69 Responses

 1. De Schrijvende Rechter

  Censuur is vreselijk, modereren een noodzakelijk kwapad.

  Het verhoudt zich als het platbranden van de Amazone tot onkruid wieden in de moestuin.

  Chapeau voor HR die op zijn blog ruimte geeft aan verschillende vormen en experimenten.

  En voor DSR zelve natuurlijk, die het aandurft een voorbeeld te geven en te zijn in deze netelige discussie. -bescheiden-zelfbewuste glimlachicoon-

  Like

 2. Trollenvanger

  Neem me niet kwalijk, maar in een “discussie over vrije meningsuiting” heb ik even geen zin. Op de draad die kennelijk DSR’s persoonlijk domein is, maakte ik een opmerking over de zich Dik Trom noemende reageerder. Om precies te zijn, ik zei dat diens reactie een hoog Rechterinnetje-in-den-lande-gehalte had. Dat bleek genoeg voor verbanning van die draad. Let wel: het staat mij vrij te reageren op deze draad. Gekker moet het niet worden. Nog veel plezier verder.

  Like

 3. De Schrijvende Rechter

  Tsja, als iemand een uitgestoken hand en geboden ruimte weigert, dan houdt het op.

  TV is van harte welkom om verder te discussieren, daar is DSR gaarne toe bereid, maar dan op de plek die de blogbaas daartoe aanduidt, zo lijkt me.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    Het waren stuk voor stuk reacties die niets van doen hadden met het topic maar slechts bedoeld waren om te zuigen. Dat kan overal, behalve op dat draadje. Het aantal verwijderde reacties zegt hooguit iets over de hardnekkigheid van sommige trollen.

    Nu jammer je over ’t hartezeer van de moderator, eerder jeukten je vingers nog om trollen aan te pakken. Je blaast dus warm en koud, wilt iedereen te vriend houden en vooral de toffe jongen zijn die er ook niks aan kan doen.

    Mag. Maar gelukkig hebben we duidelijke afspraken.

    Like

 4. De Schrijvende Rechter

  Bovendien, HR, bestaat het gros van de verwijderde reacties uit onze corrrspondentie, die slechts in het luchtledige zouden hangen na verwijdering van de trollenposts.

  Je creeert dus een vertekend beeld over de mate van van moderatie.

  Like

   1. Jammer dat Heer Rozenwater besloot een pact met de duivel te sluiten.
    Benieuwd of al die weggehaalde reacties gaan meetellen in de statistieken.

    Like

 5. Voorheen Dik Trom

  DSR is vergeten de eerste reactie van Dik Trom te censureren. Het was een ironische opmerking van een trol. Ik begrijp dat een trol iemand is die het niet met dsr eens is. Ik zal me voortaan Dik Trol noemen.

  Like

  1. Knorrende Beesten

   Dik Trol: Dikke lol !

   Gewoon de verhaaltjes negeren. Getuige het verleden is 1 enkel ongelukkig geformuleerd zinnetje (denk aan RSB indertijd) genoeg voor een woedeuitbarsting van dsr en alle consequenties vandien.

   Geliked door 1 persoon

 6. Knorrende beesten

  De reactie hierboven van de altijd gematigde gentleman Ad Hok moet HR toch wel aan het denken zetten, dunkt me. Alles voor de clickcijfers? Nee toch!

  Like

 7. De Schrijvende Rechter

  HR is uit bed, maar nog niet helemaal wakker. Het hierboven geplaatste Ik-je is van zaterdag.

  Er ligt ook nog een moderatieverzoek te wachten. -beleefd aanbevelende glimlachicoon- . Ondertussen lijkt het erop dat het nieuwtje er wat vanaf is, zodat we het hopelijk zonder kunnen doen.

  Like

   1. De Schrijvende Rechter

    @HR
    Je mag wel iets vriendelijker tegen DSR zijn. Geen onvertogen woord uit ie richting jou of wie dan ook, hij verzoekt niets buiten hem hem spontaan aangebodene en toch valt er enige bitsheid te bespeuren. Cheer up!

    Bovendien bindt DSR helemaal niet in – hij doet vandaag niet anders dan eerder. Hij heeft slechts niet terzake doende posts laten verwijderen, maar laat inhoudelijke, kritische mening omtrent zijn stukjes ongemoeid, gaat zelfs de discussie aan! En elders, op de daarvoor bestemde thread, is DSR gasrne bereid verantwoording af te leggen.

    Ik vind dat je maar boft met DSR 2020.

    Like

   2. De Schrijvende Rechter

    Ik begin de discussie niet, beste man. Niet geprikkeld raken als ik slechts antwoord geef op je aanmerkingen -milde glimlachicoon-.

