende bezoeker zijn we maar mooi klaar met zo’n blogbaas, helemaal eens met Indra!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.