Statistieken oktober 2019

De statistieken wijzen zich vanzelf…

Indra schrijft deze maand het statistiekpraatje

Oktober: Afscheid van de zomer. ’s Morgens om 7 uur nog totale duisternis, overgang naar de wintertijd, nat gras en kledderige struiken in de tuin. Akelige kruisspinnen die met met hun web in mijn gezicht blijven kleven als ik probeer de struiken te snoeien. Brrrr, nooit zal ik aan deze maand wennen…

Gelukkig is er ons vriendelijke weblog nog, waar we geen sneren uitdelen, maar gezellig kabbelend keuvelen met elkaar. Een troost in deze donkere tijden. Het wordt wel een klein groepje. Jammer dat Bertje zo stilletjes als een spin in zijn web blijft zitten en maar heel sporadisch zijn pootjes beweegt.

Eén lichtpuntje was er nog in deze maand, verspreid door het extra verjaardagskaarsje van Roos. Als het er te veel worden past hij de omvang van de taart aan, aldus Roos.

Ander klein lichtpuntje dat weer onmiddellijk doofde was de komst van Plopje, die Roos even kwam feliciteren om daarna onmiddellijk weer te verdwijnen. Vermoedelijk duikt hij in december weer op om iedereen zalig nieuwjaar te wensen, een toastje te eten en ons aan de film Sissi te herinneren…

Oom Piet was aan het eind van deze maand weer even terug uit Amerika en won meteen een kop door badmutserige vrouwen met walvissen te vergelijken.

Luvienna vond dat het weerbericht er vaak naast zat, Hannah gaf een goedkoop rondje en Rob mopperde over een slechte kurkentrekker.

Ilona was er een poosje niet om een nare reden, kwam gelukkig weer terug, maar, bescheiden als ze is wilde ze niet dat er op haar in- of uitgezoomd werd.

Ook Letterzetter schoof regelmatig aan en won met de meesterlijke kop: Bokito ergo sum. Wat mij betreft de kop van het jaar!

Ad Hok beklaagde zich over de geringe bos hout van zijn vrouw (sommige mannen zijn ook nooit tevreden), Lorelei vroeg zich af wie er aan zijn tenen knabbelde, Indra verscheen in een plastic soepjurk en last but not least vond ook onze blogbaas “zijn draai” bij het maken van een kop.

Wat de statistieken betreft: daar heb ik weinig verstand van, maar die wijzen zich ongetwijfeld vanzelf!

12 Responses

 1. Hannah

  Top Indra dat het je, zo speels, is gelukt de koppen en alle inzenders van Oktober met een persoonlijke toets aan elkaar te breien!!
  En je werkt gelukkig ook weer!

  Like

 2. Indra

  Gisteravond zag ik hier even een reactie van Hannah op mijn stukje en later was het weer weg. Wat is er aan de hand met deze spooksite? Waar is iedereen? Zit ik hier voor de kat z’n staart te schrijven?

  Like

   1. Indra

    Het werken is maar voor kort, Roos. Half december weer een opname en nou heb ik het niet over een film 😉 Reken in december niet op mij. Wat 2020 me allemaal te bieden heeft, geen flauw idee. Maar voorlopig ben ik hier nog even…

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.