    Laat hem ondertussen maar aan DSR over om onderscheid te maken tussen disccusie en trollerij. Totnutoe heeft hij, zo vindt hij, nog niemand tekort gedaan. -geruststellend glimlachje-icoon-

    Like

 8. De Schrijvende Rechter

  Dit Ik-je ontstijgt de willekeure conversatie niet. Waar is het opvallende, de paradox, desnoods de wijze les. Je kunt net zo goed een stuk van een reclamefolder afdrukken. Of een mopje.

  Geliked door 1 persoon

 9. De Schrijvende Rechter

  Voor iedereen die HR’s ‘pact met de duivel’ -proesticoontje!- vreest enkele wijze woorden van Aart Staartjes -hoed van het hoofd-icoon-:

  In 1981 werd hij eindredacteur van ‘Sesamstraat’, drie jaar later maakte hij zijn debuut als Meneer Aart. Tot de entree van dit brommerige, onaangepaste personage was Sesamstraat ‘een paradijs zonder slang’, zei Staartjes tegen de Volkskrant. “Er moest iemand komen die de bal lek prikte.”

  https://www.trouw.nl/cultuur-media/aart-staartjes-1938-2020-was-de-godfather-van-de-nederlandse-kindertelevisie~bf25f3e5

  Like

 10. De Schrijvende Rechter

  In krantenarchieven als Delpher kom je soms Ik-jesrubrieken avant la lettre uit de negentiende eeuw tegen met titels als ‘Aardigheden’ of ‘Tijdsbericht’.

  Afgezien van de amalgaamvullingen lijkt dit er qua oubolligheid sprekend op, al kon men in die dagen een bericht als dit in een vloeiende zin vervatten.

  Graag archiveren onder #proces-verbaalstijl

  Like

 11. zwerver

  zwerver
  perceptie van. de vulling…allemachtig, man , waar. ben jij mee bezig, ik. zit. hier. super….
  dokter ,: meneer. zal ik volgende leer, de vulling up daten?

  de kant, allemachtig. wat zou dat. gaan. kosten.
  ik will ook nog die Samsung kopen?

  Like

 12. zwerver

  zwerver
  perceptie van. de vulling…allemachtig, man , waar. ben jij mee bezig, ik. zit. hier. super….
  dokter ,: meneer. zal ik volgende keer, de vulling up daten?

  de kant, allemachtig. wat zou dat. gaan. kosten.
  ik will ook nog die Samsung kopen?

  Like

 13. De Schrijvende Rechter

  Aart Staartjes met een kinder-Ik-je geeerd, het was te verwachten en je kunt er geen bezwaar tegen maken…

  Jammer van dat ‘legendarische’. Aart Staartjes was een begrip, hij is geloofd en geprezen door iedereen die hem in herinnering roept. Dan is zo’n toevoeging van het goeie te veel.

  Like

 14. zwerver

  Ik kan niet zoveel met “legendarisch”. Ik lees dat Staarjes om de ambiance aantrekkelijker te maken, meneer Aart de bal liet doorprikken. Hij is daar zeer in geslaagd. Legendarisch? Been, niet so. Wel heel erg knap

  Like

 15. De Schrijvende Rechter

  Het lijkt me dat RSB de jongenskiel reeds was ontgroeid ten tijde van Sesamstraat met Meneer Aart, zodat we in hem niet bepaald een getuige-deskundige vermoeden.

  Like

  1. Met zijn televisieoptredens heeft hij decennialang diverse generaties vermaakt. Hij werd vooral bekend als meneer Aart uit Sesamstraat. Een type dat hij ooit omschreef ‘als iemand die de bal lek prikte’.

   Like

 16. De Schrijvende Rechter

  Twee enkels gebroken…de inzender heeft DSR’s medeleven, dat is een zwaar kruis – maar dit stukje lezen is ook niet gemakkelijk!

  ‘Het jaar fris starten’….gevolgd door ‘begin dit jaar…’ -zucht- Waneer anders? Het is nog maar januari en da’s algemeen bekend!

  ‘logeer ik (tijdelijk)…’… Waarom die haakjes? Waarom het uberhaupt vermelden? Een logeerpartij is per definitie tijdelijk.

  Het lijkt wel of er lijfstraffen staan op onvolledigheid in geschrifte gezien de nauwgezetheid waarmee sommige inzenders de details van hun wedervaren notuleren. Dat kan ofwel duiden op een gebrek aan een zwierige pen, of dergelijke inzenders zijn dermate behept van het belang hunner lotgevallen dat ze het hun toekomstige biografen niet willen aandoen om hun daaromtrent onvolledig in te lichten.

  Geliked door 1 persoon

   1. De Schrijvende Rechter

    Merci – zou je denken? DSR dacht nu juist dat de Eindoordelen een beetje oubollig waren.

    Aan de andere kant, stel dat DSR’s het doet, dan kunnen we spreken van drie decennia Eindoordelen….

    Like

 17. Mieke Kerkhof , krijgt concurrentie.

  Er zijn er, die zich verheugen op aardig taalgebruik. Dit stukje …ja,waarom niet.., alleen dat . ‘ bij de hand ‘,,hoeft niet zo, dat maak lk zelf wel uit.

  Like

 18. De Schrijvende Rechter

  Wat een krampachtig gedoe! Noem gewoon die merken, het is toch geen talkshow bij de publieke omroep, waar torenhoge boetes kunnen worden uitgedeeld? Bovendien weten we nou nog niks – er is kennelijk drinkbaar alcoholvrij bier op de markt?

  Die ‘korte pauze’ verraadt de ware humorist -zucht-, met de vinger de play-knop voor de lachband -bareuh-

  Maar hoe noem je nu een kopstoot met alcoholvrij bier? Een oorvijgje?

  Like

 19. De Schrijvende Rechter

  Guerillamarketing van het circus? Betaald men voor deze advertentieruimte? Krijgt het Tilburgs Dagblad een vergoeding voor de integrale overname van haar artikel? Zingt Warhoofd in de pauze?

  Een vroeg dieptepunt.

  Like

 20. De Schrijvende Rechter

  Boeren, burgers en buitenlui! Vanaf a.s. maandag breekt er een nieuw tijdperk aan in de Ik-jesbeoordeling!

  De grondlegger van het genre, DSR, zal in de loop van de dag in aanvulling op zijn beschouwingen een volledig nieuw Ik-jesbeoordelingssysteem ontvouwen, om net als met de voormalige becijfering en Eindoordelen richting te geven aan de analyse.

  Geliked door 1 persoon

   1. De Schrijvende Rechter

    Gewend aan weer en wind op de fiets het hele jaar door, wordt DSR niet warm of koud van kritiek op zijn Ik-jesbsprekingen, anders had het geen tien jaar volggehouden. -bezadigde glimlachicoon-

    Als een waardige leerling van APD werp je een vals dilemma op. Nergens & nooit heeft DSR gevraagd om moderatierechten of beschutting tegen kritiek op de Ik-jesdraad -vermanende glimlachicoon-

    Zolang jij of wie dan ook, zich heeft gemeld als Diep-Beledigde, kan DSR je gekerm moeilijk serieus nemen.

    Like

 21. Knorrende Beesten

  Ach, HR, als ik zie dat ie zelfs niet in staat is tot een binnensmonds gelispeld excuusje (uiteraard met afgewende blik) n.a.v de belediging “oud wijf”, dan moet mij toch van het hart dat ik zelden zo’n onaangename gesprekspartner in real life en digitaal heb ontmoet.
  Kilo’s splinters uit andermans oog peuterend en hele steunbalken in de zijne laten zitten…

  Ik blijf het een pyrrusoverwinning vinden dat je hem hier weer naar binnen hebt gesleept. Laat me niet wegjagen, maar wat mij betreft is de lol er wel af, zoals klaarblijkelijk voor meer mensen, want ik heb Hannah en Ad ook al een poosje geen commentaar zien geven. Hoop voor jou dat dat toeval is!

  Geliked door 1 persoon

   1. De Schrijvende Rechter

    Een absoluut dieptepunt, HR. Waarschijnlijk verlaag je je tot zulke uitlatingen in hoop dat DSR er de brui aan geeft.

    Als je er zo over denkt, zou ik DSR allang hebben verzocht hier te vertrekken, zeker omdat dezelve heeft aangegeven daaraan gehoor te zullen geven.

    Ondertussen gaat DSR vrolijk verder, met bv. een nieuw Ik-jesbeoordelingssysteem. Waak ervoor niet irrelevant te worden onder je eigen dak, HR…. -mild-waarschuwend glimlach-icoontje-

    Like

   2. Bertje

    Ik kan tot mijn spijt hier niet langer blijven vanwege jouw WO2-reactie. Het was mij een groot genoegen om te participeren op je blog door de jaren heen, en ik wens jou, Luvienna en DSR het allerbeste.

    Like

  1. De Schrijvende Rechter

   @KB
   Hebben wij elkaar dan in real life ontmoet? Zo nee, dan raakt het kant noch wal. APD pleegde er altijd dergelijke sneren doorheen te gooien als ie nijdig werd, maar jij schrijft anders.

   Is Hannah die dame die wel eens ‘Leuk!’ oid postte? Haar enige commentaar ging over haar evennaaste DSR, die haar nochthans nooit een strobreed in de weg heeft gelegd.

   Die inmiddels dat HR zich middels een duimpje achter je reactie heeft geschaard -milde glimlachicoon-. Maar om in aanmerking te komen voor DSR’s excuses voor de diep-beledigden zal hij zich toch eerst persoonlijk moeten melden.

   Tot die tijd kan DSR, alles teruglezende, zowel een overschot aan gelijk als een rein geweten claimen -gewetensvolle glimlachicoon-

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.